Rămâi conectat

Administrație

Călin ANDREŞ: „Vom avea un an 2015 bogat pentru oraşul Câmpeni”

Publicat

în

ioan calin andresCampania electorală s-a terminat, s-au spus foarte multe lucruri, mai mult sau mai puţin adevărate, avem preşedinte, avem români fericiţi şi în acelaşi timp avem români supăraţi, asta este.

Una peste alta, mergem în faţă, cu aşteptări şi speranţe, cu capul sus, învingători şi învinşi, spre o Românie prosperă, cu mai multe locuri de muncă, cu creştere economică şi cu oameni fericiţi. Multe instituţii de stat s-au consolidat sau urmează să se consolideze, mai urmează unele răzbunări şi controverse pe scena politică românească.
La Câmpeni, ca şi în alte localităţi din ţară, primarul, ca şi edil, trebuie să muncească pentru bunăstarea oraşului. Pot să vă spun că în ultimele 6 luni ale anului 2014, în oraşul Câmpeni s-au înregistrat mai multe semnări de contracte de finanţare pentru proiecte care sunt de interes general. S-a semnat contractul de finanţare pentru Ambulatoriul de Specialitate din cadrul Spitalului Orăşenesc Câmpeni şi au fost făcute lucrări în valoare de 60 miliarde de lei. Cred că mulţi dintre dumneavoastră ştiţi cum arăta spitalul în anii trecuţi, eu l-am modernizat, urmează să aducem şi aparatură medicală, iar la final sunt convins că vor veni şi medicii, pentru că zona Munţilor Apuseni are nevoie de servicii de sănătate.
Am creat un serviciu de salubritate, acum 9 ani, care în 2014 are peste 30 de angajaţi şi de­serveşte peste 30.000 de locuitori din întreaga zonă. Oraşul Câmpeni în urmă cu 10 ani arăta ca după un asediu din punct de vedere al curăţeniei, făceam curat în oraş cu un tractor cu remorcă şi cu 5 oameni, lucrurile au evoluat în bine, acum acest serviciu este rentabil şi eficient.
Reţelele de apă potabilă şi de canalizare au fost reabilitate în proporţie de peste 90%, iar din primăvara anului 2015 vom avea şi o staţie de epurare a apelor uzate modernă care va deservi peste 4.000 de locuitori.
Vorbind despre proiectele din anul 2014, o mică sinteză: Ambulatoriul de specialitate – 60 de miliarde lei vechi; Casa de cultură – proiect ce va începe în primăvara lui 2015 cu o valoare investiţională de 45 miliarde lei vechi; Drumul de la Valea Bistrii, DC 196, se va betona pe o lungime de 3,400 km. Acest drum va deservi mai multe sute de familii din localităţile componente Valea Bistrii, Dealul Capsei, Coasta Vâscului şi alţi cetăţeni din zona Munţilor Apuseni. Praful şi noroiul vor fi uitate în această zonă. Valoarea proiectului este de peste 20 miliarde lei vechi; Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, un proiect cu o valoare de peste 6 miliarde lei vechi, se va construi din primăvara anului 2015, peste râul Arieş, în stânga podului de fier. Era nevoie de acest centru de promovare turistică în oraşul Câmpeni, un centru modern şi european pentru locuitorii din Apuseni şi nu numai. Un alt proiect important pentru oraşul nostru este reabilitarea Şcolii generale de la „Ţârău”, de pe str. Transilvaniei, o şcoală veche de peste 200 de ani. În această instituţie de învăţământ au făcut ore zeci de generaţii de câmpănari, o şcoală plină de amintiri frumoase ale copilăriei, iar pentru mine, ca primar, este o revanşă, să zic aşa, faţă de învăţământul din Câmpeni, pentru că modernizasem Şcoala cu clasele I-VIII Câmpeni, Colegiul Naţional „Avram Iancu”, Internatul şcolar, iar acum a venit şi rândul Şcolii cu clasele I-IV de la Ţârău. Sper ca anul şcolar 2015-2016 să mă prindă cu reabilitarea Şcolii de la Ţârău finalizată şi cu cel puţin 4 clase cu copii care să poată urma
cursurile la această instituţie de învăţământ, aşa cum mulţi părinţi îşi doresc. Începând cu primăvara anului 2015, Electrica Alba va înlocui peste 201 stâlpi de curent de pe străzile Horea, Moţilor şi Turzii, cu o reţea nouă de electricitate care va fi introdusă subteran, alături de cablurile de televiziune şi internet. Valoarea acestei investiţii va fi de 24 miliarde lei vechi. Pe aceste străzi se vor monta doar stâlpi pentru iluminatul public stradal, investiţie ce va fi finanţată ori din bugetul Consiliului Local, ori de către concesionarul sistemului de iluminat public.
