campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Administrație » Călin ANDREŞ: “Sunt alături de firmele din oraşul Câmpeni!”

Călin ANDREŞ: “Sunt alături de firmele din oraşul Câmpeni!”

Publicat în 05.03.2016 la ora 10:30

andresLuni, 29 februarie 2016, am propus Consiliului Local Câmpeni diminuarea impozitului pe clădirile nerezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice.

După noile norme ANEVAR, clădirile de la noi din oraş au ajuns să aibă aceeaşi valoare de piaţă cu clădirile din Bucureşti, ceea ce nu mi se pare deloc normal. Faţă de anul trecut a crescut baza de impozitare a clădirilor nerezidenţiale, ceea ce face ca investitorii din oraşul Câmpeni să se gândească dacă mai susţin afacerile lor sau se lasă păgubaşi. După evaluare şi creşterea propusă în 2015, unii dintre investitori aproape că şi-au închis activitatea economică. Mai mulţi patroni din Câmpeni, peste 40 la număr, au depus la sediul primăriei o petiţie adresată Consiliului Local Câmpeni, prin care taxa aplicată pe clădiri persoanelor juridice (art. 460 din Codul Fiscal) în cotă de 1% asupra valorii impozabile să fie redusă, deoarece aceasta era de 10 ori mai mare faţă de anul 2015.
Am dat dovadă de transparenţă decizională şi le-am propus consilierilor locali diminuarea acestei taxe de la 1% la 0,2%, ceea ce s-a şi aprobat. Cota minimă de impozitare prevăzută de lege pentru clădirile rezidenţiale şi nerezidenţiale ale persoanelor fizice şi juridice a fost aprobată cu succes şi la Câmpeni. Am ţinut cont în demersul meu de mai multe criterii economice, sociale şi necesităţile bugetului Consiliului Local Câmpeni şi nu în ultimul rând de nevoia şi necesitatea investitorilor din oraşul Câmpeni de a prospera. Dacă ei prosperă, prosperă şi administraţia publică locală, iar dacă administraţia publică prosperă, atunci va prospera şi oraşul Câmpeni.

Călin Ioan ANDREŞ

Acest articol a fost citit de 234 ori

Călin ANDREŞ: “Sunt alături de firmele din oraşul Câmpeni!”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.