campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Sport » Aproximativ 1.500 de persoane au descoperit frumusețile muntelui, în alergare, la Maratonul Apuseni

Aproximativ 1.500 de persoane au descoperit frumusețile muntelui, în alergare, la Maratonul Apuseni

Publicat în 28.05.2017 la ora 13:30

Aproximativ 1.500 de sportivi au fost prezenți, ieri, la startul celei de-a șaptea ediții a Maratonului Apuseni, care s-a dat, conform tradiției, din stațiunea Muntele Băișorii, din județul Cluj.

În acest an a fost un număr record de participanți ce au alergat pe un traseu montan aflat în zona cuprinsă între stațiunea Muntele Băișorii din județul Cluj și satele de munte Săgagea și Belioara din județul Alba, conform organizatorilor.

„Este a șaptea ediție a Maratonului Apuseni care se organizează în stațiunea Muntele Băișorii. Am avut peste 1.800 de înscriși, dar am putut să validăm doar 1.500 de persoane, aproximativ 300 la maraton, circa 600 la semimaraton, până în 400 la cros și 200 la categoria „family”, chiar o prezență record. An de an crește numărul participanților, chiar dacă alergarea montană, momentan, este caracterizată de competiție, în sensul că sunt foarte multe evenimente de alergare montană, care au apărut peste tot în țară. Lumea ne știe, am fost printre primii, inovatori în domeniul ăsta și rămânem în preferințelor lor”, a declarat pentru AGERPRES, la finalul competiției, Anca Berlo, PR-ul evenimentului.

Potrivit acesteia, evenimentul de la Muntele Băișorii se desfășoară sâmbătă și duminică și propune nu doar competițiile de alergare montană.

„Avem un program bogat de activități, printre care cele dedicate copiilor, pentru că încurajăm familiile să aibă o experiență de alergare și să iasă împreună la munte. Pentru adulți avem muzică, gulaș party, căruia i s-a dus vestea peste tot în țară, avem foc de tabără, muzică folk seara, tombolă cu premii”, a susținut Anca Berlo.

Acesta a subliniat faptul că organizarea este asigurată, în principal, print-un număr mare de voluntari, majoritate din Cluj Napoca.

La masculin, ediția din acest an a probei de maraton a fost câștigată de Bălan Nicolae, urmat de Florin Munteanu și Andrei Sovereșan, în vreme ce la feminin distanța de circa 43 de kilometri a fost parcursă în cel mai scurt timp de Dana Marin, urmată de Viorica Mălai și Crina Buzgan.

Sursa Agerpres

Acest articol a fost citit de 206 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.