Am trecut prin multe campanii electorale, recunosc că aceasta din urmă a fost cea mai dură, vor mai veni desigur şi altele mai mult sau mai puţin grele, important este pentru un primar ceea ce face pentru comunitate, investiţiile pe care le face sau le aduce în oraşul pe care îl administrează împreună cu serviciile administraţiei publice locale. Important este ceea ce primarul face pentru confortul cetăţeanului. Sunt deschis oricărei investiţii în oraş care să creeze locuri de muncă (amintesc faptul că în urmă cu câţiva ani, cu sprijinul unor câmpănari, am adus în oraş o firmă de cabluri – ACE – care a creat 500 de locuri de muncă. Această firmă nu a plecat din oraş din cauza mea, ci din cauza recesiunii economice care a lovit întreaga Europă şi România). În oraşul Câmpeni, investitorii sunt bineveniţi, condiţionaţi doar de faptul că trebuie să respecte legea românească în vigoare şi nu în ultimul rând să angajeze forţă de muncă din Câmpeni şi, de ce nu, din întreg arealul Munţilor Apuseni.
Investiţiile în oraşul Câmpeni vor continua şi în anul 2015, mă gândesc la modernizarea străzii Turzii, carosabil şi pietonal. Mă voi strădui să continui modernizarea străzilor Horea şi Moţilor, deoarece au fost reabilitate din punct de vedere al reţelei de canalizare şi apă potabilă. Un alt obiectiv important este şi continuarea betonării străzii Gării, ştiut fiind faptul că aici se află o importantă zonă industrială, respectiv se va încerca fluidizarea traficului rutier în oraşul Câmpeni.
Am tot vorbit despre „mirificul” stadion din Câmpeni, în luna decembrie a anului 2014 am demarat o procedură de expropriere în interes public local şi avem aşteptări ca până la mijlocul anului 2015, stadionul să intre în proprietatea Consiliului Local Câmpeni. După această fază doresc să înfiinţez o echipă regională de fotbal, bineînţeles dacă şi colegii mei primari din localităţile din Munţii Apuseni vor dori aceasta. Mulţumesc pentru demararea acestei proceduri C.L. Câmpeni, domnilor consilieri locali, unei părţi dintre aceştia, pentru că o parte nu vor nici acum să preluăm stadionul, motivând pueril situaţia.
În luna noiembrie 2014, am fost la Ministerul Sănătăţii, iar dl. ministru Nicolae Bănicioiu a fost plăcut surprins de insistenţele mele, ca primar al oraşului Câmpeni, legate de dotarea cu aparatură medicală a celor două spitale. În luna februarie 2015 va aloca oraşului Câmpeni suma de 9 miliarde lei vechi, iar în iunie 2015 diferenţa de până la 18 miliarde lei vechi pentru procurarea de aparatură medicală. Am fost impresionat de faptul că ministrul cunoştea slaba dotare a celor două spitale din Câmpeni cu aparatură medicală, respectiv că moţii o duc greu şi că au nevoie de un sistem de sănătate mai bun, mai solid. Mulţumesc, domnule ministru!
Cu ajutorul celor din PNL Câmpeni şi PNL Alba, respectiv Consiliul Judeţean Alba, cred că vor fi alocaţi bani şi pe acest tronson, avem consilieri judeţeni din zonă, ba chiar din oraş, aştept şi deschiderea lor spre dezvoltarea oraşului – voi contabiliza la sfârşitul anului 2015.
În anul 2015 voi continua buna colaborare cu toate cultele religioase din Câmpeni, voi încerca să aloc fonduri bisericilor ortodoxe din oraş, însă nu voi neglija şi celelalte confesiuni existente.
Vom avea un an 2015 bogat pentru oraşul Câmpeni, bogat pentru administraţia publică locală, proiecte în valoare de peste 100 de miliarde lei vechi se vor derula în micuţul nostru orăşel. Cred cu tărie că cetăţenii din Câmpeni vor aprecia munca depusă pentru dumnealor, iar cei invidioşi şi limitaţi se vor resemna, cei răi vor deveni poate puţin mai răi şi vor lupta şi ei alături de mine, Călin Andreş, pentru bunăstarea oraşului în care trăim cu toţii.
Investiţiile în oameni sunt cele mai rentabile pentru societatea românească, investind în oameni nu vom mai fi obligaţi să ne părăsim ţara în căutarea unui trai mai bun, vom trăi decent, aşa cum ne place să spunem tuturor, vom trăi în România.
Tradiţia noastră de români, părinţii noştri, dascălii, viaţa m-au învăţat să fiu un om aşezat, modest şi un bun creştin. Acum, la început de  an, vă doresc tuturor câmpănarilor multă sănătate, fericire şi o viaţă mai bună alături de cei dragi!

