campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Administraţia locală din Bistra a depus actele cerute de minister în vederea finanţării prin PNDL II a celor 3 proiecte selectate, a căror valoare se ridică la peste 800.000 de euro

Administraţia locală din Bistra a depus actele cerute de minister în vederea finanţării prin PNDL II a celor 3 proiecte selectate, a căror valoare se ridică la peste 800.000 de euro

Publicat în 11.11.2017 la ora 10:00

Primarul comunei Bistra, Traian Gligor, a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene actele cu completările și clarificările cerute pentru finanțarea celor 3 proiecte selectate prin PNDL.

Proiectele care au fost selectate pentru a fi finanțate în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală depuse de comuna Bistra sunt:

1. “Reabilitare, modernizare şi extindere Şcoala cu clasele I-IV, comuna Bistra”, subprogramul Modernizarea satului românesc, domeniul: realizarea/extinderea/reabilitarea/modernizarea/dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar, respectiv creşe, grădiniţe, şcoli generale primare şi gimnaziale, licee, colegii naţionale, grupuri şcolare, şcoli profesionale, şcoli postliceale, unităţi de învăţământ special de stat, precum şi alte unităţi de învăţământ preuniversitar, înfiinţate potrivit legii. De această investiţie, care se ridică la suma de 514.135,00 lei, vor beneficia 133 de elevi.

2. “Extindere alimentare cu apă în satele Creţeşti şi Lunca Largă”, subprogramul Modernizarea satului românesc, domeniul: realizarea/extinderea/reabilitarea/modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei, investiţie în valoare de 826.849 de lei.

3. “Modernizare drum comunal DC 212”, subprogramul Modernizarea satului românesc, domeniul: reabilitare drumuri publice clasificate şi încadrate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, ca drumuri judeţene, drumuri de interes local, drumuri comunale şi/sau drumuri publice din interiorul localităţilor, investiţie ce se ridică la 2.367.402,84 lei.

„Am depus la minister 7 proiecte. Acestea au fost în prima fază evaluate şi am fost informați că au fost selectate spre finanțare 3 dintre ele. De curând am fost la minister și am depus actele finale în vederea încheierii contractelor pentru aceste proiecte. Așa cum am mai spus, partea financiară din bugetul local o reprezintă cheltuielile neeligibile. Programul PNDL ne ajută să susţinem aceste investiţii majore, atât de necesare pentru comuna noastră. Sperăm să fie în regulă documentele și să semnăm cât mai repede contractele“, afirmă primarul comunei, Traian Gligor.

Edilul din Bistra spune că dacă toate clarificările finale sunt în regulă, contractele de finanțare pentru cele 3 proiecte ar putea fi semnate până la sfârșitul lunii decembrie 2017.

A. Ș.

Acest articol a fost citit de 835 ori

Administraţia locală din Bistra a depus actele cerute de minister în vederea finanţării prin PNDL II a celor 3 proiecte selectate, a căror valoare se ridică la peste 800.000 de euro
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.