campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Administraţia locală sprijină elevii din comuna Bistra

Administraţia locală sprijină elevii din comuna Bistra

Publicat în 07.11.2019 la ora 10:00

Elevii care învață la Şcoala Gimnazială „Nicodim Ganea” din comuna Bistra beneficiază de burse de merit, de studiu sau sociale. Primarul comunei, Traian Gligor a iniţiat un proiect de hotărâre în acest sens care a primit votul consilierilor locali.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local nr. 45/2019, în primul semestru al anului şcolar 2019-2020, Primăria Comunei Bistra va plăti, în total, un număr de 125 de burse pentru elevii din învăţământul preuniversitar (începând de la clasa pregătitoare şi până la clasa a VIII-a inclusiv), în valoare totală de 40.000 lei.

„Mă bucur că putem ajuta atât elevii cu rezultate bune la învăţătură pe care astfel îi putem stimula, cât şi pe cei care provin din familii mai nevoiaşe sau pe cei care au probleme de sănătate. Întotdeauna vom aloca bani pentru aceşti copii şi ne vom strădui ca valoarea burselor să fie cât mai consistentă. Chiar dacă bugetul local nu este unul foarte mare, elevii noştri vor fi întotdeauna o prioritate pentru administraţia publică locală. Investiţia în copii, în educaţia lor este de fapt o investiţie în viitorul comunităţii noastre. Voi face tot ce stă în puterea mea să susţin copiii care au nevoie de sprijinul meu, al administraţiei locale şi să mă asigur că actul educaţional este de calitate. Preocuparea mea pentru modernizarea unităţilor de învăţământ  din comună este constantă. Cu bani de la bugetul local sau din proiecte pentru care am obţinut finanţare, vom crea cele mai bune condiţii pentru copiii noştri. Ei merită totul”, afirmă primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

Potrivit legislaţiei în vigoare, bursele de merit sunt în valoare de 100 lei/lună, bursele de studiu în valoare de 80 lei/lună, iar bursele sociale – bolnav/orfan de 100 lei/lună sau pentru elevii din familiile cu venit mic de 80 lei/lună.

Criteriile de acordare a burselor, indiferent de categorie, se stabilesc anual, în cadrul consiliilor de administrație ale unităților de învățământ, în raport cu integralitatea efectuării de către elevi a activităților școlare.

Fondurile necesare plăţii burselor pentru elevi sunt asigurate din bugetul general al comunei Bistra.

Acest articol a fost citit de 339 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.