campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Autorii presupusei fraude cu bilete de transport în comun din Câmpeni, prezentaţi la tribunal cu propunere de arestare preventivă

Autorii presupusei fraude cu bilete de transport în comun din Câmpeni, prezentaţi la tribunal cu propunere de arestare preventivă

Publicat în 03.10.2013 la ora 12:30

autori-frauda-bilete-subventionate-campeniToți cei patru învinuiţi reţinuţi ieri de IPJ Alba pentru presupusa fraudă cu bilete subvenţionate în transportul de călători au fost prezentaţi la Tribunalul Alba cu propunere de arestare preventivă.

Cei patru sunt reprezentanţii celor două societăţi comerciale de transport persoane din Câmpeni şi Baia de Arieş (”Arieșul” S.A. din Câmpeni și ”Crinul Arieș” SRL din Baia de Arieș) deținute de membrii familiei Țimonea, au impus angajaților ce dețin calitatea de conducători auto, să realizeze venituri țintă, pe fiecare rută de transport, prin obținerea de bilete subvenționate, chiar daca persoanele beneficiare ale acestora, nu au efectuat deplasări. Pentru realizarea scopului, conducătorii auto şi-au stabilit legături cu diferite persoane din localități situate pe rutele de transport, care în schimbul unor sume de bani, obțineau bilete de transport subvenționate, ce erau ulterior folosite la decontare.

Activităţile ilicite s-au desfăşurat începând cu anul 2009, pe rute de transport rutier de persoane de pe raza judeţelor Alba, Bihor, Arad, Hunedoara, Cluj şi Timiş, iar pentru sporirea veniturilor, învinuiţii au colectat şi decontat în mod fraudulos, cupoane statistice ale biletelor speciale pentru călătorii gratuite, cu autobuzele, destinate veteranilor de război, pensionarilor şi persoanelor cu handicap.

Prejudiciul cauzat prin aceste activităţi infracţionale este estimat la 2.216.375 de euro (9.862.873 lei).

Potrivit reprezentantului IPJ Alba cu ocazia percheziţiilor efectuate, la domiciliile şi firmele persoanelor învinuite, au fost găsite importante sume de bani respectiv 121.395 Euro, 243.517 lei şi 2300 USD, 14.080 tichete, 2 liste privind persoane cu handicap, un laptop, un calculator şi mai multe documente contabile.

Dintre acestea la sediul uneia dintre firme au fost găsite 3000 bucăţi bilete pentru pensionari şi persoane cu handicap neprocesate (care nu au fost depuse pentru decontare) şi 10.000 bucăţi bilete pentru pensionari şi persoane cu handicap procesate pe borderouri, în perioada aprilie – august 2013, dar nedecontate.

Acest articol a fost citit de 1429 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.