Rămâi conectat

Sport

Administrația publică locală a premiat câștigătorii Campionatului Local de Fotbal al Comunei Bistra – ediția de toamnă 2023

Publicat

în

Duminică, 5 noiembrie, s-a încheiat Campionatul Local de Fotbal al Comunei Bistra – ediția de toamnă 2023.

În competiția sportivă s-au înscris 7 echipe: Inter Valea Mare, Club Țache 2000, Juniorii Bistra,  Celecao Bistra, Instalatorii, Burtoșii și Lunca Merilor.

Ultimele două meciuri din Campionatul Local al Comunei Bistra la Fotbal s-au disputat între echipele:

  • Inter Valea Mare – Juniorii Bistra
  • Club Țache – Instalatorii

Clasamentul final arată astfel:

Loc I – Club Țache

Loc II – Instalatorii

Loc III – Juniorii Bistra

Loc IV –  Inter Valea Mare

Loc V – Burtoșii

Loc VI- Lunca Merilor

Loc VII – Celecao (retrasă din competiție)

Golgeterul turneului  a fost declarat Dragoș Corcheș ( Instalatorii), cel mai tehnic jucător – Adrian Adam (Club Țache), cel mai bun portar al campionatului Vlăduț Ciorea (Club Țache), cel mai tânăr participant – Raul Râșteiu (Juniorii Bistra) și Raul Balea (Celecao Bistra) și cel mai vârstnic jucător – Daniel Ciorea (Burtoșii).

Fiecare a primit câte o statuetă simbolică și o diplomă.

Administrația publică locală a premiat în cadru festiv câștigătorii campionatului:

Locul I – cupă și medalii de aur

Locul II – cupă și medalii de argint

Locul III – cupă și medalii de bronz

De la fiecare echipă, managerul a fost premiat și a primit o statuetă simbol pentru implicarea în pregătirea echipei pe care o conduce.

„Campionatul local de fotbal a fost organizat de către Consiliul Local Bistra cu sprijinul domnului primar Traian Gligor. Le mulțumesc consilierilor locali și domnului primar pentru deschiderea de care dau dovadă de fiecare dată când este vorba despre susținerea sportului în comuna noastră. Îi felicit pe jucători pentru prestația din campionat”, spune antrenorul, prof. Tiberiu Boca.

„Voi susține întotdeauna sportul în comuna noastră. Îi felicit pe jucători, îl felicit pe prof. Tiberiu Boca pentru implicare și pe toți cei care au organizat această competiție sportivă. Indiferent de vârstă, sportul și mișcarea sunt benefice. Să îți trăiești viața activ este important. Sportul înseamnă sănătate”, afirmă primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

Această competiție sportivă se adresează tuturor iubitorilor de fotbal din comuna Bistra.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Sport

Sportul Câmpeni, câștigătoarea turneului de fotbal în sală, organizat în sala de sport a Liceului Tehnologic Silvic

Publicat

în

De curând, la Câmpeni s-a desfășurat un turneu de fotbal în sală, competiția la care au luat startul 12 echipe fiind organizată de conducătorii clubului Sportul Câmpeni (Marian Petricele, Sergiu Bistraie și Mihai Negrea).

Pe durata celor 4 seri au participat aproximativ 2000 de spectatori, Sala de Sport a Liceului Tehnologic Silvic Câmpeni fiind neîncăpătoare la cele două finale, semn că locuitorii din zona Munților Apuseni sunt dornici să li se ofere motive pentru a socializa și urmări astfel de evenimente, zona fiind prea săracă din punct de vedere sportiv, din pricina slabei susțineri din partea autorităților locale.

Formațiile clasate pe podium:

• locul 3: Diaspora Câmpeni, echipă formată în principal din tineri plecați din localitate care se întorc mereu cu plăcere, mai ales la astfel de ocazii. Reprezentatul orașului, domnul profesor Cosmin Stan, a fost cel care a condus echipa din care au mai făcut parte: Marius Coroiu, Dan Raț, Claudiu Cioara, Răzvan Morar, Răzvan Mocanu, Dan Nemeș, Călin Berindeie, Alexandru Novac și Paul Mucea. Doar anumite erori au făcut să nu dispute finala, fiind eliminată în semifinale la loviturile de departajare, în urma unor decizii controversate;

• locul 2: Rapid București – echipă alcătuită din tineri din zonele limitrofe ale orașului Câmpeni, care a oferit spectacol pe durata turneului, demonstrând din plin că în zonă exista tineri talentați care pot să își aducă contribuția la dezvoltarea fotbalului:

• locul 1: Sportul Câmpeni: formație care domină fotbalul pe teren redus, câștigând numeroase turnee în zona Munților Apuseni, fiind de neînvins în ultimii 5 ani. Echipa demonstrează din plin că există jucători de calitate, care au expertiza și studiile necesare pentru a oferi un viitor și altor tineri care alcătuiesc echipele de juniori ale clubului. A încasat un singur gol în cele 5 jocuri disputate în acest turneu, adjudecându-și finala cu scorul de 3-1. Echipa condusă din teren de profesorul Marian Petricele (președinte al clubului Sportul Câmpeni) a contat pe Sergiu Bistraie, Adi Gligor, Andrei Corcheș, Geo Motora, Mihai Negrea, Ionuț Drăgoiu, Aron Sicoe și Mihai Dehelean,

La nivel individual s-au remarcat portarul Sergiu Bistraie (Sportul Câmpeni) – un singur gol încasat în cele 5 meciuri disputate și gol în finală; Geo Motora (Sportul Câmpeni) – două goluri în ultimul act; Adrian Adam (Rapid București) – jucător tehnic; Cosmin Stan (Diaspora Câmpeni) – a înscris două goluri în finala mică (3-0 cu Sălciua); Marius Coroiu (Diaspora Câmpeni).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

CSC Bistra, pe podium la Campionatul European de Karate IKU din Slovenia

Publicat

în

Karatiștii de la Bistra au participat în perioada 26-29 octombrie 2023 la Campionatul European de Karate IKU care a avut loc în Slovenia.

