campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Casă distrusă la Scărișoara de un incendiu provocat de un fulger. Alte 2500 de gospodării rămase fără energie electrică în urma furtunii

Casă distrusă la Scărișoara de un incendiu provocat de un fulger. Alte 2500 de gospodării rămase fără energie electrică în urma furtunii

Publicat în 25.07.2017 la ora 9:32

Peste 2.500 de gospodării din Munții Apuseni au rămas, astăzi, fără energie electrică din cauza unor defecțiuni produse de furtună, în vreme ce o casă din satul Vesești, comuna Scărișoara, a fost distrusă într-un incendiu provocat de un trăsnet, iar mai mulți brazi au fost doborâți de furtuna puternică.  

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Alba au declarat că pompierii au fost chemați marți dimineața să intervină, în satul Vesești din comuna Scărișoara, pentru stingerea unui incendiu la o casă lovită de fulger.

Zona a fost foarte greu accesibilă, mai ales pentru autospeciale, iar pompierii au ajuns cu mari eforturi și au intervenit în primul rând pentru a nu lăsa focul să se propage la gospodăriile din jur. Casa a fost distrusă, însă din fericire nicio persoană nu a fost rănită.

 ”Încă se lucrează pentru protecția caselor din jur. Accesul a fost foarte greu și din cauza că au căzut brazi pe drumul de acces. Casele de acolo sunt din lemn”, potrivit ISU Alba.

De asemenea, din cauza furtunii, 2.518 de gospodării din comunele Arieșeni, Gârda, Scărișoara, Poiana Vadului, Avram Iancu, Sohodol și Vidra, din Munții Apuseni, au rămas fără energie electrică, mai multe echipaje ale distribuitorului de energie fiind în teren pentru a remedia defecțiunile.

 La ora transmiterii acestei știri nu se cunosc cu exactitate cauzele defecțiunilor la rețeaua de energie electrică, însă este posibil ca brazii doborâți de furtună să fi atins liniile de tensiune.
 De asemenea, Poliția Alba transmite că nu sunt blocate drumuri naționale și județene din cauza copacilor doborâți de vijelie.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 817 ori

Casă distrusă la Scărișoara de un incendiu provocat de un fulger. Alte 2500 de gospodării rămase fără energie electrică în urma furtunii
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.