campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Astăzi debutează cea de-a XXII-a ediție a Zilelor oraşului Câmpeni. Vezi programul Festivalului „Sus, sus, sus, la moţi la munte!”

Astăzi debutează cea de-a XXII-a ediție a Zilelor oraşului Câmpeni. Vezi programul Festivalului „Sus, sus, sus, la moţi la munte!”

Publicat în 17.07.2018 la ora 17:47

În anul Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, în „Capitala Țării Moţilor” se va desfăşura pe durata a patru zile cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului de Folclor „Sus, sus, sus, la moţi la munte!”, eveniment organizat, prin tradiţie, de Primăria şi Consiliul Local Câmpeni înaintea Târgului de Fete de pe Muntele Găina din 21-22 iulie.

Evenimentul va cuprinde înainte de debut un moment aniversar-patriotic dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, care se va desfăşura la ora 17, la Beciul lui Horea din Câmpeni şi va fi organizat în colaborare cu Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” şi Despărţământul ASTRA Abrud-Câmpeni. Parada oficială de deschidere formată din fanfară, majorete şi tulnicărese va debuta de la ora 18, iar la reîntoarcere, pe scenă vor evolua în grupul de tulnicărese „Moaţele” din Câmpeni, Fanfara judeţului Alba, majoretele din Câmpeni şi Abrud, vor fi demonstraţii de karate din dansuri populare, iar la final este programat un concert al grupului „Primavera” din Alba Iulia coordonat de Marinela Popa şi formaţia Bagu Project.

În a doua zi a festivalului, organizatorii au prevăzut în program, începând cu ora 18, un concurs de miss, demonstraţie de dansuri populare ale tinerilor lupşeni şi dans zumba, precum şi numeroşi artişti de muzică populară: ansamblul „Brădeana”, ansamblul din Albac, un grup de suflători din Alba Iulia, Marinela Baba, Mirela Mănescu, Cornel Borza, iar la finalul serii sunt aşteptaţi să urce pe scenă MC Jamaika şi Raoul.

Joi, 19 iulie, este dedicată în totalitate folclorului, pe scenă vor cânta şi dansa ansamblurile „Alba Iulia 60+”, „Floricica”, „Românaşul” „Augustin Bena” al judeţului Alba Iulia, „Doina Moţilor” din Câmpeni, iar seara vor susţine concerte soliştii Mihai Sicoe din Câmpeni, iar ca invitate speciale vor fi cunoscutele interprete Vlăduţa Lupău şi Lavinia Goste.

Ultima seară a festivalului va debuta la ora 17 cu concursul de interpretare a soliştilor vocali şi instrumentali de folclor, iar până la premierea acestora, pe scenă vor evolua ansamblurile „Teiuşana” şi „Doina Moţilor”. Totodată, cu această ocazie, se va desfăşura şi premierea câştigătorilor la campionatul de fotbal pe teren sintetic şi fotbal-tenis ce se desfăşura în perioada 11-198 iulie 2018 la sala de sport de lângă Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni. La finalul ediţiei aniversare din acesta an este programat un recital de muzică etno susţinut de Diana Cîrlig, un concert al artistului Operei de Stat din Viena, Liviu Burz, originar din Câmpeni, precum şi al cântăreţului de muzică uşoară Alex Velea.

Ovidiu CULDA

Acest articol a fost citit de 596 ori

Astăzi debutează cea de-a XXII-a ediție a Zilelor oraşului Câmpeni. Vezi programul Festivalului „Sus, sus, sus, la moţi la munte!”
3 (60%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.