Rămâi conectat

Știri din zonă

Bărbat de 40 de ani din Bistra reținut de polițiști, după ce a încălcat ordinul de protecție și și-a agresat mama

Publicat

în

Marți, 8 iulie 2024, polițiștii Postului de Poliție Bistra au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 40 de ani, din comuna Bistra, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie și încălcarea ordinului de protecție.

În seara zilei de 8 iulie, fiind sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul s-ar fi deplasat la locuința din comuna Bistra a părinților săi, încălcând astfel prevederile unui ordin de protecție emis de Judecătoria Câmpeni, la data de 3 iulie 2024 și ar fi agresat-o pe mama sa.

Azi, 9 iulie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Știri din zonă

Defilare militară, placă memorială și distincții la Muzeul Memorial „Avram Iancu” din Incești, la 200 de ani de la nașterea „Crăișorului Munților”

Publicat

în

Sâmbătă 13 iulie 2024, începând cu ora 11.00, au debutat la Muzeul memorial „Avram Iancu” din satul Incești manifestări omagiale organizate de Consiliul Județean Alba, Primăria Avram Iancu și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, cu prilejul bicentenarului nașterii „Crăișorului Munților”.

Programul a început cu un Te Deum, Tulnicăresele din Avram Iancu și alocuțiuni referitoare la omagierea a 200 de ani de la nașterea eroului Avram Iancu.

Totodată a fost dezvelită o placă memorială dedicată bicentenarului nașterii revoluționarului pașoptist, au fost depuse coroane, jerbe și buchete de flori.

De asemenea, vor fi acordate diplome și distincții și o retragere cu torțe a elevilor Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din comună.

Un moment îndelung așteptat de către localnici a fost defilarea armatei în comuna lor, la miniparada militară la care au participat vânătorii de munte ai Batalionului 26 Cercetare Supraveghere Montană „Avram Iancu” Brad și tanchiștii Batalionului 814 Tancuri „Mihai Vodă” Turda, în total aproximativ 130 de militari.

De asemenea, cerul a fost survolat și de două elicoptere.

Manifestările omagiale au fost inițiate de subprefectul Sandu Heler, când era primar al comunei Avram Iancu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Acasă la Bistra – o sărbătoare a comunității locale

Publicat

în

Ziua comunei Bistra a fost sărbătorită în acest an, duminică, 7 iulie 2024. Sub genericul „Acasă la Bistra”, autoritățile locale au pregătit pentru participanţi un program cât mai diversificat şi atractiv.

Mii de persoane au sărbătorit Ziua comunei Bistra și s-au bucurat de surprizele pregătite de administrația publică locală.

Evenimentul cultural-artistic a debutat la Baza sportivă a comunei, cu un Tedeum oficiat de preoți si cu cuvântul de deschidere adresat de primarul Traian Gligor. Acesta a oferit o diplomă de excelență domnului profesor, doctor Selagea Petru, col.(r.) pentru cărțile pe care le-a scris și în care promovează comuna Bistra, tradițiile, cultura, istoria și oamenii de seamă ai acestor locuri de poveste.

În program a fost și Ansamblul Centrului Cultural Bistra care a prezentat un spectacol cu soliști vocali și instrumentiști îndrumați de Alin Joldes, dansuri populare dar și dansuri moderne, sub conducerea instructorului Oana Joldes.
Corul Mixt condus de prof. Gelu Muntea a încântat publicul cu un repertoriu bogat de cântece  specifice locului şi nu numai.

Pe scenă au evoluat și sportivii Clubului Comunal Bistra, antrenați de Viviana Pripon (6 DAN) care şi-au arătat talentul şi priceperea cu demonstrații de karate și dans zumba.

Artiștii locali Anamaria Gligor,  Alex Creț, Ramona Oniciu, Maria Floca,  au încântat de asemenea publicul.

Din programul special au făcut parte artiștii Oana Silvana Pocola, Bebe Dragomir, Delia Jude, Vasile Coca, soții Maria și Mihai Nemes, acompaniați de Grupul instrumental Dor, condus de Alin Joldeș.

Evenimentul a fost prezentat de Vasile Coca.

Cei mici au avut la dispoziţie un loc de distracţie amenajat special pentru ei.

„Am marcat şi în acest an, ziua comunei noastre.  Am încercat să îmbinăm tradiţiile populare, dansuri, cântece, partea de sport, să promovăm tinerele talente, pentru a avea câte puţin din fiecare domeniu. Pe lângă relaxare și distracție, evenimentul are ca țintă promovarea tradițiilor zonei noastre. Alături de localnici au fost și participanți din alte localităţi care au sărbătorit împreună cu noi. Sper că am reuşit să fiu în asentimentul localnicilor cu programul oferit”, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Seara s-a încheiat cu discotecă în aer liber și un spectaculos foc de artificii.

Programul zilei a cuprins cultură, sport, tradiţii, artişti locali, cu alte cuvinte, tot ceea ce este necesar pentru o reţetă de succes a unui eveniment special.

Evenimentul de la Bistra a fost filmat de postul Hora TV și va fi difuzat de mai multe ori, pentru ca lumea să cunoască tradiţiile acestui loc de poveste minunat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Știri din zonă

Gligor Ciprian Traian, absolventul Școlii Gimnaziale „Nicodim Ganea” Bistra cu cea mai mare medie la Evaluarea Națională 2024

Publicat

în

Elevul, Gligor Ciprian Traian, absolvent al Școlii Gimnaziale „Nicodim Ganea”, a obținut cea mai mare medie din Bistra la Evaluarea Națională 2024.

„La finalul acestui an școlar, Școala Gimnazială „Nicodim Ganea” Bistra se mândrește cu cel mai bun rezultat din zona la Evaluarea Națională, obținut de către elevul Gligor Ciprian Traian, care a obținut media 9,82.

Felicitări, Ciprian, ca ne faci să apărem în fruntea clasamentului și pentru toată munca pe care ai depus-o pentru a ajunge aici!

Felicitări și profesorilor care l-au coordonat, precum și familiei care a știut cum să-l îndrume pentru performanță!”, au transmis reprezentanții Școlii Gimnaziale „Nicodim Ganea” Bistra.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni