Rămâi conectat

Actualitate

A fost inaugurat noul sediu al Sucursalei Câmpeni a Casei de Ajutor Reciproc Credit Teiuș

Publicat

în

După ce a funcționat de-a lungul timpului în mai multe locații de pe raza orașului, sucursala din Câmpeni a Casei de Ajutor Reciproc Credit Teiuș și-a inaugurat un nou sediu, acesta fiind o construcție nouă, modernă, finalizată ,,în timp record” la puțin peste un an de zile de la data începerii lucrărilor și amplasată într-o zonă ultracentrală din „Capitala Țării Moților”, la aproximativ 200 metri de Primăria Câmpeni.

Clădirea a fost construită din resursele financiare proprii ale sucursalei, în același stil arhitectonic cu noul spațiu al C.A.R. Credit Teiuș, acolo unde instituția își are sediul central și sucursala locală, dat în folosință în urmă cu aproximativ 2 ani, la sfârșitul lui august, 2015.

La evenimentul de la Câmpeni desfășurat în urmă cu câteva zile au participat numeroși membrii și salariați ai CAR Credit Teiuș din toate sucursalele, în frunte cu Consiliul Director al instituției format din Mircea Olariu – președinte, Florian Ariton Fenișer – vicepreședinte, Emilia Man – director economic, Cristian Florin Bota – director executiv, Han Rodica – secretar, alături de care s-au regăsit primarul orașului Câmpeni, Ioan Călin Andreș, deputatul Corneliu Olar și alți invitați. Inaugurarea a debutat în sunete de tulnic și cu tăierea panglicii tricolore de către președintele Olariu și doamna Silvia Viorica Gomboș – directorul sucursalei din Câmpeni, iar apoi a continuat cu o slujbă de sfințire a clădirii, oficiată de un sobor de 5 preoți, în frunte cu protopopul de Câmpeni. Ulterior, în fața celor prezenți au făcut urări, au adresat cuvinte de mulțumire, au prezentat o istorie a sucursalei din Câmpeni sau au făcut alte precizări părintele protopop de Câmpeni, președintele Consiliului Director C.A.R. Credit Teiuș, directorul sucursalei din Câmpeni, primarul Andreș, deputatul Olar, iar la final s-au acordat diplome de excelență unor membri marcanți și altor apropiați ai instituției.

Festivitatea s-a încheiat cu un dineu în care s-au ciocnit pahare de șampanie, s-au degustat specialități culinare și tort festiv oferite de Restaurantul Rivaly, cei prezenți transmițând urări de bine sucursalei din Câmpeni, unde lucrează în prezent 3 angajați. Înființată în 1999 ca o cooperativă de credit ce s-a afiliat mai târziu unei alte cooperative de credit din Teiuș, instituția nebancară s-a afiliat în 2006 Casei de Ajutor Reciproc Credit Teiuș, care deține sucursale la nivel județean în Ocna Mureș, Blaj, Sebeș, Cugir, Abrud, Arieșeni, Câmpeni, Teiuș – acolo unde se găsește și sediul central. De-a lungul timpului, sucursala din Câmpeni s-a implicat în acțiuni sociale adresate membrilor săi și familiilor acestora, elevilor din zonă și persoanelor care au avut nevoie de sprijin material, anunțând și pe viitor astfel de proiecte în Munții Apuseni.

Alături de încă alte 21 de case de ajutor reciproc din țara noastră, CAR Credit Teiuș este membră a Federației Caselor de Ajutor Reciproc – FEDCAR – cu sediul în București, asociația română făcând parte din Federația Mondială a Uniunilor de Credit – W.O.C.C.U. Conform conducerii, CAR Credit Teiuș avea la sfârșitul lunii august un fond social de 34.029.349 lei și un număr de 10.054 membri, iar pentru acest an are acordate 1.550 de împrumuturi în valoare totală de 14.779.435 lei. La rându-i, sucursala din Câmpeni are un fond social de 6.328.016 lei și 1.898 membri, iar valoarea celor 239 împrumuturi acordate în acest an se ridică la suma de 2.751.000 lei.

Ovidiu CULDA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Luni, 25 martie 2024, la Câmpeni s-a desfășurat de-a de-a XIV-a ediție a „Marșului pentru Viață”

Publicat

în

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, luni 25 martie 2024, de Praznicul Bunei Vestiri, tinerii și credincioșii de toate vârstele din orașul Câmpeni au luat parte la cea de-a XIV-a ediție a avenimentului „Marșul pentru Viață”, organizat în fiecare an în luna martie, lună dedicată activităților pro viață.