LA MULŢI ANI 2015!
Primarul dumneavoastră,
Ioan Călin ANDREŞ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Asociere între CJ Alba și Consiliul Local Câmpeni, în vederea construcției unui HELIPORT în Capitala Țării Moților

Publicat

în

Consiliul Județean Alba se va asocia cu Consiuliul Local Câmpeni, în vederea construcției unui HELIPORT, în capitala Țării Moților, care să deservească urgențele medicale din zona Munților Apuseni.

Într-o primă etapă, cele două părți se asociază pentru realizarea studiilor: meteorologic, topografic și de obstacolare și geotehnic pentru a determina dacă terenul studiat este adecvat pentru realizarea heliportului.

Valoarea estimată pentru realizarea acestor studii este de 200.000 de lei, cu TVA. Fiecare asociat va asigura jumătate din valoare, respectiv 100.000 de lei, cu TVA.

În etapa a doua, cele două administraţii se vor asocia pentru realizarea studiului de fezabilitate, care va cuprinde soluția constructivă, descrierea, din punct de vedere tehnologic, constructiv, tehnic, funcţional-arhitectural şi economic, a principalelor lucrări pentru investiţia de bază, corelată cu nivelul calitativ, tehnic şi de performanţă ce rezultă din indicatorii tehnico-economici propuşi. Acordul de asociere este încheiat pe o perioadă de 2 ani, cu posibilitatea prelungirii prin act adițional, la solicitarea motivată a oricărui asociat.

Heliportul public care se dorește a se construi în Câmpeni va deservi atât Spitalul Orășenesc Câmpeni și Spitalul de boli cronice Câmpeni, cât și toate urgențele din zona Munților Apuseni.

„Existența acestui heliport va contribui la salvarea de vieți omenești, prin reducerea timpului de preluare și transport a bolnavilor cu elicopterul SMURD la alte spitale sau centre medicale din regiune. Pentru ca în situaţii de urgenţă: inundaţii, înzăpeziri, cutremure, incendii de suprafaţă, accidente cu victime multiple sau stare de război, să poată ateriza elicoptere care execută acest gen de misiuni, heliportul este dimensionat pentru cel mai mare elicopter care operează în ţară în acest moment”, se arată în expunerea de motive.

