campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Administrația locală din Bistra pregătește unitățile de învățământ din comună pentru noul an școlar 2018 – 2019

Administrația locală din Bistra pregătește unitățile de învățământ din comună pentru noul an școlar 2018 – 2019

Publicat în 04.08.2018 la ora 10:00

Școala Generală „Nicodim Ganea” din Bistra, Școala Primară din satul Ciuldești și Școala Gimnazială din Gârde se pregătesc pentru noul an școlar 2018 – 2019.

Pe lista de investiții figurează: amenajare de grupuri sanitare la Școala Primară Ciuldești, reabilitare centrală termică la Școala Generală „Nicodim Ganea” din centrul comunei Bistra și reparații curente la  Școala din satul Gârde.

Valoarea totală a acestor lucrări este de peste 2 miliarde lei vechi, bani de la bugetul local.

De asemenea, primarul comunei Bistra a semnat deja contractul pentru Proiectul „Reabilitare, modernizare și extindere Școala cu clasele I-IV, comuna Bistra”, subprogramul Modernizarea satului Românesc, domeniul: realizarea/extinderea/reabilitarea/modernizarea/dotarea unităților de învățământ preuniversitar, respective creșe, grădinițe, școli generale primare și gimnaziale, licee, colegii naționale, grupuri școlare, școli profesionale, școli postliceale, unități de învățământ special de stat, precum și alte unități de învățământ preuniversitar, înființate potrivit legii. Valoarea totală a investiției este de 547.744,76 lei. De această investiție vor beneficia 133 de elevi. Urmează procedura de atribuire a contractelor pentru proiecte și execuție.

„Ne dorim ca elevii noștrii să aibă toate condițiile pentru un proces de învățământ la standarde europene. În fiecare an am realizat câte ceva la școli și grădinițe, în afara lucrărilor de igienizare și reparații curente. Școlile noastre trebuie să se numere printre cele mai frumoase din județe, din toate punctele de vedere. Copiii sunt viitorul comunei noastre și merită tot ce este mai bun”, afirmă primarul comunei, Traian Gligor.

Și în această vară, în timpul vacanței, vor fi efectuate lucrări de igienizare, de întreținere, reparații dar și lucrări de investiții la unitățile de învățământ din comuna Bistra.

Toate unitățile de învățământ au autorizație sanitară de funcționare.

Școlile din comuna Bistra au personal didactic bine calificat. Datorită dascălilor dar și elevilor care își doresc să aibă cunoștințe cât mai aprofundate la toate materiile, rezultatele nu au întârziat să  apară. Pe lângă premiile care au răsplătit munca elevilor, procentul de promovare la evaluarea națională a fost de peste 90%. De asemenea, toți absolvenții claselor a VIII-a au fost repartizați la licee și școli profesionale.

În școlile și grădinițele din comuna Bistra își desfășoară activitatea 56 de angajați, din care 42  cadre didactice calificate.

Acest articol a fost citit de 159 ori

Administrația locală din Bistra pregătește unitățile de învățământ din comună pentru noul an școlar 2018 – 2019
Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.