campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Autoutilitară încărcată cu 133 de brazi de Crăciun tăiați ilegal, oprită în trafic de polițiștii din Baia de Arieș

Autoutilitară încărcată cu 133 de brazi de Crăciun tăiați ilegal, oprită în trafic de polițiștii din Baia de Arieș

Publicat în 12.12.2015 la ora 12:14

brazi-confiscati-baia-de-aries-dec-2015În dimineaţa zilei de ieri, 11 decembrie 2015, poliţiştii de siguranţă publică din Baia de Arieş l-au depistat pe un tânăr în vârstă de 21 de ani, din comuna Lupşa, în timp ce transporta cu o autoutilitară, 133 de pomi de Crăciun.

În urma verificărilor efectuate cu privire a provenienţa şi transportul pomilor de Crăciun, poliţiştii au stabilit că, în perioada 4 – 10 decembrie a.c., doi bărbaţi din comuna Lupşa au tăiat ilegal pomii de Crăciun dintr-o pădure aparţinând unei societăţi comerciale, situată pe raza localităţii Muşca.

Aceştia au fost depozitaţi la domiciliul unui dintre bărbaţi unde, un lucrător al unui ocol silvic din zonă, a aplicat cu un ciocan silvic, marcaje pe cei 133 de pomi şi a eliberat avize de însoţire primare, atestând în mod fals că pomii de Crăciun provin de la ocolul silvic în cadrul căruia îşi desfășoară activitatea.

Poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a şoferului autoutilitarei, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cei 133 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi.

Totodată, faţă de angajatul ocolului silvic, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu, iar poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care, cei 133 de pomi de Crăciun au fost tăiaţi.

FOTO: IPJ Alba

Acest articol a fost citit de 214 ori

Autoutilitară încărcată cu 133 de brazi de Crăciun tăiați ilegal, oprită în trafic de polițiștii din Baia de Arieș
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.