Rămâi conectat

Actualitate

Apel către politicienii din judeţul Alba

Publicat

în

Ioan Calin Andres-primar campeniDomnului Ion Dumitrel,  presedinte al Consiliul Judeţean Alba, domnilor senatori Teodor Atanasiu – Colegiul 1 Apuseni – Alba Iulia – Cugir şi Alexandru Preş – Colegiul 2 Sebeş – Blaj – Aiud – Ocna Mureş, domnilor deputaţi Ioan Dârzu – Colegiul 5 Apuseni – Teiuş, Călin Potor  –  Colegiul 1 Alba-Iulia, Clement Negruţ  – Colegiul 2 Sebeş – Blaj, Dan Coriolan Simedru – Colegiul 3 Cugir – Zlatna şi Cornel Comşa – Colegiul 4 Aiud – Ocna Mureş.

Stimate domnule preşedinte Ion Dumitrel şi stimaţi domni parlamentari, vă mulţumim pentru interesul pe care-l acordaţi sistemului de sănătate din judeţul Alba, cunoaştem cu toţii că sănătatea este mai presus de orice şi că trebuie să o preţuim şi în unele cazuri să o tratăm prin intermediul medicilor pe care-i mai avem în ţară.
Domnule Preşedinte şi Domnilor Parlamentari ai judeţului Alba vin în faţa dumneavoastră cu rugămintea de a sprijini financiar Oraşul Câmpeni – Primăria şi Consiliul Local Câmpeni cu suma de 1.500.000 lei în vederea achiziţionări Hotelului Tulnic din Câmpeni – 70 de apartamente cu băi, holuri, căi de acces pentru ca de această instituţie să poată beneficia un număr de 9 medici, din Spitalul Orăşenesc Câmpeni (4 medici de familie, 5 stomatologi) şi încă un nr. de aproximativ 7-10 medici care vor deservi cele 2 spitale din Câmpeni începând cu acest an. Cei nouă medici vor trebui să părăsească incinta spitalului din Câmpeni, într-o perioadă foarte scurtă maxim o lună datorită faptului că , Consiliul  Local Câmpeni va fi finanţat prin ADR Centru Alba cu suma de 5.600.000 lei în vederea reabilitării ambulatoriului din Câmpeni, imobilul în care cei 9 medici îşi desfăăşară activitatea şi care deservesc o populaţie foarte numeroasă, aproape 10.000 de locuitori din Munţii Apusenii. Îmi pare sincer rău că sunt pus în această situaţie să aleg între latura umană-medicii şi cele aproape 60 de miliarde vechi pentru reabilitarea ambulatoriului din Câmpeni, surse financiare care zic eu nu sunt disponibile din bugetul local şi poate nici chiar din bugetul Consiliului Judeţean, respectiv din bugetul centralizat al statului.
O altă problemă stringentă cu care ne confruntăm este ceea a profesorilor şi învăţătorilor care fac naveta spre cele trei instituţii mari de învăţământ din oraşul Câmpeni: Colegiul Naţional „Av. Iancu”, Liceul Tehnologic Silvic şi Şcoala Gimnazială cu clasele I-VIII unde învaţă 2.561 de elevi. Aceştia ne cer să le decontăm transportul/naveta, un lucru perfect legal, dar în baza acestor considerente pentru asigurarea unor spaţii de cazare- apartamente dascălilor, ne-ar da posibilitatea să nu mai plătim aceste sume. Mai mult de atât avem antecedente de genul în care trebuie să plătim sume de peste 20.000 lei către anumite cadre didactice care au câştigat în instanţă procese cu şcolile din oraşul Câmpeni.
Mă îndrept spre dumneavoastră domnule preşedinte Ion Dumitrel şi spre instituţia pe care o conduceţi cu rugămintea expresă de a vă implica în acest demers pe care-l iniţiez, respectiv de a ne ajuta cu suma solicitată în timpul cel mai scurt cu putinţă, respectiv în limita legii care vă oferă acest drept. Consider că nu este o problemă politică sau de publicitate a unei anumite persoane, ci este o chestiune care vizează o bună parte a populaţiei judeţului Alba –  Zona Văi superioare a râului Arieş – şi de aceea cred că veţi acorda acestui demers o maximă atenţie, iar la o eventuală rectificare bugetară din luna iulie 2014 veţi da curs acestei solicitări.
Domnule preşedinte  şi domnilor parlamentari vă rog respectuos să puneţi în balanţă cele relatate succint de către mine şi într-un timp relativ scurt să daţi un răspuns pozitiv la acest subiect pe care eu îl consider deosebit de important pentru oraşul Câmpeni şi zona Munţilor Apuseni.
Locuitorii din Munţii Apuseni, prin Spitalul Orăşenesc Câmpeni, au nevoie de fonduri. Ştiu foarte bine că bani se duc şi spre spitalele din Alba-Iulia, Blaj, Sebeş, însă aceste oraşe au potenţial economic mare şi pot să îşi gestioneze aceste instituţii, pe când la Câmpeni impozitele şi taxele sunt reduse cu 50%, iar potenţialul economic şi de dezvoltare este redus din cauza lipsei banilor şi a locurilor de muncă.
Cred cu tărie, că este necesar să faceţi un efort financiar domnilor şi să alocaţi către bugetul Consiliului Local Câmpeni suma solicitată, care este o sumă mică pentru dumneavoastră, însă cu un impact foarte mare la Câmpeni şi în Munţii Apuseni.
Este pentru a nu ştiu câta dată când vin spre dumneavoastră cu acest demers. Lăsaţi politica voturilor deoparte şi faceţi politica oamenilor, politica oamenilor cu probleme de sănătate care vor să fie trataţi într-un spital modern unde actul medical este făcut cu profesionalism.
Şi locuitorii oraşului Câmpeni, şi toţi moţii au nevoie de un spital modern, nu numai locuitorii din oraşele Alba-Iulia, Blaj, Sebeş-unde aceste unităţi medicale sunt foarte apropiate, iar infrastructura permite deplasarea foarte rapidă la pacienţi.
Stimaţi domni, acest demers nu este un moft al primarului de Câmpeni, ci este o realitate. Dispuneţi de pârghiile necesare, bani de la bugetul Consiliului Judeţean Alba sau din fondul de rezervă aflat la dispoziţia guvernului pentru ca Spitalul Orăşenesc Câmpeni să apere viaţa persoanelor bolnave.
Cred că nu mai este nevoie să se întâmple tragedii pentru ca noi, cei din Câmpeni, să fim băgaţi în seamă.
Vă mulţumesc pentru înţelegere şi aştept de la dumneavoastră un răspuns pozitiv!

