campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Avocatul Gheorghe Dumitru Pașca din Scărișoara a devenit recent președintele filialei Alba a Fundației Naționale pentru Civilizație Rurală ,,Niște Țărani”

Avocatul Gheorghe Dumitru Pașca din Scărișoara a devenit recent președintele filialei Alba a Fundației Naționale pentru Civilizație Rurală ,,Niște Țărani”

Publicat în 25.10.2016 la ora 22:36

gheorghe-dumitru-pasca-oct-2016În urmă cu câteva zile, la Alba Iulia s-a constituit prima filială județeană a Fundației Naționale pentru Civilizație Rurală ,,Niște Țărani” – organizație neguvernamentală de utilitate publică, înființată în 1998 de Dinu Săraru.

Acesta este născut în anul 1932 la Râmnicu Vâlcea, fiind de-a lungul timpului jurnalist, reporter, redactor șef la Radio – Televiziunea Română, directorul Teatrului Mic, creator al Teatrului Foarte Mic, director general al Teatrului Național „I.L. Caragiale” , director al mai multor reviste și ziare. Dinu Săraru s-a remarcat în literatură ca dramaturg, eseist, publicist, romancier şi scriitor român, fiind considerat unul dintre cei mai renumiţi publicişti contemporani, la Alba Iulia lansându-și cu această ocazie volumul „Ultimul bal la Șarpele Roșu; Carnavalul cătușelor”.

Constituirea filialei județene a avut loc într-un cadru festiv la care au participat Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, Daniel Breaz – rectorul Universității ,,1 Decembrie 1918” Alba Iulia, profesori și mulți alți intelectuali, cu acest prilej Dinu Săraru anunțând că a devenit președinte fondator, iar generalul locotenent (r.) Olimpiodor Antonescu este președintele fundației. Președinte al filialei Alba a fost ales avocatul Gheorghe Dumitru Pașca din comuna Scărișoara, iar în echipa de conducere au fost aleși poetul Dumitru Mălin din Alba Iulia, economistul Ioan Dobra din Alba Iulia, profesorul Marinel Chirițescu din Albac și preotul Ioan Tocănel din Aiud.

Obiectivele filialei recent constituite în județul nostru sunt numeroase, aceasta propunându-și pentru zona rurală de aici următoarele: identificarea familiilor sărace, în vârstă și fără venituri, pentru a le fi oferit ajutor precum  și racordarea familiilor sărace din satele izolate care nu au încă energie electrică în casele lor, în colaborare cu autoritățile locale; modernizarea căilor de acces spre casele izolate și spre obiectivele istorice sau turistice din mediul rural; sprijinirea familiilor de romi cu o situație materială precară prin diverse proiecte și programe cu diferite surse de finanțare; menținerea familiilor sărace din zonele izolate pe meleagurile natale, prin intervenții pe lângă guvernul României pentru acordarea unor subvenții de subzistență. Totodată, filiala dorește demararea unor măsuri imperios necesare pentru copiii defavorizați din zona rurală: identificarea celor care au abandonat școala din motive de sărăcie pentru a-i sprijini să continue școala; acordarea de burse unor categorii de copii de la sate și organizarea de tabere tematice pentru aceștia, etc.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 770 ori

Avocatul Gheorghe Dumitru Pașca din Scărișoara a devenit recent președintele filialei Alba a Fundației Naționale pentru Civilizație Rurală ,,Niște Țărani”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.