Heliportul, care va putea fi utilizat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, este în fapt un aerodrom utilizat exclusiv pentru elicoptere. El va avea un spațiu de aterizare cu o rază de 50 de metri, special amenajat pentru a permite aterizarea și decolarea elicopterelor, dispunând de indicatoare privind direcția vântului, sistem de balizaj și lumini de semnalizare, sisteme anti-incendiu.

Totul va fi desfășurat pe o suprafață de aproximativ 5.000 mp, în care vor fi cuprinse și sistemele de alimentare cu combustibil, mentenanță, stație pentru observarea fenomenelor meteo, spațiu administrativ, parcare, drum de acces etc.

Despre amenajarea unui heliport în Ţara Moţilor s-a vorbit încă din 2018, când primarul din acea vreme, Călin Andreş, a solicitat Guvernului sprijin financiar pentru achiziţionarea unui teren, pe care ar urma să se construiască ulterior, cu bani de la bugetul local, un heliport.

Mai târziu, amenajarea unui heliport în oraşul Câmpeni care să fie finanţat de CJ Alba cu 50% din suma necesară investiţiei s-a numărat printre amendamentele propuse la proiectul bugetului pe anul 2021 de către consilierii judeţeni social-democraţi, fără a fi aprobat la vremea respectivă.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni, în valoare de aproape 7,4 milioane de lei

Publicat

în

Contractul de lucrări pentru rezalizarea unui nou pod peste râul Arieș, pe strada Izvoarelor, a fost semnat joi, 7 martie 2024, a anunțat primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Valoarea lucrărilor se ridică la peste 7,3 milioane de lei, investiția fiind finanțată prin programul „Anghel Saligny”.

„Am semnat astăzi, la Câmpeni, împreună cu domnul inginer Adrian Dan Andreka, reprezentantul Asocierii S.C. ZSN Cardinal SRL, lider al asocierii S.C. ZSN Cardinal SRL, S.C. Lescaci Com SRL, contractul de lucrări pentru investiția ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni.

Este o investiție în valoare de 7.381.445 lei cu TVA. Finanțarea acestui proiect este pe Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.

Este vorba despre un pod nou care va fi amplasat în amonte de podul Ferdinand. Lucrările vor demara în cel mai scurt timp.

Continuăm să modernizăm orașul nostru cu fonduri europene, guvernamentale sau de la bugetul local”, a scris pe Facebook Cristian Dan Pașca, primarul orașului Câmpeni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Primăria Câmpeni a decolmatat subsolul blocului B1, de pe strada Oituz

Publicat

în

Luni, 26 februarie 2024, lucrători din cadrul Primăriei Câmpeni s-au deplasat cu utilajele necesare pe strada Oituz, la numărul 8, unde au efectuat lucrări de decolmatare a subsolului la blocul B1, a cărui canalizare era înfundată și spartă.

„Așa cum am promis, am acordat sprijin locatarilor de la blocul B1, strada Oituz, nr. 8 din Câmpeni pentru decolmatarea subsolului.

Administrația publică locală a răspuns solicitării cetățenilor și astăzi, 26 februarie 2024, ne-am deplasat la fața locului cu utilajele necesare și am reușit să curățăm subsolul blocului.

Canalizarea era înfundată dar și spartă. Am scos tot ce a fost necesar. Urmează ca proprietarii de apartamente să își refacă rețeaua de canalizare de la subsol pentru ca să nu se mai confrunte cu astfel de situații neplăcute.

Primăria Câmpeni a sprijinit și alte asociații de locatari pentru decolmatarea și igienizarea subsolurilor blocurilor din oraș”, a scris primarul orașului Câmpeni, Dan Cristian Pașca, pe pagina păersolaă de facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni