Rămâi conectat

Politică

Călin Matieș, senator PSD: „Un producător de încălțăminte ar putea crea 200 de locuri de muncă, la Câmpeni”

Publicat

în

Cetățenii din Câmpeni s-ar putea beneficia, în curând, de o nouă investiție din partea unei companii producătoare de încălțăminte, care ar putea duce la crearea a peste 200 de noi locuri de muncă.

„Sunt trup și suflet nu doar pentru eroii Munților Apuseni, ci și pentru oamenii din această zonă a județului nostru! În ultimele săptămâni am căutat soluții pentru una dintre cele mai stringente probleme ale lor – lipsa locurilor de muncă.

La Câmpeni ar putea fi create pana la 200 de noi locuri de muncă. După discuțiile purtate la Alba Iulia, astăzi am avut o întâlnire de lucru, în Capitala Țării Moților, cu domnul Alcide Giacometti directorul companiei producătoare de încălțăminte Rekord.

Au mai participat colegii noștri din PSD: deputat Radu Tuhut ,consilier județean Marcela Dărămuș, președinte interimar Câmpeni Călin Bodea, consilieri senatoriali Angela Muntean și Iulian Bunea, consilieri locali Câmpeni – Costache Ștefan, Mihon Nicolae, Augustin Raiu, Șenilă Dan și Grigorescu Câra Gabriel.

Sper din suflet că proiectul nostru se va concretiza. Voi rămâne alături de moții noștri bravi și gospodari!”, a fost mesajul transmis de senatorul PSD Călin Matieș.

Unitatea de producţie a Rekord din Alba Iulia realizează încălţăminte pentru Salomon, Garmont, Mammut, Dolomite sau Viking, conform celor mai recente date ale Ziarului Financiar.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Politică

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, criticat dur de fiul fostului deputat Corneliu Olar, după ce a alocat mai puțini bani primăriilor din Apuseni

Publicat

în

Corneliu Dan Olar, fiul fostului deputat Corneliu Olar, l-a criticat dur pe Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba, după ce acesta ar fi alocat mai puțini bani, în acest an, primăriilor din Munții Apuseni.

„Domnii de la Județ ar face de bine să nu uite de Țara Moților!

Noi, moții, suntem oameni cu răbdare, cu bun simț și frică de Dumnezeu. Suntem oameni mândri și n-am cerut vreodată pomană de la nimeni. Am răbdat și îndurat, și-o facem și azi, crezând că mai marii județului nu-și vor uita promisiunile, iar moții vor primi ce li se cuvine, ceea ce e de drept al lor, lăsat de la bunul Dumnezeu.

Din munții ăștia, statul scoate minereu pentru întreaga țară. Lemnul din pădurile Apusenilor ajunge în casele de peste tot. De tot ce a lăsat Dumnezeu în Țara Moților, de la resursele, la natură, se bucură nu doar moții, ci întreg județul, întreaga țară. Și-atunci n-ar fi normal ca noi, moții, să fim tratați la fel ca toți ceilalți locuitori?

Nu-i oare normal ca mai marii județului, care împart resursele și banii veniți de la Guvern, să țină cont și de nevoile oamenilor din Apuseni?

Din păcate, de prea mult timp glasul munților a căzut pe urechile surde ale celor care, în fotoliile lor comode și cu funcțiile lor bine plătite, au uitat ce au promis cândva.

A trecut deja aproape un an și jumătate de când tata, Corneliu Olar, s-a dus între cei drepți, iar odată cu el pare că a dispărut și vocea la care mai marii politicii de la județ mai ascultau și de care țineau cont.

Ultimele împărțeli de bani, făcute de Consiliul Județean, au arătat cu adevărat cât de mult le mai pasă astăzi de moți. Întreaga Țară a Moților, cu toate orașele și comunele, cu satele și cătunele, cu toți oamenii de aici, au primit de la conducerea Consiliului Județean mai puțin decât au primit comuna Ciugud și orașul Blaj.

N-au Ciugudul și Blajul nicio vină și nimeni nu zice că nu merită, dar ce vină au oamenii din Apuseni, ce vină au moții de-s tratați cu așa nepăsare și bătaie de joc?

Nici nu vreau să-mi aduc aminte de toate celelalte, că această împărțire a banilor e doar o ultimă ofensă și palmă dată în obrazul moților. Sunt multe, multe promisiuni făcute și uitate. Turism? Mai mult dacă se întorc în vizită, spre cășile părintești, moții plecați în cele patru zări, de bine ce le-a fost la ei acasă. Industrie? Sprijin pentru agricultură, pentru crescătorii de animale? Noi, încă, nici n-avem un drum mai acătări, ca să putem coborî de la munte și ajunge direct spre autostrăzi. E musai să trecem, în drum spre Cluj ori Sibiu, prin Alba Iulia, să dăm onorul, că domnii de la Consiliul Județean se cred, bag de samă, noua împărăție.

