campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Călin Andreș: „Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu va fi expus la Câmpeni”

Călin Andreș: „Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu va fi expus la Câmpeni”

Publicat în 24.03.2016 la ora 17:21

drapel-de-lupta-Avram-IancuDrapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu va fi expus joi, 31 martie 2016, la Câmpeni. Anunțul a fost făcut de Călin Andreș, primarul orașului, care a declarat că va fi organizat un moment festiv, la care sunt invitate să participe toate autoritățile județene și locale.

”Vom avea cea mai importantă manifestare a moților din Apuseni. Se va aduce Steagul de luptă al lui Avram Iancu. Toți colegii primari și oficialitățile de la nivel județean sunt invitate să-i acordăm eroului martir Avram Iancu onorul cuvenit. Nu trebuie să uităm că Revoluția de la 1848, practic, a plecat de la Câmpeni, și mai mult de atât, avem o statuie care îl reprezintă pe Avram Iancu, adusă în anul 1940 de la Târgu Mureș. Vrem să dăm Cezarului ce e al Cezarului, adică un moment pentru Avram Iancu”, a spus primarul orașului Câmpeni.

Reamintim că Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu a fost scos la licitație și adjudecat, la începutul lunii februarie 2016, la prețul de 105.000 de euro. Drapelul, pictat pe piele, de o raritate absolută, datat la jumătatea secolului al XIX-lea a fost cumpărat de un grup de 25 de persoane, reprezentat de omul de afaceri Adrian Thiess care a declarat că il va expune în diferite localități din țară.

Anterior, drapelul a făcut parte din colecția lui Corneliu Vadim Tudor, care l-ar fi primit cadou de la un cetăţean din Baia de Criş, în timpul Manifestărilor Naţionale de la Ţebea.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 127 ori

Călin Andreș: „Drapelul de luptă al unei legiuni a lui Avram Iancu va fi expus la Câmpeni”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.