campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Bărbat de 51 de ani din Ocoliș cercetat penal pentru tăiere ilegală de arbori

Bărbat de 51 de ani din Ocoliș cercetat penal pentru tăiere ilegală de arbori

Publicat în 20.06.2017 la ora 11:30

Ieri, 19 iunie 2017, poliţiştii din Baia de Arieş, împreună cu poliţiştii din Sălciua şi specialişti silvici din cadrul Ocoalelor Silvice Aiud și Muntele Mare Poșaga, au făcut un control în fondul forestier situat pe raza comunei Ocoliş, în locul numit „Pociovaliște”, ce a avut ca scop combaterea tăierilor ilegale de arbori.

Cu ocazia acestor verificări a fost identificat un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din comuna Ocoliş, care, în cursul lunii iunie a.c., a tăiat, fără drept, 17 arbori, de esenţă fag, din pădurea deţinută de el, situată în fondul forestier naţional şi care nu este dată în paza şi administrarea vreunui ocol silvic. Pe numele său a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

Totodată, poliţiştii au stabilit faptul că, din aceeaşi zonă, în perioada martie – iunie a.c., de pe doua parcele de pădure, proprietatea unor persoane fizice din comuna Ocoliș, care nu sunt date în paza şi administrarea vreunui ocol silvic, au fost tăiaţi, fără drept, 29 arbori de fag.

În acest caz, polițiștii continuă cercetările, pentru identificarea autorilor tăierilor ilegale, tragerii lor la răspundere penală şi recuperării prejudiciilor.

Cu ocazia controlului efectuat în teren, a fost recuperată cantitatea de 5,7 metri cubi de material lemnos, provenit din tăieri ilegale de arbori, ce a fost ridicată în vederea confiscării şi lăsată în custodia Ocolului Silvic Aiud.

Acţiunile şi controalele pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor silvice vor continua.

Acest articol a fost citit de 71 ori

Bărbat de 51 de ani din Ocoliș cercetat penal pentru tăiere ilegală de arbori
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.