campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » ANI l-a declarat pe primarul din Lupșa în „conflict de interese administrativ și penal”, după ce și-a angajat soția la primărie

ANI l-a declarat pe primarul din Lupșa în „conflict de interese administrativ și penal”, după ce și-a angajat soția la primărie

Publicat în 23.11.2015 la ora 17:13

Danut Barzan primarul comunei LupsaAgenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența unui conflict de interese de natură administrativă și penală în cazul primarului comunei Lupșa, Dănuț Bârzan.

Potrivit unui comunicat de presă, ”în calitate de primar, a emis la data de 7 februarie 2013 dispoziția privind încadrarea soției sale pe perioadă determinată, pe postul de referent la Compartimentul Urbanism: cadastru, publicitate imobiliară și fond funciar din cadrul Primăriei Comunei Lupșa, încălcând, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003.

Mai mult, anterior emiterii dispoziției din data de 7 februarie 2013, BÂRZAN DĂNUȚ VASILE a semnat, în calitate de primar, mai multe documente ce au stat la baza concursului de ocupare a postului temporar vacant.

Soția persoanei evaluate a obținut, începând cu data de 11 februarie 2013, venituri salariale în cuantum de 24.031 Lei”.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpeni, Județul Alba, în vederea verificării indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Acest articol a fost citit de 296 ori

ANI l-a declarat pe primarul din Lupșa în „conflict de interese administrativ și penal”, după ce și-a angajat soția la primărie
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.