campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Administraţia locală din Bistra anunță că Centrul de Zi pentru Copii „Sf. Nicolae” este funcțional și va fi deschis pe toată durata vacanţei de vară

Administraţia locală din Bistra anunță că Centrul de Zi pentru Copii „Sf. Nicolae” este funcțional și va fi deschis pe toată durata vacanţei de vară

Publicat în 13.06.2017 la ora 12:05

Administraţia locală din Bistra a parcurs toate etapele necesare pentru deschiderea Centrului de Zi pentru Copii „Sf. Nicolae”, care este deja funcţional. 18 persoane care au îndeplinit condiţiile pentru a beneficia de serviciile acestui centru au fost selectaţi după mai multe criterii.

Printre principalele criterii de selecţie ale beneficiarilor centrului de zi s-au numărat: copii cu un număr mare de absenţe la şcoală; copiii cu rezultate modeste la învăţătură; copii cu vârste cuprinse între 6-14 ani; copii din familii al căror venit pe membru să se situeze sub venitul mediu pe economie; copii care nu au condiţii necesare pentru pregătirea lecţiilor în mediul de provenienţă; copii cu rezultate bune la învăţătură, talentaţi, dar care, din cauza veniturilor reduse ale familiei lor, nu au posibilitatea să îşi dezvolte aptitudinile etc.

În principal, copiii provin din familii cu probleme sociale şi financiare deosebite. Procedura de selecţie a personalului care va deservi centrul a fost realizată atât prin angajare cu concurs, cât şi cu prestări servicii. Echipa este compusă din: coordonatorul centrului, în persoana doamnei Bocşa Niculina Ileana, un asistent social licenţiat în asistenţă socială, doi animatori socio-educativi calificaţi şi un psiholog.

“Mă bucur că am finalizat procedura greoaie, pot să spun, pentru a face ca acest centru pentru copii să fie funcţional. Consider că este un lucru bun, un privilegiu, dacă îl pot numi aşa, pentru toţi copiii care beneficiază de condiţiile centrului, de îndrumarea personalului calificat angajat aici. Mi-aş dori ca pe viitor să putem extinde numărul beneficiarilor, dar, deocamdată, capacitatea centrului nu ne permite mai mult. Le doresc succes celor care vor lucra aici, iar copiilor le transmit să fie cuminţi, ascultători şi să folosească la maximum ceea ce le oferim”, a declarat Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Centrul de Zi pentru Copii din comuna Bistra a fost înfiinţat printr-un program PNDR pe Măsura 322, în cadrul proiectului “Modernizarea infrastructurii rutiere, de mediu, socială şi culturală în comuna Bistra”. Lucrările de amenajare, modernizare şi dotare a Centrului de Zi pentru Copii s-au ridicat la peste 8 miliarde de lei vechi. Centrul are două camere de studio, o cameră de zi pentru activităţi recreative, o sală de mese, grupuri sanitare pentru copii şi pentru personal şi un birou. Spaţiul este dotat cu mobilier adecvat, cu aparatură electrocasnică, computere, materiale didactice, rechizite etc. Copiii îşi pregătesc sub supraveghere şi îndrumare de specialitate temele, servesc masa de prânz, dar au şi timp pentru odihnă, activităţi de petrecere a timpului liber, meditaţii etc.

Centrul de zi pentru copii din Bistra este deschis din luna mai a acestui an şi va funcţiona şi în timpul vacanţei de vară.

Acest articol a fost citit de 316 ori

Administraţia locală din Bistra anunță că Centrul de Zi pentru Copii „Sf. Nicolae” este funcțional și va fi deschis pe toată durata vacanţei de vară
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.