Evenimentul a debutat la ora 13.00, în fața statuii „Avram Iancu” din Parcul central al orașului, printr-un cuvânt introductiv. Apoi, am dat citire mesajului transmis cu acest prilej de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, care a subliniat importanța vieții ca dar sacru al lui Dumnezeu.

Manifestarea a reunit participarea elevilor celor trei importante instituții de învățământ din orașul Câmpeni: Colegiul Național „Avram Iancu”, Liceul Tehnologic Silvic și Școala Gimnazială. În cadrul evenimentului, tinerii au recitat poezii, cântece și pricesne închinare Maicii Domnului. Scopul marșului îl constituie conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină. La final, am adresat alese mulțumiri pentru colaborare Primăriei Orașului Câmpeni, instituțiilor implicate, școlilor din oraș, domnilor profesori, credincioșilor prezenți și, în special, copiilor pentru însuflețirea și bucuria oferită acestui eveniment de suflet.

Pr. Andrei Bâldea,
Protopop al protoieriei Câmpeni


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 50 de ai din Câmpeni cercetat de polițiști, după ce și-a amenințat mama cu moartea

Publicat

în

Luni, 18 martie 2024, în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Vidra au fost sesizați, de către o femeie de 73 de ani, din comuna Vidra, cu privire la faptul că a fost amenințată de către fiul său.

Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la fața locului, a rezultat că, în seara aceleiași zile, în jurul orei 20.00, bărbatul, în vârstă de 50 de ani, din Câmpeni, în timp ce se afla la locuința mamei sale, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, ar fi devenit violent verbal și ar fi amenințat-o, pe aceasta, cu moartea.

În urma aplicării formularului de evaluare al riscului, a rezultat că se impune emiterea ordinului de protecție provizoriu, iar bărbatului i-a fost interzis să se apropie de mama sa.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de amenințare.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Profesorul Gheorghe Burz va duce folclorul moțesc la Universitatea din Viena

Publicat

în

În organizarea Institutului Român din Viena, joi, 14 martie 2024, de la ora 19:00, în Sala Franz Liszt din cadrul Universității de Muzică și Arte Dramatice din Viena va răsuna muzica moțească tradițională în diferitele ei forme de exprimare.

Invitatul special al evenimentului intitulat „Zâcăli din Țara Moților – despre o muzică arhaică și necunoscută” va fi profesorul Gheorghe Burz, compozitor, violonist, dirijor, culegător de folclor, fondator și primul dirijor al Ansamblului Folcloric al Județului Alba, cadru didactic care a format numeroase generații de muzicieni. Gheorghe Burz este unul dintre puținii culegători de folclor muzical care au avut prilejul să cunoască, să culeagă și să discute cu oameni din Munții Apuseni, fiind dirijorul corului țărănesc din comuna Bistra, cel mai vechi cor țărănesc din județul Alba, condus odinioară de compozitorul Nicodim Ganea, de Iuliu Coroiu și de Nicolae Râșteiu. De asemenea profesorul Gheorghe Burz a predat la școlile din Bistra, Câmpeni, Vidra, Abrud, Albac și Horea unde i-a mai prins în viață, a aplicat chestionare și a cules folclor de la moți de la care compozitorul, pianistul și etno-muzicologul Béla Bartók a cules folclor muzical în anul 1910. Între anii 1960 și 1990, Gheorghe Burz a cules folclor muzical moțesc reușind să-l publice, parțial, în cartea intitulată „Țarina – cântecul locului”, o culegere cu peste 200 de variante de țarini moțești. Datorită profesorului Gheorghe Burz, muzica populară românească a putut fi auzită pentru prima dată în capitala Austriei, la invitația directorului Operei din Viena, Ioan Holender, în 2010 când acesta s-a retras din activitate.

Evenimentul de joi, 14 martie 2024 va cuprinde o serie de prezentări și interpretări ale muzicii tradiționale vocale și instrumentale din zona etnografică a Țării Moților, această muzică având caracteristici aparte și fiind parte a patrimoniului cultural imaterial românesc. Profesorului Gheorghe Burz îi vor fi alături muzicienii Răzvan Roșu, Liviu Burz, Andreea Sicoe, grupul instrumental format din Ruben Doran, Ion Țibrea, Vasile Marian, Adriana Irimieș și formația „Ceterașii Moților” formată din Bogdan Roșu, Daniel Blaga, Petrică Zele, Liviu Burz și Gheorghe Burz. De asemenea, vor fi interpretate câteva fragmente de muzică clasică, din operele lui Béla Bartók și Nicodim Ganea care pun în valoare muzica tradițională din Munții Apuseni. Acestea vor fi interpretate de Liviu Burz, Petrică Zele și Ruben Doran.

Daniela FLOROIAN


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni