campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Cei doi frați din Poiana Vadului, care au agresat mai mulți polițiști la Festivalul UNTOLD, au fost condamnați la închisoare cu suspendare

Cei doi frați din Poiana Vadului, care au agresat mai mulți polițiști la Festivalul UNTOLD, au fost condamnați la închisoare cu suspendare

Publicat în 17.07.2017 la ora 19:43

Cei doi frați din comuna Poiana Vadului implicați în urmă cu un an, în Cluj-Napoca, cu ocazia festivalului UNTOLD, într-un scandal cu polițiști și jandarmi au fost condamnați la închisoare cu suspendare pentru ultraj.

Decizia a fost pronunțată în 12 iulie 2017 la Judecătoria Cluj-Napoca și nu este definitivă. Pașca Ioan Vasile a primit 1 an și 8 luni, iar Pașca Irimie Domin a fost condamnat la 1 an și 4 luni, ambele pedepse fiind supendate sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani.

Scandalul din 7 august 2016 a pornit de la faptul că un jandarm nu le-a permis celor doi bărbați accesul pe stadionul Cluj Arena, după ce ieșiseră din perimetrul festivalului. În momentul în care a văzut că jandarmul este îmbrâncit de cei doi agresori, un polițistul de la rutieră s-a dus să-l sprijine. ”Când au perceput că au fost solicitate forţe de ordine publică în sprijin, cei doi inculpaţi şi-au încetat acţiunile şi au intenţionat să plece, motiv pentru care poliţistul le-a solicitat să rămână pe loc pentru lămurirea situaţiei întrucât erau indicii pertinente privind săvârşirea infracţiunii de ultraj la jandarm.

În acest sens poliţistul a închis poarta de acces încercând să-i ţină pe cei doi în perimetrul îngrădit până la sosirea forţelor suplimentare, dar inculpatul Paşca Irimie-Domin a tras cu putere de poartă şi a deschis-o şi, împreună cu fratele său Paşca Ioan-Vasile, s-a îndreptat în pas grăbit pe str. George Coşbuc”, susțin anchetatorii dosarului. Poliţistul şi jandarmul au plecat în urmărirea acestora şi au încercat să-i determine să rămână pe loc. Ulterior, la faţa locului a ajuns echipajul de poliţie format din alți trei agenți de poliție. Unul dintre aceștia a încercat să îi pună cătușele la Paşca Ioan-Vasile.

 ”Acţiunea agentului de poliţie a declanşat o reacţie nejustificată şi disproporţionată a celor doi inculpaţi. Astfel, Paşca Ioan-Vasile a început să se întoarcă şi să se smucească, iar Paşca Irimie-Domin a intervenit în ajutorul fratelui său şi a încercat să-i îndepărteze pe poliţişti pentru a nu-l încătuşa”, se mai susține rechizitoriu. În încercarea de a-i imobiliza şi a-i încătuşa pe cei doi inculpaţi s-a iscat o învălmăşeală întrucât la faţa locului a mai venit un echipaj de poliţie format din trei agenți. În tot acest timp, patru polițiști s-au ales cu lovituri care au necesitat, pentru vindecare, de la 1 până la 4 zile.
Pașca Ioan Vasile a mai fost obligat să plătească 3.000 de lei daune morale uneia dintre părțile vătămate, în timp ce fratele acestuia, Pașca Irimie Domin, trebuie să achite 6.000 de lei către doi dintre polițiștii agresați. De asemenea, fiecare trebuie să plătească cheltuieli judiciare în valoare de 700 de lei. Până la pronunțarea unei decizii definitive, cei doi inculpați beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1683 ori

Cei doi frați din Poiana Vadului, care au agresat mai mulți polițiști la Festivalul UNTOLD, au fost condamnați la închisoare cu suspendare
3 (60%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.