campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Cele mai longevive cupluri din Bistra au fost premiate de primarul comunei Traian Gligor, în cadrul celei de-a XI-a ediții a evenimentului „Nunta de Aur”

Cele mai longevive cupluri din Bistra au fost premiate de primarul comunei Traian Gligor, în cadrul celei de-a XI-a ediții a evenimentului „Nunta de Aur”

Publicat în 17.05.2018 la ora 10:00

Evenimentul a început cu o slujbă religioasă oficiată de către preoţi la Biserica Ortodoxă cu hramul Naşterea Maicii Domnului, din centrul comunei Bistra. La slujbă au participat familiile cuplurilor răsplătite pentru fidelitatea lor: copii, nepoţi, strănepoţi, prieteni dar şi primarul comunei Bistra, Traian Gligor, împreună cu soţia şi cei trei copii.

Cele 15 cupluri care au sărbătorit „Nunta de aur” în sfânta zi de duminică, 13 mai 2018, sunt: Boca Ilie şi Eva, Boca Ioan şi Viorica, Vlăzan Simeon şi Elena, Balea Ioan şi Sofia, Ciorea Nicolae şi Elena, Ihuţ Alexandru şi Terezia, Balea Ioan şi Viorica, Dura Traian şi Sofia, Balea Ioan şi Viorica, Muntea Ioan şi Elena, Paven Ioan şi Ana, Berindei Simion şi Valeria, Leş Nicolae şi Ana, Mihăilescu Marin şi Maria, Boca Ioan şi Zenovia.

După reînnoirea jurămintelor, sărbătoriţii au avut parte de o petrecere organizată de primar. Ei au ciocnit un pahar de şampanie la un restaurant din localitate şi au servit din bucatele oferite cu drag  de edil. Într-o atmosferă de sărbătoare, cei peste care anii au trecut frumos, iar greutăţile vieţii nu i-au făcut să dea bir cu fugiţii, au primit din partea autorităţilor locale  o „Diplomă de onoare” şi un premiu simbolic de 500 de lei pentru fiecare cuplu.

Cuplurile pentru care ,,împreună la bine şi la greu” nu au fost doar simple cuvinte, au povestit despre cum era viaţa şi ce reprezenta pentru ei familia acum 50 de ani când şi-au jurat credinţă. Cu tristeţe în glas, cuplurile de aur şi-au exprimat şi părerile de rău în ceea ce priveşte viaţa în zilele noastre şi în special despre faptul că cea mai mare problemă în ceea ce priveşte familia este lipsa de repere morale şi spirituale, numărul mare de divorţuri dar şi faptul că multe cupluri trăiesc în concubinaj, că omul modern din zilele noastre şi-a schimbat, din păcate, atitudinea faţă de familie şi de căsătorie.

„O căsnicie este bazată pe dragoste şi pe respect reciproc. Trăinicia unei căsătorii se sărbătoreşte cu aur de către cei care rezistă împreună, în ciuda dificultăţilor cu care îi încearcă viaţa. Valorile familiei tradiţionale sunt importante, sunt cele care i-au ţinut împreună, pe aceşti oameni minunaţi, pe care îi sărbătorim astăzi. În Sfînta Scriptură este arătată importanţa familiei. Dumnezeu a întemeiat Taina cununiei, prin care bărbatul ,,lasă pe tatăl şi pe mama sa” şi devine un trup cu soţia pentru a creşte duhovniceşte împreună cu ea în interiorul familiei.  Însuşi Mântuitorul binecuvintează Taina aceasta, la nunta din Cana Galileii. Aceste cupluri sunt modele de urmat pentru noi toţi. Credinţa, dragostea şi respectul i-au ţinut pe aceşti oameni împreună, de jumătate de secol”, spune primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

„Nunta de aur” de la Bistra a ajuns în acest an la a XI – a ediţie.

La următoarea ediţie, primarul îşi doreşte să organizeze şi o expoziţie de fotografii ale cuplurilor sărbătorite, iar cea mai artistică fotografie adusă de aceştia de la nunta de acum jumătate de secol, să fie premiată.

Acest articol a fost citit de 645 ori

Cele mai longevive cupluri din Bistra au fost premiate de primarul comunei Traian Gligor, în cadrul celei de-a XI-a ediții a evenimentului „Nunta de Aur”
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Comentarii

Un Comentariu la Cele mai longevive cupluri din Bistra au fost premiate de primarul comunei Traian Gligor, în cadrul celei de-a XI-a ediții a evenimentului „Nunta de Aur”

 1. Deidre Răspunde

  24.05.2018 la 6:09

  I must show some thanks to the writer just for bailing me out of
  this situation. After looking through the search engines and finding proposals which were not productive, I assumed my
  life was over. Existing minus the strategies to the issues you have
  sorted out by way of your site is a critical case,
  as well as those which may have in a wrong way affected my entire career
  if I hadn’t noticed your site. Your primary competence and kindness in dealing with almost everything was
  important. I don’t know what I would have done if I hadn’t come upon such a stuff like this.
  I am able to at this time look ahead to my future. Thanks a lot very much for the specialized and results-oriented guide.
  I will not hesitate to recommend your web sites to
  any individual who requires recommendations about this area. http://Hamas.Opoint.com/?url=http://Www.tezcoverage.com/shankaracharya-degrade-hinduism-jalam-singh-statement/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.