campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Politică » Alegeri prezidenţiale în Apuseni: Moţii au votat, convinşi că viitorul preşedinte se va alege în al doilea tur

Alegeri prezidenţiale în Apuseni: Moţii au votat, convinşi că viitorul preşedinte se va alege în al doilea tur

Publicat în 13.11.2019 la ora 12:05

La secția 396 din localitatea Lazuri, comuna Sohodol, alegerile pentru alegerea președintelui României s-au încadrat în limitele normalului, specifice Munților Apuseni, fără incidente sau alte întâmplări deosebite.

Astfel, în lipsa altui spațiu corespunzător, secția de votare a fost amplasată în incinta punctului de lucru al Hidroconstrucția SA Sebeș, la câteva sute de metri în aval de barajul de la Mihoieşti, existând însă aici toate condițiile necesare exercitării votului.

Un fapt de menționat despre procesul de votare de aici a fost prezentarea la vot a două persoane cu domiciliul într-una din localitățile arondate secției, care au sosit dimineața, cu câteva minute înainte de ora de deschidere a secţiei, și au așteptat până la ora 7.00 ca să își exercite votul. Ulterior, prezența la vot, la ora 18.00, a depășit cu puțin procentul de 50% din numărul celor înscriși pe listele permanente, în acesta fiind incluși însă și cei care au votat pe listele suplimentare.

Printre cei care și-au exercitat dreptul la vot s-au regăsit persoane de toate vârstele, unii dintre aceștia venind însoțiți de copii sau nepoți minori, curioși să vadă cum este „la votări”. Majoritatea dintre aceștia au participat la votul de ieri din conștiință civică sau „dintr-o obligație interioară”, după cum spunea un alegător, iar o doamnă a menționat la ieșire că a venit să voteze pentru a fi mai bine în țară, dar a adăugat că este sigură că nu se va schimba nimic în acest sens.

Oricum, cei care au participat la acest tur de vot și-au dat seama că președintele României nu se va alege „din prima” și că doar din cea de-a doua rundă se va decide câștigătorul, iar atunci cu siguranță că se vor prezenta mai mulți alegători.

Acest articol a fost citit de 520 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.