campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » 6 unități de învățământ din zona Munților Apuseni și-au prezentat la Câmpeni oferta educațională pentru viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a

6 unități de învățământ din zona Munților Apuseni și-au prezentat la Câmpeni oferta educațională pentru viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a

Publicat în 17.05.2017 la ora 12:21

În cursul după-amiezii zilei de ieri, 16 mai 2017, în sala de sport a Colegiului Național „Avram Iancu” din Câmpeni s-a desfășurat „Târgul Liceelor și Meseriilor” pe zona Apuseni, eveniment organizat de Inspectoratul Școlar Județean Alba în colaborare cu unitatea de învățământ care a oferit spațiul de desfășurare al întrunirii.

Pentru acest târg, aici s-au adunat viitorii absolvenți ai clasei a VIII-a de la toate unitățile școlare din Munții Apuseni și profesori ai acestora, reprezentanți ai unităților din învățământ din aceeași zonă ce și-au expus oferta educațională pentru liceu și învățământ profesional, reprezentanți ai Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională consacrat orientării școlare și profesionale a elevilor din clasa a VIII-a și câțiva reprezentanți ai unor agenți economici locali.

„Târgul Liceelor și Meseriilor”, ajuns la nivel județean la ediția a III-a, reprezintă o etapă importantă în activitatea de informare a elevilor de clasa a VIII-a – cea de orientare școlară și profesională – în scopul de a-i familiariza cu oferta unităților de învățământ pe care pot să le urmeze în continuare, astfel încât la sfârșitul ciclului gimnazial să își alege ruta școlară sau cea profesională. În acest sens, pentru a-și face cunoscută oferta educațională pentru anul școlar 2017-2018, la târg au fost prezente cu standuri de informare toate cele 6 unități de învățământ liceal și profesional din zona Apuseni: Colegiul Național ,,Avram Iancu” și Liceul Tehnologic Silvic din Câmpeni, Liceul ,,Horea, Cloșca și Crișan”  Abrud, Liceul ,,Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș, Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni, Liceul Tehnologic ,,Țara Moților” Albac.

La eveniment, I.S.J. Alba a fost reprezentat de inspectorul școlar general Marcela Dărămuș, inspectorul școlar general-adjunct Alexandru Dăncilă, inspectorii școlari Delia Gheorghiță, Alexandrina Filip și Dana Petaca, iar în calitate de gazdă au fost profesorii Natalia Mihaela Narița și Emilian Petrea – directori ai colegiului, precum și Ioan Călin Andreș – primarul orașului Câmpeni. Târgul a debutat cu cuvântul de deschidere rostit de directorul Natalia Mihaela Narița și a continuat cu discursurile susținute de inspectorul Marcela Dărămuș și de primarul Ioan Călin Andreș, care au prezentat importanța evenimentului, au oferit sfaturi și informații elevilor și profesorilor, au apreciat munca profesorilor și rezultatele elevilor din Apuseni. Doamna Marcela Dărămuș a menționat că, în urma discuțiilor avute cu reprezentanți ai administrațiilor publice locale, și-a propus ca începând cu anul școlar 2018-2019 să existe și învățământ profesional dual în zona Munților Apuseni, care să formeze elevi ce vor continua meseriile și tradițiile din această zonă.

După discursurile oficialităților, Colegiul Național ,,Avram Iancu” a deschis prezentarea ofertei educaționale proprii cu un moment artistic oferit de un grup de dansatori populari și cu îndemnurilor unor foști elevi, deveniți între timp studenți. Târgul a continuat cu vizitarea standurilor cu ofertele educaționale ale unităților de învățământ, acestea fiind ,,luate cu asalt” de elevii clasei a VIII-a ce și-au luat pliante de informare care să poată fi prezentate părinților și care să îi ajute pe viitor în luarea unei decizii după absolvirea ciclului gimnazial și susținerea Evaluării Naționale. În tot acest timp, și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Alba au vizitat standurile prezentate, au discutat cu elevi, profesori, directori, au asistat la diferite prezentări, iar la final au avut o întâlnire informativă cu toți directorii unităților de învățământ din zona Apusenilor.

Ovidiu CULDA

 

Acest articol a fost citit de 645 ori

6 unități de învățământ din zona Munților Apuseni și-au prezentat la Câmpeni oferta educațională pentru viitorii absolvenți ai claselor a VIII-a
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.