Cu stimă,
Ioan Călin ANDREŞ,
primarul oraşului Câmpeni


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Dorin

    22.10.2015 la 23:21

    Am auzit , desi sint din Arad ca orasul Cimpeni este mereu dat la o parte cind e vorba de fonduri insa nu pot sa inteleg de ce se intimpla acest lucru cind ar trebui sa sa se faca investitii mari aici pentru ca e o zona turistica.Ar trebui sa aveti o statie SMURD dotata cu elicopter fiind o zona accesibila greu , spital dotat si cite alte lucruri ca sa nu vorbesc de drumuri , canalizare si altele.Cimpeniul este un oras frumos si e pacat sa fie mereu defavorizat pentru ca nu primarl este dat la o parte sau orasul ci oamenii din intreaga zona a Cimpeniului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Actualitate

Primăvara capricioasă, în Apuseni: De la +22°C la 0°C în mai puțin de 24 de ore

Publicat

în

În Apuseni, „zăpada mieilor”, cum este numită popular, a început să se aștearnă încă de azi noapte și a acoperit florile de primăvară.

Dacă în urmă cu câteva zile, chiar si la munte se înregistrau +22°C, de miercuri dimineața, iarna ne arată că mai are energie ca să ne facă surprize.

„Natura ne surprinde din nou! Ninge ca în povești la Arieșeni! Mai ieri ne bucuram de vara timpurie, azi iarnă în toată regula”, spun localnicii.

• Zăpada mieilor – semnificație

Zăpada mieilor este o denumire populară care se referă la ninsorile ce vin după data de 9 martie, când se termină Zilele Babelor. Zăpada mieilor sau zăpada berzelor este cunoscută în popor încă din vechime și este considerată benefică.

Din bătrâni, ninsorii venite de după data de 9 martie i se spune zăpada mieilor și este considerată semn bun pentru că ne aduce spor și bogăție. Unii spun că ninsoarea mieilor e pe la sfârşitul lui martie, alţii spun că e pe la începutul lui aprilie. În această perioadă sunt aduşi pe lume mieii, simbolul primăverii. Această zăpadă udă pământul și îl pregătește astfel pentru recolte bogate.

Există însă și posibilitatea ca această zăpadă să dăuneze culturilor. Dacă ea vine prea târziu și este însoțită de viscol și temperaturi negative mai multe zile la rând, atunci agricultorii au motive de îngrijorare.

• Zăpada Mieilor – legendă

Legendele spun că atunci când seva primăverii a început să tulbure liniștea firii, Soarele, sătul de atâta iernat, a încercat să fugă spre miazăzi, spre căldură. Ca să poată evada pe poarta cerului, a pus câte o babă pe cei nouă cai ai caleștii sale, știind că acestea sunt ”mai rele decât diavolul”.

Trecură astfel ca vântul de poarta Raiului, unde păzitorul ei – Sân Toader, înghețat de frigul iernii, a băgat de seamă prea târziu ce s-a întâmplat. Speriat, el a fugit în grajdurile cerului, a luat nouă bidivii puternici, a pus nouă moși să-i încalece și a pornit în urmărirea Soarelui. Au căutat ei opt zile, dar i-au pierdut urma, căci babele afurisite mânau caii de se zdruncina cerul, lăsând să cadă pe Pământ ninsoare și viscol. Prăpăd, nu alta, iar moșii, mai blânzi și mai domoli, nu se puteau pune cu ele…

A noua zi însă, moșul Alexe i-a dat de urmă, și împreună cu ceilalți moși, au pornit să-l prindă pentru a-l obliga să meargă pe drumul lui ceresc, lăsat de Dumnezeu. Și-n ziua când au găsit Soarele, Pământul cu vietățile lui s-a trezit la viață. ”Și de aceea de la zilele Babei Dochia, cea mai strașnică babă, sunt nouă zile până la Sân Toader și de la Sân Toader – nouă zile până la Alexe – omul lui Dumnezeu și de la Alexe – nouă zile până la Buna-Vestire”. (Marcel Olinescu – ”Mitologia românească”).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Câmpeni cercetat de polițiștii din Alba Iulia, după ce a fost depistat conducând sub efectul substanțelor psihoactive

Publicat

în

Astăzi, 16 aprilie 2024, în jurul orei 01.30, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au oprit, pentru control, pe Calea Moților din Alba Iulia, un autoturism care era condus de un tânăr de 29 de ani, din Câmpeni.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 32 de ani din Câmpeni, condamnat la închsoare cu executare, reținut de polițiști și dus la Penitenciarul Aiud

Publicat

în

Miercuri, 10 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Câmpeni au identificat un bărbat de 32 de ani, din orașul Câmpeni, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis la data de 10 aprilie 2024, de Judecătoria Lugoj.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 2 ani și 5 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Condamnatul a fost depusă în penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni