campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Politică » Candidatul PNL, Marin Nicola, a câștigat fotoliul de primar la Horea, în urma alegerilor locale parțiale desfășurate ieri

Candidatul PNL, Marin Nicola, a câștigat fotoliul de primar la Horea, în urma alegerilor locale parțiale desfășurate ieri

Publicat în 12.06.2017 la ora 6:51

Candidatul PNL, Marin Nicola, a câștigat fotoliul de primar în comuna Horea, la alegerile locale parțiale desfășurate ieri, 11 iunie 2017. 

Conform numărătorii paralele a partidelor, din cele 6 secții de votare, acesta pierde o singură secție, la Trifești, unde candidatul PSD Florin Neag ar fi obținut cu 20 de voturi mai mult. În total, Marin Nicola (PNL) a strâns 745 de voturi, social – democratul Florin Neag  542, iar candidatul PMP Ispas Mateș 21 de voturi.

Horea: PNL – 275, PSD – 165 voturi, PMP – 15

Preluca: PNL – 44 voturi, PSD – 14 voturi, PMP – 0

Giurgiuț:  PNL – 73 voturi, PSD – 25 voturi, PMP – 1

Mătișești: PNL – 146 voturi, PSD – 139, PMP – 5 voturi

Pătrușești: PNL – 63 voturi, PSD – 35 voturi, PMP – 0

Trifești PNL: 144 voturi – PSD – 164, PMP – 0

”Am câștigat cu aproximativ 60% din voturi. Sunt mulțumit la ce au făcut ei (nr. psd-iștii) și la câte minciuni au scos. Ei se credeau câștigători. Până la urmă am câștigat, suntem fericiți și mergem înainte cu proiectele în derulare și cu horenii care au demonstrat că nu m-au trădat nici acum. Le mulțumesc din suflet”, a declarat deputatul PNL de Alba Corneliu Olar,  pentru ziarulunirea.ro, la aflarea rezultatelor.

Prezența la vot în comuna Horea a fost de 77,32%, a doua cea mai mare din țară, după cea din județul Sălaj, potrivit Autorității Electorale Permanente. La Horea au votat 1.316 de persoane, din cei 1.702 așteptați la urne.

Horenii au fost așteptați să voteze în cele șase secții amenajate în satele Horea, Trifești, Giurgiuț, Mătișești, Pătrăușești și Preluca. Cel mai mare număr de alegători, respectiv 632, au fost așteptați la urne la secția nr. 270, din Horea, iar cei mai puțini, 63, la secția nr. 275, din Preluca.

În comuna Horea din Munții Apuseni se organizează alegeri după ce Corneliu Olar, ales primar în iunie 2016, a demisionat în luna decembrie când a obținut un mandat de deputat.

În cursă pentru primărie s-au înscris Nicola Marin (PNL), viceprimar cu atribuții de primar, Florin Neag (PSD), susținut de ALDE și Ispas Mateș (PMP).

Acest articol a fost citit de 448 ori

Candidatul PNL, Marin Nicola, a câștigat fotoliul de primar la Horea, în urma alegerilor locale parțiale desfășurate ieri
1 (20%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.