Dragi politicieni, care sunteți aleși dară vă credeți născuți stăpâni, să știți bine că răbdarea moților, oricât de mare, are totuși o limită. Și nu v-aș dori vreodată, când veniți cu alai să vă pozați și filmați pe la sărbătorile muntelui, să ajungeți să cunoașteți și furia moțului atunci când i-a ajuns cuțitul la os. Or chiar mai rău, să ajungeți să cunoașteți furia moților în ziua când om fi chemați la urne, să alegem.

Cu suflet pentru moți,
Corneliu Olar Jr.”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Radu Penciu, actualul primar USR din Lupșa, candidează la alegerile locale de anul viitor pe listele PNL

Publicat

în

Marius Hațegan a anunțat pe pagina sa personală de socializare faptul că Radu Penciu va candida pentru alegerile din 2024.

„Alba are cu ce se mândri! Cu gospodari care lucrează pentru oameni, în fiecare zi!

Cine face administrație în mod eficient, înțelege că munca pentru cetățeni e mult dincolo de politică și de partid. Iar Radu Penciu e exact tipul de primar preocupat de rezultate, nu de sigla de partid. Colaborarea sa din ultimii ani cu viceprimarul liberal al comunei Lupșa, Gheorghe Giurgiu, este una din care principalii câștigători sunt lupșenii.

Suntem bucuroși și onorați să-l primim în echipa liberală, din 2024, pentru a continua alături de viceprimarul Gheorghe Giurgiu numeroasele proiecte începute in Lupșa. Și, sub nicio formă n-am “capturat” un om dintr-un sediu, dimpotrivă, l-am susținut în afara primăriei, acolo unde sunt șantierele și proiectele de dezvoltare. E o persoană cu care, ani de zile, am lucrat instituțional, și am generat, împreună, rezultate pentru Lupșa și oamenii pe care-i reprezintă.

În rest, inclusiv democratic vorbind, decizia cuiva de a alege o altă „familie” trebuie respectată. Atâta vreme cât nu se bazează pe oportunism. Și, să nu uităm că, în final, la vot, cetățenii caută OAMENI. Mai ales pe cei care, prin muncă și rezultate, sfințesc locul”, a transmis Marius Hațegan, vicepreședintele CJ Alba, Marius Hațegan.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

„Baronul” bihorean Ilie Bolojan, contestat pe propria „moșie”

Publicat

în

Vremurile în care actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, conducea din inerţie, doar în virtutea legendei de competenţă asociată numelui său, filiala judeţeană a PNL par să fi apus.

După doi ani de miere acordaţi, pe încredere, de către primarii PNL din judeţ, se pare că aceştia s-au săturat sa fie figuranţi în filmul în care doar imaginea liderului contează. În baza legendei de competenţă amintite, primarii au inghiţit vreme de 2 ani, nu de puţine ori cu noduri în stomac şi cu găuri în bugetele locale, toate ordinele executive venite de la judeţ, mascate elegant şi pur propagandistic în conceptul de „protocol de colaborare”. În fapt, aceste protocoale presupun, cele mai multe (aşa cum a arătat recent şi o Decizie a Curţii de Apel Alba), transferul unor atribuţii costisitoare dinspre Consiliul Judeţean către primăriile din judeţ, însă fără sumele de bani necesare implementării măsurilor din protocoale.

Acestor nemulţumiri „mărunte” li s-au adăugat unele mai mari, cu ocazia alocării fondurilor din Programul „Anghel Saligny”, program din care Consiliul Judeţean Bihor şi Primăria Oradea au cules cele mai generoase alocări. Acest fapt a produs o mare nemulţumire primarilor PNL din judeţ, suficient de mare încât, la ultima şedinţă a organizaţiei judeţene a partidului, aceştia să izbucnească destul de violent la adresa lui Bolojan.

Sursele noastre din partid relatează că intervenţia unui primar din zona Beiuşului a fost pe cât de neaşteptată pe atât de contondentă la adresa lui Bolojan, fapt nemaîntâlnit în cadrul organizaţiei. Spiritele au fost calmate cu greu de explicaţii spuse în şoaptă, algoritmul informatic de alocare fiind desemnat ca fiind cel vinovat de alocarea acestor fonduri, în care unii au fost perdanţi iar alţii mari câştigători.

Dacă la Oradea a condus Consiliul Local cu mâna de fier în mănuşă de catifea, toată lumea apropiată beneficiind de pe urma bunei imagini create în jurul numelui primarului, se pare că, din poziţia de preşedinte al Consiliului Judeţean lucrurile nu par a mai fi atât de simple. Ilie Bolojan, recunoscut în mediul politic local pentru incapacitatea de a negocia în beneficiul tuturor părţilor, riscă, mult mai repede decât s-ar fi putut crede, să îşi arate limitele capacităţilor politico-administrative şi în plan local. Aceste limite par a fi și cauza pentru care a fost, mai mereu, doar o propunere de „onoare” în diverse funcţii politice la nivel înalt, dar neconcretizate niciodată.

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni