campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Societate » Învățământ-Cultură » Cel de-al şaptelea premiu „Gheorghe Drăgoiu” a fost acordat elevului Andrei Şenilă, de la Şcoala Gimnazială Câmpeni

Cel de-al şaptelea premiu „Gheorghe Drăgoiu” a fost acordat elevului Andrei Şenilă, de la Şcoala Gimnazială Câmpeni

Publicat în 20.06.2018 la ora 10:00

Începând cu anul 2012, la Școala Gimnazială Câmpeni se acordă premiul „Gheorghe Drăgoiu” în valoare de 100 de dolari, distincție oferită șefului de promoție cu cele mai importante rezultate obținute la concursurile și olimpiadele școlare, dar şi evidenţiat printr-o conduită exemplară. Acest premiu este acordat de către Tiberiu-Virgil Drăgoiu, profesor de fizică în Statele Unite ale Americii, pentru a păstra în amintirea elevilor școlii numele și activitatea de profesorat şi mentorat a tatălui său, profesorul Gheorghe Drăgoiu.

În acest an școlar, premiul „Gheorghe Drăgoiu” a fost decernat elevului Andrei Șenilă, care a finalizat cursurile gimnaziale cu media generală 10, a obținut premii importante la olimpiadele și concursurile de matematică şi s-a evidenţiat printr-o conduită exemplară faţă de şcoală şi învăţătură. La festivitatea  de absolvire a clasei a VIII-a a participat profesorul  Gheorghe Drăgoiu, care a înmânat diploma şi premiul devenit acum tradiţie, i-a felicitat pe toţi absolvenții pentru rezultatele lor, pe conducerea şcolii și colectivul de cadre didactice pentru atenta îndrumare și demersul educaţional încununat de reuşite, precum şi pe părinţii prezenţi la întrunire, pentru parteneriatul lor cu şcoala în vederea asigurării succesului şcolar al elevilor.

Impresionat de premiul câștigat, Andrei Şenilă a menționat ulterior următoarele: „În urmă cu 8 ani, când am pășit pragul Şcolii Gimnaziale Câmpeni, în faţa mea se deschidea un drum frumos, interesant, plin de provocări pe care l-am parcurs cu încredere, îndrăzneală și sete de cunoaştere. Mă bucur că am avut șansa să descopăr în cadrele didactice ale şcolii noastre niște prieteni, nişte adevăraţi mistagogi care mi-au deschis calea spre cunoaştere, spre un viitor luminos. Un sprijin necondiționat mi-a acordat și familia mea care este o sursă inepuizabilă de iubire, oferindu-mi încredere şi susţinere în tot ceea ce fac. Vă doresc pentru încrederea acordată şi vă asigur că voi duce mai departe prestigiul şcolii care m-a format şi al domnului profesor Gheorghe Drăgoiu, care mi-a făcut onoare şi o imensă bucurie!”

Provenind dintr-o familie de dascăli – sora fiind învăţătoare, iar fratele profesor de biologie – profesorul Gheorghe Drăgoiu a absolvit Liceul „Horea, Cloșca şi Crișan” Abrud şi a continuat cu studii universitare în domeniul fizicii la Cluj-Napoca. Această pasiune pentru studiu venită din familie s-a reflectat şi în parcursul profesional al profesorului Drăgoiu, fraţii mai mari influenţându-l într-un fel să se îndrepte spre cariera didactică în care a şi excelat, de altfel. Primii ani la catedră i-a desfăşurat la Bistra, din 1968 până în 1978, perioadă în care elanul tineresc caracterizat de mult entuziasm a avut drept rezultat realizarea unui laborator de fizică şi multe alte activităţi didactice, iar ulterior s-a transferat prin concurs, în 1978, la Şcoala Generală Câmpeni. Aici, pe parcursul anilor, a pregătit elevi care s-au remarcat la multe olimpiade şcolare, strădania acestui profesor făcând ca elevii pregătiţi de dânsul să se claseze pe locul întâi la olimpiadele judeţene de fizică și cu calificare la faza pe ţară, unde au obţinut menţiuni. Acesta a fost și director al Școlii Gimnaziale Câmpeni timp de treisprezece ani, o sarcină dificilă dar și plină de satisfacții în acelaşi timp, profesorul simțindu-se legat și acum de această unitate de învățământ, dovadă fiind donația importantă de cărți pentru biblioteca școlii: 145 de exemplare.

„Îl felicităm pe Andrei Şenilă și apreciem pe această cale gestul minunat al domnului profesor Tiberiu-Virgil Drăgoiu de a înfiinţa premiul „Gheorghe Drăgoiu”, ce reprezintă un imbold pentru elevii școlii noastre de a duce mai departe datoria onorantă de a învăța mai mult și mai bine pentru a atinge excelenţa şi succesul!” a transmis conducerea Școlii Gimnaziale Câmpeni.

Acest articol a fost citit de 983 ori

Cel de-al şaptelea premiu „Gheorghe Drăgoiu” a fost acordat elevului Andrei Şenilă, de la Şcoala Gimnazială Câmpeni
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.