campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Artişti din toată ţara, studenţi și profesori, participă în aceste zile la Tabăra Naţională de Sculptură în Piatră din comuna Horea

Artişti din toată ţara, studenţi și profesori, participă în aceste zile la Tabăra Naţională de Sculptură în Piatră din comuna Horea

Publicat în 01.09.2017 la ora 15:17

Tabăra a debutat în 24 august şi se desfăşoară până în 4 septembrie, perioadă în care participanţii sunt provocaţi să îşi folosească imaginaţia şi creativitatea pentru a realiza sculpturi unice dedicate iubirii.

Tema taberei este „Eros”, iar toate sculpturile vor trebui să păstreze central tema iubirii fiind realizate din blocuri foarte mari de piatră. Tabăra se desfăşoară pe Dâmbul lui Gâf, în comuna Horea din Munţii Apuseni.

„Tabăra Naţională de Sculptură în Piatră „Dâmbul lui Gâf” este organizată în premieră în acest an şi reuneşte artişti din întreaga ţară. Tema sculpturilor este „Eros”, astfel că  iubirea este sentimentul care va stârni imaginaţia artiştilor. Aşteptăm cu real interes finalizarea lucrărilor pentru că acestea vor intra în proprietatea organizatorilor şi vor mobila un parc de artă ce va fi amenajat pe Dâmbul lui Gâf, în comuna Horea” a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

 La finalul taberei toate sculpturile vor deveni proprietatea comunei Horea, iar Centrul de Cultură „Augustin Bena” va avea dreptul de folosire a imaginii lucrărilor pentru realizarea unor materiale de promovare viitoare. De asemenea, lucrările vor fi expuse pe Dâmbul lui Gâf, care va deveni cel mai mare parc tematic de artă dedicat iubirii din România. Tabăra este organizată de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi Primăria Comunei Horea.

Comuna Horea este situată în partea de nord-vest a judeţului Alba, pe Valea Arăzii, afluent al râului Arieşul Mare şi se află la 102 km distanţă faţă de Alba Iulia, reşedinţa de judeţ şi la 26 km nord-vest de Câmpeni. În această comună din Munţii Apuseni, respectiv în satul Fericet, s-a născut Vasile Ursu Nicola, cunoscut sub numele de Horea, marele conducător al Revoluţiei din Transilvania din anul 1784.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 84 ori

Artişti din toată ţara, studenţi și profesori, participă în aceste zile la Tabăra Naţională de Sculptură în Piatră din comuna Horea
Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.