campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Bujor Petruț, primar Ponor: „Tradiţia târgului de Sfinții Constantin şi Elena va fi reluată de anul viitor”

Bujor Petruț, primar Ponor: „Tradiţia târgului de Sfinții Constantin şi Elena va fi reluată de anul viitor”

Publicat în 29.12.2016 la ora 9:15

Organizarea tradiționalului târg de animale desfășurat anual de sărbătoarea creștină a Sfinților Împărați Constantin și Elena la Ponor va fi reluată din primăvara anului viitor, după 11 ani de pauză, ne-a declarat primarul comunei, Bujor Petruț.

Principala ocupație a locuitorilor comunei din Munții Trascăului este creșterea animalelor, aici existând și o asociație a crescătorilor de bovine, iar tradiția spune că data de 21 mai reprezintă pentru ponoreni ziua ieșirii cu vitele la păşune.

Până în anul 2006, de Sf. Constantin și Elena se organiza cel mai mare târg de animale de peste an, unde ponorenii, dar și locuitorii comunelor învecinate Sălciua, Lupşa, Mogoş și Rîmeţ veneau să facă tranzacții cu bovine, dar și cu ovine, caprine sau alte animale. Era o adevărată sărbătoare nu doar pentru locuitorii din Ponor, ci și pentru oaspeți, întrucât aceasta era urmată de o serbare câmpenească, cu spectacol de muzică populară și concursuri atractive, fiind premiați cel mai rapid mulgător, cele mai frumoase vite sau cei mai puternici boi de tracțiune.

Pentru câteva ore, ponorenii uitau de necazuri și petreceau în aer liber. În prezent, târgul de animale și mărfuri înființat la Ponor în anul 1974 este organizat  o dată pe lună, conform calendarului aprobat de Consiliul Județean Alba.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 41 ori

Bujor Petruț, primar Ponor: „Tradiţia târgului de Sfinții Constantin şi Elena va fi reluată de anul viitor”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.