La această competiție au concurat peste 1200 de sportivi  din 20 de țări. Competiția a avut ca probe – kata individual, kumite individual, kata echipe, kumite echipe și kumite rotativ.

Și de această data, karatiștii de la Bistra au fost la înălțime. Clubul Sportiv Comunal Bistra a intrat în competiție cu 17 de sportivi, reușind să obțină trei medalii de aur, nouă de argint și 11 de bronz.

România, din delegația căreia au făcut parte și sportivii de la CSC Bistra a ocupat locul II pe țări la Campionatul European de Karate IKU.

„Am reușit și de această dată să ne dovedim valoarea și performanța. Le mulțumesc sportivilor, părinților și în primul rând primarului comunei Bistra și consilierilor locali care ne-au asigurat sprijin financiar pentru deplasarea la Campionatul European din Slovenia. Cu toții îi mulțumim primarului Traian Gligor pentru susținerea sportului”, afirmă Viviana Pripon, antrenor CSC Bistra (6 DAN).

„Sportivii  de la CSC Bistra antrenați de Viviana Pripon au adus acasă și de această data medalii de aur, argint și bronz. Acești copii care au reprezentat România, au câștigat și au promovat imaginea comunei noastre în lume. Administrația publică locală le este recunoscătoare pentru munca depusă, pentru rezultatele pe care le obțin de fiecare dată la competiții. Când vorbim despre acești sportivi vorbim de performanță și valoare. Le mulțumesc sportivilor, antrenoarei lor, părinților și tuturor celor care îi susțin. CSC Bistra are tot sprijinul meu și mă bucur că am înființat acest club. Rezultatele lor arată că a fost un lucru benefic pentru copii și comunitate”, spune Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Karatiștii de la CSC Bistra se pregătesc acum pentru Campionatul Național TSI care va avea loc la Alba-Iulia, în luna noiembrie 2023 și apoi pentru Campionatul Mondial de Karate IKU din Argentina, de anul viitor.

Practicarea sportului și atragerea copiilor către sport și o viață sănătoasă se numără printre prioritățile administrației publice locale din comuna Bistra.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Tudor Ștefan Pleșa din Câmpeni, dublu medaliat cu aur la Campionatul European de Karate IKU din Slovenia

Publicat

în

Săptămâna trecută, între 26-29 octombrie 2023, în Centrul Olimpic Novo Mesto – Velodrom din Slovenia s-a desfășurat Campionatul European de Karate IKU, la care au concurat peste 1200 de sportivi din 20 de țări.

Delegația României, formată din 163 de persoane, membre ale Federației Române de Arte Marțiale – FRAM, a cuprins 82 de sportivi cu vârste peste 12 ani, 60 de copii, 9 arbitri, 2 reprezentanți oficiali și 10 antrenori, ce fac parte din cele 22 de cluburi sportive membre ale F.R.A.M.

La finalul competiției, sportivii români au strâns 86 de medalii, din care 24 de aur, 22 de argint și 40 medalii de bronz, precum și alte clasări pe locurile 4-6, astfel că România a obținut titlul de Vicecampioană europeană 2023 la Karate IKU pe națiuni, după ce anul trecut, în octombrie, a obținut titlul de Vicecampioană mondială în Italia.

Din zona Munților Apuseni, la Campionatul European de Karate IKU din Slovenia au participat 17 karatiști de la Clubul Sportiv Comunal Bistra, pe diferite categorii de vârstă, fete și băieți, coordonați de sensei Viviana Pripon. Între acești karatiști s-a remarcat în mod deosebit Tudor Ștefan Pleșa în vârstă de 15 ani, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Avram Iancu” din Câmpeni, care a urcat pe podium de 3 ori: a obținut medalia de aur individual la shobu ippon kumite, medalia de aur la kumite echipe rotativ și medalia de bronz la shobu sanbon kumite pe echipe.

Revenit acasă, Tudor a fost felicitat de numeroși prieteni, colegi de școală, locuitori din zona Apusenilor și chiar premiat, declarându-ne în exclusivitate că a participat la acest campionat de karate din Slovenia după ce a câștigat locul întâi la Cupa României, desfășurată la sfârșitul lunii trecute în Timișoara. El practică acest sport de peste 8 ani la Clubul Sportiv Comunal Bistra cu același antrenor – sensei Viviana Pripon – și s-a remarcat de-a lungul timpului participând și câștigând numeroase premii la întrecerile de karate pe plan național.

Un rezultat impresionant a obținut chiar anul trecut, atunci când a devenit vicecampion mondial la categoria 14-15 ani la Campionatul Mondial de Karate IKU din Caorle, în Italia. Totodată, Tudor a menționat că pe viitor vrea să participe la întrecerile naționale și să se califice la competițiile internaționale de karate pentru cadeți și apoi de juniori, având ca obiectiv participarea și obținerea unui loc pe podium la următorul campionat mondial de karate, care se va desfășura în 2024 în Argentina.

La Campionatul European de Karate IKU din Slovenia, sportivii Clubului Sportiv Comunal din Bistra au obținut în total 23 de medalii: 3 medalii de aur – cele 2 ale lui Tudor și încă una obținută de Mara Pripon la cadete fete 14-15 ani, 9 medalii de argint și 11 medalii de bronz.

Ovidiu CULDA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni