campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » A căzut prima zăpadă din acest sezon în staținunea montană Arieșeni

A căzut prima zăpadă din acest sezon în staținunea montană Arieșeni

Publicat în 06.10.2016 la ora 11:23

ninsoare-arieseni-oct-2016În stațiunea montană Arieșeni a început să ningă, zăpada așternându-se uniform, sub forma unui covor, iar temperatura în Munții Apuseni la peste 800 de metri altitudine a scăzut sub 0 grade Celsius.

Primarul Marin Jurj a declarat că în stațiunea Arieșeni a nins miercuri după-masă și azi noapte, atât în centrul comunei, dar mai ales la Vârtop unde se află cele două pârtii de schi.

”Zăpada s-a prins sub forma unui covor pentru că a nins bine. Nu știu când a fost anul trecut prima zăpadă, sigur mai târziu, în noiembrie parcă”, a spus primarul comunei Arieșeni, Marin Jurj.

Temperaturile nu sunt atât de scăzute și zăpada pe drumurile publice s-a topit, nu au fost blocaje în trafic, iar șoferii nu au întâmpinat probleme, a adăugat primarul din Arieșeni.

Pe de altă parte, această ninsoare oferă încredere că va fi un sezon bun și lung cu mulți turiști, spune proprietarul unei pensiuni din Arieșeni.

”Temperatura a scăzut sub zero grade Celsius. Stratul de zăpadă are aproximativ cinci centimetri. Nu știu când a mai fost prima zăpadă atât de bună în luna octombrie. De obicei venea mai spre iarnă”, afirmă proprietarul pensiunii.

Comuna Arieșeni se află la granița dintre județele Alba și Bihor, fiind frecventată vara pentru drumeții montane și pentru vizitarea obiectivelor turistice, iar în sezonul rece pentru practicarea sporturilor de iarnă. În comuna Arieșeni se află două pârtii de schi, cu o lungime totală de doi kilometri, dotate cu tunuri de zăpadă, teleschi și nocturnă. Altitudinea maximă este de 1.400 de metri.

Acest articol a fost citit de 723 ori

A căzut prima zăpadă din acest sezon în staținunea montană Arieșeni
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.