Rămâi conectat

Politică

Călin Andreș: „PDL-PNL Câmpeni au o plăcere bolnavă în a condamna, a urî, a critica și a arăta cu degetul!”

Publicat

în

Replică la articolul Modernizarea centrului civic din Câmpeni, o nouă minciună a primarului Andreş! publicat de site-ul campeniinfo.ro, în data de 28 februarie 2020, semnat de un gup de consilieri locali PNL.

Orașul de pe Valea Arieșului – Câmpeni se bucură de numeroase investiții în derulare, proiecte europene, proiecte guvernamentale, proiecte depuse la Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (M.D.R.A.P.) pentru a primi finanțare, proiecte în stadiul de analiză la ADR Centru – Alba Iulia, proiecte de peste 400 miliarde lei vechi și proiecte care vizează dezvoltarea rețelelor de drumuri comunale – vicinale – Poduri, Fața Abrudului, Furduiești, Dealul Capsei, Dealul Bistrii, Florești, Botești, Certege, Tomusești – proiecte în valoare de peste 860 de miliarde lei vechi, depuse la M.D.R.A.P. sau care urmează a fi depuse la ADR Centru Alba. Alte proiecte care urmează să primească finanțări: Teiului, Plopului, Mesteacănului, Zarandului, Revoluției 1848, Meșteșugarilor, Avram-Iancu – valoare 47 de miliarde lei vechi.

Totodată, avem întocmite proiecte pentru execuția a două poduri noi, unul pe Arieșul Mare în amonte de Podul Ferdinand, iar celălalt pod nou pe râul Abrudel, valoare totală de 150 miliarde lei vechi.

Deci, într-un cuvânt, avem proiecte, lucrăm la ele, suntem în construcție, dar se pare că membrii PDL-PNL din Consiliul local Câmpeni nu văd, se mai întâmplă să nu știe ce votează, sau este pur și simplu răutate și dispreț față de Administrația Locală și, de ce nu, chiar și față de cetățenii orașului Câmpeni care i-au votat să le reprezinte interesele în Consiliul Local. Mărul discordiei, „cuiele” lui „Pepelea” sunt pentru PDL-PNL Câmpeni zona centrală și Casa de cultură „Avram-Iancu”. Ambele proiecte au fost aprobate cu votul 100% al tuturor consilierilor locali, dar acum, în prag de campanie electorală, susțin că nu au știut nimic despre stadiul lucrărilor, atât la parc, cât și la casa de cultură. În fiecare ședință a Consiliului Local am prezentat stadiul proiectelor sau fazele în care se aflau licitațiile, practic au fost în cunoștință de cauză de toate aceste lucruri. Domnilor semnatari, există hârtii și semnături ale domniilor dvs. care atestă ceea ce am spus mai sus!

Din bugetul local au fost alocate în acest an mai multe sume de bani pentru diferite instituții, instituții de învățământ, spitale, cofinanțări la proiectele în derulare, străzi care urmează a fi finalizate – Turzii, Gării, Fântânele, Dealului.

A fost alocată suma de 900.000 de lei pentru parcul orașului Câmpeni, bani proveniți tot din bugetul local. Această lucrare de mare importanță pentru locuitorii Câmpeniului este totodată și un proiect de suflet pentru mine personal, e un proiect la care s-a muncit mult, a fost nevoie de timp pentru a se face proiectul, pentru a găsi firma care să se „înhame” la un proiect de asemenea anvergură și toate acestea fiind însoțite de respectarea legislației în vigoare, în ceea ce privește achizițiile publice. Ca orice alt lucru, necesită timp și implicare pentru a fi finalizat corect. În luna iulie voi face o rectificare bugetară pentru a aloca suma de bani necesară pentru a încheia lucrările de amenajare ale centrului orașului Câmpeni. Se va face tot posibilul să avem un parc așa cum a fost prezentat în proiect, în cele două panouri de afișaj din oraș și cu siguranță îl vom inaugura împreună, dragi cetățeni ai orașului Câmpeni.

În anul 2019 a fost plătită suma de 895.000 de lei, din bugetul consolidat al Consiliului Local, pentru:

  1. desființare vegetație existentă – 3613. 45 lei, fără TVA
  2. săpături – 130.268, 75 lei, fără TVA
  3. procurare pavaje – 606015,72 lei
  4. organizare șantier – 12606,05 lei

TOTAL = 752503,97 fără TVA, cu TVA 895.479,72 lei

  1. piatră cubică – 2000 mp din 2450 mp

                              – lespezi 1000 mp din 3660 mp

                              – materiale aduse – piatră cubică 80% și lespezi 30%

Semnatarii articolului din data de 28.02.2020 au spus numai minciuni atunci când au afirmat că s-au tăiat copacii din parc noaptea. Tăierea lor a început la ora 7.00-7.30, iar după ce aceștia au fost doborâți, materialul lemnos și rădăcinile au fost strânse, respectiv zona fiind curățată. În locul copacilor tăiați, urmează a fi plantați aproximativ 150 de copaci tineri, la umbra cărora se vor putea odihni generațiile viitoare. Nostalgicii PDL-PNL au hotărât să se arate foarte afectați de această schimbare, în toți acești ani nu au arătat nici cel mai mic interes pentru parc și copaci, dar acum, că vin alegerile, încearcă să găsească fel și fel de atacuri la adresa mea și a echipei mele. Aceiași semnatari apar o dată la 4 ani, în restul anilor, când ei se odihnesc, Administrația Publică Locală lucrează în interesul și pentru cetățenii orașului Câmpeni.

