Rămâi conectat

Administrație

Bază sportivă modernă și teren de fotbal omologat, la Câmpeni

Publicat

în

În ședința Consiliului Local al orașului Câmpeni, din 28 iunie 2023, s-a aprobat studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru investiția care presupune construirea unei baze sportive în oraș.

„Pentru acest lucru este necesară exproprierea terenului pe care se află vechiul stadion. În acest sens, în 2015 a fost dată o hotărâre de consiliu județean prin care terenul respectiv este declarat de utilitate publică. Banii necesari exproprierii terenului sunt pregătiți și au fost cuprinși în bugetul local. Construirea acestei baze sportive se va face cu finanțare de la Compania Națională de Investiții, iar proiectul va fi realizat în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, contribuția Consiliului Local Câmpeni va fi minimă. Deoarece doar în acest an se mai pot depune proiecte pentru asemenea finanțări, vrem să ne încadrăm cu toată procedura necesară în termenele legale.

Consider că nu este de neglijat faptul că putem avea la noi, la Câmpeni, o bază sportivă modernă și un teren de fotbal omologat pentru desfășurarea de competiții. Vital pentru oraș și zona Munților Apuseni este și faptul că îi vom atribui încă o utilitate și anume aterizarea în acest loc a elicopterelor SMURD. Doar în ultimii 2 ani am avut peste 150 de intervenții ale elicopterelor SMURD la Câmpeni, lucru care a salvat vieți omenești.

Le mulțumesc consilierilor care au votat acest punct de pe ordinea de zi. Sunt însă trist și dezamăgit că la acest pas pentru investiția propusă, colegii consilieri de la PSD s-au abținut. Consider că ceea ce a ținut de mine ca primar s-a realizat.

Acum, achiziționarea vechiului stadion depinde doar de votul consilierilor locali. Aș vrea să le spun tuturor consilierilor locali că, pentru binele comunității noastre, nu trebuie să existe culori politice, ambiții sau orgolii, ci doar comunicare, dialog și deschidere pentru investiții care să modernizeze orașul și să crească nivelul de trai al tuturor. Sunt convins că pe viitor vom găsi cea mai bună cale de dialog și colaborare, în așa fel încât să reprezentăm cu toții doar interesul, drepturile și binele locuitorilor orașului Câmpeni”, a transmis Cristian Dan Pașca, Primarul Orașului Câmpeni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Investiție de aproape 2 milioane de euro în construcția unui nou pod peste Arieș, la Câmpeni

Publicat

în

La Câmpeni urmează a fi construit un nou pod peste râul Arieș, pe strada Izvoarelor, printr-o investiție de aproape 2 milioane de euro. Contractul de finanțare a fost semnat luni, 23 octombrie 2023, de către primarul Cristian Dan Pașca, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

„Am semnat astăzi, la București, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența ministrului Adrian Ioan Veștea, contractul de finanțare pentru proiectul „Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș. Este un proiect depus pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, o investiție în valoare de 9.846.342,59 lei. Este vorba despre un pod nou care va fi amplasat în amonte de podul Ferdinand. Avem deja realizat proiectul tehnic, iar în maximum două săptămâni vom demara licitația pentru atribuirea lucrărilor”, a scris primarul Dan Cristian Pașca, pe pagina personală de facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Mâine, 11 octombrie 2023, circulația rutieră va fi închisă pe Podul peste Abrudel, din cauza unor lucrări

Publicat

în

Primăria orașului Câmpeni transmite că circulația rutieră pe Podul peste Abrudel va fi închisă mâine, 11 octombrie 2023, între orele 10:00 – 15:00, din cauza unor lucrări.

„Podul peste Abrudel, de la intersecția DN 74 cu strada Gării, va fi închis în data de 11.10.2023 datorită lucrărilor care se desfășoară la acesta. Podul va fi închis între orele 10.00 și 15.00. Accesul pe strada Gării se va face din DN 75 pe podul Ferdinand”, au transmis reprezentanții Primăriei Câmpeni.

FOTO: ARHIVĂ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Unitățile de învățământ din Câmpeni vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale

Publicat

în

Zilele trecute a fost semnat contractul de finanțare dintre Orașul Câmpeni și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării în numele și pentru Ministerul Educației pentru investiția: „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din orașul Câmpeni”.

Finanțarea este una nerambursabilă, obținută prin PNRR, în valoare de 4.311.663,91 lei (aproape 875.000 de euro).

Banii europeni vor fi utilizați pentru asigurarea echipamentelor și resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ, asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă, laboratoare, ateliere școlare, echiparea laboratoarelor informatice, echiparea atelierelor de practică.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni