campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Administrația comunei Bistra pregăteşte atragerea de fonduri europene prin Programul Operaţional Capital Uman

Administrația comunei Bistra pregăteşte atragerea de fonduri europene prin Programul Operaţional Capital Uman

Publicat în 21.08.2016 la ora 9:58

traian gligor-primar bistraProgramul Operaţional Capital Uman alocă bani europeni pentru accesul la educaţie, la piaţa muncii, antreprenoriat, servicii medico-sociale, îmbunătăţirea condiţiilor de locuit, asistenţă juridică pentru obţinerea documentelor şi combaterea discriminării

La Bistra au avut loc deja două întâlniri pentru a identifica posibilităţi de accesare a fondurilor europene în cadrul Programului Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 (POCU), axa prioritară 4 – Incluziunea socială şi combaterea sărăciei. Obiectivul este reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate, prin implementarea de măsuri integrate. „Se urmăreşte găsirea a cât mai mulţi potenţiali beneficiari. Se vor constitui echipe care vor merge pe teren şi vor aplica chestionare care au ca scop identificarea celor care ar putea beneficia de aceste fonduri europene în cadrul POCU”, afirmă primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

Ca o zonă să fie considerată comunitate marginalizată trebuie să îndeplinească anumite cerinţe minime, ca de exemplu: procentul persoanelor cu vârsta între 15 – 64 de ani care au absolvit maxim 8 clase să nu depăşească pragul minimal de 22%, proporţia persoanelor de 16 – 64 de ani care nu sunt încadrate pe piaţa formală a muncii şi nici nu urmează o formă de învăţământ să nu treacă de 22,5% etc. Tipurile de activităţi eligibile care pot fi sprijinite sunt intervenţii în domeniul educaţiei, în domeniul ocupării forţei de muncă, în domeniul dezvoltării/furnizării de servicii (sociale, medicale, medico-sociale), în domeniul îmbunătăţirii condiţiilor de locuit şi în domeniul acordării de asistenţă juridică pentru reglementări acte.

Tipurile de solicitanţi/parteneri eligibili sunt autorităţile publice locale cu responsabilităţi în domeniu, în parteneriat cu persoane juridice care au experienţă de minimum 6 luni în domeniul uneia dintre activităţile prevăzute în ghidul solicitantului şi care au expertiză relevantă pentru acţiunile selectate, precum şi ONG-uri. Grupul ţintă cuprinde persoane din comunităţile marginalizate aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială. La Bistra, grupul ţintă vizat de proiect este de 550 de persoane. Perioada de implementare a proiectului este de maximum 48 de luni.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 194 ori

Administrația comunei Bistra pregăteşte atragerea de fonduri europene prin Programul Operaţional Capital Uman
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.