campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Cabană din Arieșeni distrusă în urma unui incendiu provocat de un cablu electric neizolat corespunzător

Cabană din Arieșeni distrusă în urma unui incendiu provocat de un cablu electric neizolat corespunzător

Publicat în 28.11.2016 la ora 13:38

incendiu-pensiune-la-vasile-arieseni-2016Pichetul de pomieri Câmpeni a intervenit sâmbătă noaptea, la ora 00.12, în com. Arieșeni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune, cu pericol de propagare la alte imobile aflate în vecinătate.

La sosirea pompierilor militari, incendiul se manifesta generalizat la pensiunea compusă din P+2+M, construită din material lemnos și acoperită cu învelitoare din tablă. Pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale de intervenție și o ambulanță SMURD – 1 ofițer și 19 subofițeri, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Arieșeni (4 voluntari și 1 motopompă ), Stația de pompieri Ștei – ISU Bihor (5 subofițeri, 1 autospecială de stins incendii și 1 ambulanță SMURD), Grupa Operativă a ISU Alba (2 ofițeri și 1 subofițer), Postul de Poliție Arieșeni ( 3 polițiști), un echipaj de la Postul de Jandarmi Montan Arieșeni (5 jandarmi) și cetățeni (25). Ca urmare a acestui incendiu, a ars în totalitate pensiunea pe o suprafață de aproximativ 450 mp, o anexă pe o suprafață de circa 100 mp, iar la o gospodărie aflată în vecinătate a fost afectat un perete al casei și au ars în întregime două anexe pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Au fost protejate trei case de locuit și mai multe anexe. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor câteva măsuri privind instalațiile electrice, şi anume:

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

Facebook 

Acest articol a fost citit de 184 ori

Cabană din Arieșeni distrusă în urma unui incendiu provocat de un cablu electric neizolat corespunzător
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.