campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » 40 de pompieri și jandarmi ajutați de un elicopter se luptă cu un incendiu de vegetație uscată izbucnit la Poșaga

40 de pompieri și jandarmi ajutați de un elicopter se luptă cu un incendiu de vegetație uscată izbucnit la Poșaga

Publicat în 01.04.2017 la ora 21:14

Un puternic incendiu a cuprins, în această seară, circa 10 hectare de vegetație uscată și literă, în comuna Poșaga din Munții Apuseni, iar pentru stingerea lui intervine un elicopter al Inspectoratului General de Aviație și peste 40 de pompieri și jandarmi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat, sâmbătă, pentru ziarulunirea.ro, că incendiul de vegetație uscată și litieră s-a extins pe zece hectare, iar pentru că zona este greu accesibilă s-a decis să se intervină cu un elicopter.

”Incendiul este localizat, iar pentru a fi mai eficienți, fiind o zonă greu accesibilă, s-a hotărât să intervină și cei de la Inspectoratul General de Aviație cu un elicopter. Dacă ar reuși să arunce apă în două ture, s-ar putea să-l lichideze. Suprafața cuprinsă este de zece hectare”, a declarat Alina Marescu.

Pentru stingerea incendiului de vegetație uscată, litieră și doborâturi intervin doi ofițeri și 27 de subofițeri de la ISU Alba, cinci subofițeri de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba și zece persoane de la Ocolul Silvic și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Poșaga. Elicopterul intervine cu dispozitiv de stingere Bambi Bucket.

Incendiul a izbucnit în zona Lunca Arieșului din comuna Poșaga, care este greu accesibilă.

La ora transmiterii acestei știri nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului, pompierii urmând să le stabilească după stingerea lui.

În ultimele zile, în județul Alba, au ars peste 60 de hectare de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș, doborâturi și litieră, din cauza utilizării necorespunzătoare a focului, a anunțat ISU Alba.

”Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de vegetaţie uscată, mirişti, şi resturi vegetale poate avea  consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, importante pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.  Din  acest motiv, cunoaşterea  şi  respectarea strictă a acestora constituie soluţia cea mai simplă şi mai puţin costisitoare,  constituind  în acelaşi timp o obligaţie morală şi civică a fiecărui cetăţean”, a transmis ISU Alba, într-un comunicat de presă.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 1162 ori

40 de pompieri și jandarmi ajutați de un elicopter se luptă cu un incendiu de vegetație uscată izbucnit la Poșaga
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.