campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Cea mai mare investiţie din comuna Bistra, asfaltarea DC 97 Bistra – Poiană

Cea mai mare investiţie din comuna Bistra, asfaltarea DC 97 Bistra – Poiană

Publicat în 09.02.2016 la ora 11:00

drum bistraCea  mai mare investiţie în derulare din istoria comunei Bistra este asfaltarea DC 97 Bistra – Poiană. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 22.407.756,00 de lei.

Contractul de finanţare a fost semnat în iulie 2015. Suma alocată atunci de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a fost de 46.240,00 de lei, bani insuficienţi şi pentru a achita taxa la Inspectoratul de Stat în Construcţii. Primăria şi Consiliul Local Bistra au continuat însă demersurile pentru obţinerea autorizaţiei de construire cu toate avizele necesare de la instituţiile abilitate, în speranţa că fondurile aferente anului 2015 vor fi suplimentate de către minister.
„Nu am putut începe lucrările în vara anului 2015 deoarece nu ne-am putut baza pe banii alocaţi prin programul guvernamental, până la semnarea actului adiţional la contractul de finanţare, care a avut loc la începutul lunii noiembrie 2015. Odată semnat actul prin care aveam acces la bani, în termen de 5 zile am dat ordinul de începere a lucrărilor”, ne-a declarat primarul comunei Bistra, Traian Gligor.
Lucrările au demarat în luna noiembrie 2015. Proiectul prevede asfaltarea în întregime a Drumului Comunal DC 97 Bistra – Poiană în lungime de 10 km, realizarea de rigole, ziduri de sprijin, reabilitarea primelor 2 poduri dar şi demolarea şi refacerea în totalitate a  celorlalte  2  poduri de pe acest  drum.
În data de 15 decembrie a avut loc recepţia pentru primul tronson executat, de aproape 1 km şi jumătate.  „Într-o lună de zile am reuşit să executăm această porţiune, deşi vremea nu ne-a prea ajutat. Având în vedere importanţa drumului, lucrările au fost supravegheate permanent de un diriginte de şantier bine calificat. Am solicitat de asemenea dublarea probelor de verificare a asfaltului, carotele au fost trimise la laboratoare specializate. Lucrările au fost întrerupte din cauza iernii. Acestea vor demara din nou, de îndată ce timpul o va permite, sperăm noi, în luna martie a acestui an”, afirmă edilul Traian Gligor.
Drumul deserveşte peste 2000 de locuitori ai comunei. „Drumul face legătura a 7 sate cu centrul comunei. Pe acest drum circulă şi microbuzul şcolii. Drumul  asigură accesul  şi la cele 2 şcoli din Ciuldeşti şi Durăşti”, ne spune primarul.
Drumul DC 97 Bistra – Poiană este important şi din punct de vedere economic. Acesta facilitează accesul către siturile Natura 2000 din Masivul Muntele Mare, punând astfel în valoare şi potenţialul turistic al zonei.

I. B.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 859 ori

Cea mai mare investiţie din comuna Bistra, asfaltarea DC 97 Bistra – Poiană
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.