Cer PUBLIC Consiliului Județean Alba să aloce suma de bani necesară finalizării acestui proiect, domnului Dumitrel, care a alocat pentru dezvoltarea orașului Câmpeni la începutul anului 2020 puțin peste 4 miliarde lei vechi, cam cât a alocat unei primării de comună Vidra, Albac, Scărișoara etc. Este cel mai mic buget alocat orașului Câmpeni. Bugetul anului 2020 pentru orașul Câmpeni este cu 62 miliarde lei vechi mai mic decât în anul 2019. Care este aportul public la dezvoltarea județului Alba al orașului Câmpeni (cu spitale, școli, grădinițe, instituții publice, firme) și care este aportul altor UAT-uri din județ? Se știe faptul că o parte din taxele pe care cetățenii orașului Câmpeni le plătesc la bugetul local, acestea, ulterior se direcționează bugetului CJ Alba, și nici pe departe acest buget nu a fost redirecționat Consiliului Local Câmpeni. Politica are multe părți negative, iar Consiliul Județean Alba demonstrează că Munții Apuseni sunt importanți doar pentru cei cu dare de mână, cu siguranță vor veni cu contramăsuri argumentate la ceea ce am relatat, dar răspunsul este doar unul: banii se dau de la CJ Alba doar după un algoritm bine pus la punct de PDL-PNL, adică politic! Tare m-aș fi bucurat dacă conducerea CJ Alba ar fi acordat orașului Câmpeni importanța strategică pe care acesta o are în zona Munților Apuseni, respectiv din „bucata mare de pâine” pe care acesta a împărțit-o ar fi dat și orașului Câmpeni măcar o felie de la „masa bogaților”. Indiferent de câte documente și cât aș fi încercat să lămuresc conducerea CJ Alba că orașul Câmpeni are nevoie de un buget mai mare, acesta s-a orientat ca de fiecare dată către alte orașe din județ, cum ar fi Blaj, Sebeș, acordându-le acestora bugete fabuloase.

Atragerea de fonduri pentru astfel de proiecte nu s-a putut face pentru că nu au existat forme de finanțare.

Casa de cultură este de asemenea o investiție foarte importantă pentru orașul Câmpeni, pentru zona Apusenilor. Lucrarea a fost licitată, atribuită, iar lucrările au început a fi demarate. Este o lucrare începută de peste 5 ani și din motive neimputabile mie, lucrarea s-a tărăganat atâta vreme (licitații peste licitații, reproiectări, firmă care a dat faliment, respectiv și refuzul anumitor consilieri locali de a merge pe proiectul inițial etc). Una peste alta, acest edificiu va fi finalizat spre sfârșitul anului 2020, lucrare de care de asemenea se vor bucura generații întregi.

Sunt primar de peste 16 ani, am făcut multe lucruri în orașul acesta frumos, am reconstruit, am modernizat, am schimbat sau îmbunătățit clădiri, am construit, s-au făcut nenumărate lucruri în folosul comunității și al cetățenilor, dar unii nu vor să observe diferența, le este mai ușor să critice, sperând că asta le va aduce anumite satisfacții.

Orașul Câmpeni este viu, se construiește, se schimbă într-un oraș cu suflet. Alături de cetățenii orașului îmi doresc un loc pentru familia mea, o casă pentru fiecare copil și un trai mai bun pentru fiecare cetățean.

Nimeni nu e perfect, nici nu trebuie să fim, ce trebuie doar este SĂ FIM OAMENI, să nu uităm de unde am plecat, ce lăsăm pentru generațiile viitoare și să ne păstrăm demnitatea oriunde suntem.

Vă rog să fiți alături de mine, Ioan Călin Andreș, primarul orașului Câmpeni, pentru a reuși împreună, pentru un nou mandat, dar și de echipa pe care o conduc, de consilierii PSD la alegerile din iunie 2020.

Cu stimă, prietenie și respect,

Primarul orașului Câmpeni, Ioan Călin ANDREȘ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Fiul fostului deputat Corneliu Olar candidează pentru președinția județului Alba din partea Alianței AUR

Publicat

în

În contextul unui an emblematic numit „Anul Avram Iancu”, scena politică județeană a fost martora anunțului unei noi candidaturi care promite schimbare.

Dan Corneliu Olar, președinte al Partidului Republican, filiala Alba, își oficializează aspirațiile pentru președinția județului Alba, marcând o provocare directă față de conducerea actuală.

Inspirat de curajul și determinarea moților, domnul Olar își exprimă hotărârea de a impulsiona o schimbare semnificativă, subliniind necesitatea de a depăși frica de represalii din partea partidelor tradiționale și de a promova competiția și inovarea în politică.

Viziunea sa privind lupta electorală este una care solicită o revizuire a practicilor învechite, promovând în același timp participarea și implicarea activă a tineretului. Este subliniată necesitatea unei regenerări a clasei politice și adoptarea unei noi paradigme centrate pe valori reale, integritate și competență.

Candidatul își dorește să promoveze turismul prin consolidarea infrastructurii din județ. Atât finalizarea podului peste Mureș care leagă comuna Șibot de Blandiana, cât și consolidarea drumului care duce către munții Șureanu fac parte din agenda obiectivelor sale.

Accentul este pus ferm și pe nevoia de a investi în capitalul uman specializat, esențial pentru progresul și dezvoltarea resurselor umane din regiune. Un exemplu concret al acestei necesități este deficitul critic de medici specializați, precum un pediatru ortoped, a cărui prezență este vitală pentru sănătatea și bunăstarea comunității.

În calitate de antreprenor originar din Țara Moților și un dedicat om de familie, Dan Corneliu Olar aduce perspective noi, dorind să reprezinte vocea generației emergente în politica contemporană.

Într-o apariție la emisiunea ”Fapte și Vorbe” de la Alba Carolina TV, acesta afirmă:

”Dragi oameni buni,

Cred că ar trebui să ne punem întrebarea: de ce mergem la vot?
Și, mai exact, de ce votăm cum votăm?

Până la urmă ce votăm? Partide, etichete, propagandă, cum ne spun primarii?
Sau VOTĂM OAMENI?

Eu zic să ne uităm și la candidați. Poate e careva dintre noi care vă place, din cei noi care au venit în politică. Așa că, haideți la vot!

Votul e singura armă pe care o avem împotriva lor și singura armă de care le este frică.

Așa că, ce să spun: HAI CU SCHIMBAREA! ”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Dan Gabriel Borteș, candidatul USR pentru Primăria orașului Câmpeni

Publicat

în

Adunarea Generală a filialei locale a Usr Câmpeni a stabilit candidatul pentru funcția de primar a orașului Câmpeni în persoana lui Dan Gabriel Borteș, care este și președintele acestei organizații. Acesta este de profesie dascăl cu peste 20 de ani experiență la catedră și 7 ani de experiență managerială ca director de școală. Este căsătorit și are 2 copii.

Dan Gabriel Borteș a declarat: „Candidez pentru că îmi doresc mai mult pentru orașul meu, Câmpeni. Reprezint vocea oamenilor care sunt nemulțumiți de cum arată orașul și ce perspective are după 20 de ani de guvernare locală Psd-Pnl. Mi-am arătat această nemulțumire și în trecut, de nenumărate ori, public sau în discuțiile cu oamenii din oraș. Din păcate se vede cu ochiul liber cum orașul nostru a rămas în urma altor localități din toate punctele de vedere.

Mulți dintre oamenii nemulțumiți din oraș mi-au cerut să intru la luptă pentru a schimba lucrurile în bine. Am datoria morală față de aceștia și față de copiii mei să fac tot posibilul să producem acea schimbare în bine.

Orașul Câmpeni are nevoie de un suflu nou în administrația locală, de o nouă viziune, de un imbold care să ducă lucrurile mult mai repede în direcția bună. Ritmul investițiilor trebuie să fie mult mai rapid, lucrările de modernizare trebuie să se desfășoare pe tot parcursul celor 4 ani de mandat, nu preponderent în campania electorală”.

În perioada următoare, Dan Gabriel Borteș va fi prezent ca și până acum printre oameni, atât pentru a strânge semnături pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie, cât și pentru a afla opiniile și sugestiile cetățenilor din Câmpeni despre administrarea orașului nostru, opinii ce vor fi integrate în Planul de guvernare locală ce va fi definitivat în perioada următoare .

Echipa Usr Câmpeni


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sandu Heler, primarul comunei Avram Iancu, s-a întors la PSD

Publicat

în

Eurouparlamentarul Victor Negrescu, coordonatorul organizației PSD Alba, a confirmat faptul că Sandu Heler, primarul din Avram Iancu, s-a întors în PSD și speră ca vor realiza cât mai multe proiecte împreună.

„În anul lui Avram Iancu am o veste importantă. Domnul Heler Sandu, primar al comunei Avram Iancu, se întoarce acasă la Partidul Social Democrat. Sandu este un om de echipă, un bun gospodar, cu o largă experiență administrativă și îndrăgit de comunitate și de mulți oameni din zona Munților Apuseni. Construim, cu profesionalism, un județ Alba puternic!”, a scris Victor Negrescu pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni