campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Administrație » Centrul civic al orașului Câmpeni va fi modernizat în cursul acestui an

Centrul civic al orașului Câmpeni va fi modernizat în cursul acestui an

Publicat în 16.02.2019 la ora 10:00

Potrivit primarului orașului Câmpeni, Călin Andreș, anul acesta vor demara lucrările de schimbare la față a centrului civic al Capitalei Țării Moților.

Proiectul ”Reabilitare şi optimizare funcţional – estetică a centrului civic din oraşul Câmpeni” cuprinde refacere stradală, construcţie loc joacă, construcţie obiecte de artă urbană, construcţie toaletă publică şi refacere spaţii verzi. Totalul investiţiei este de 5.190.160,45 lei, de la bugetul local pe anul 2019. Aici este vorba de părculeţul din faţa primăriei.

Contrar părerilor celor nostalgici, care cred că umbroşii copaci din parc, băncuţele pe care poposim pentru o oază de destindere, nu vor mai fi ca înainte, ţin să le subliniez că proiectul, care acum se află în derulare, va aduce un plus de valoare la amenajarea parcului şi îl va face mai funcţional şi mai plăcut vederii. Vom creea un loc de joacă mult mai generos, vor avea fântâni arteziene şi sculpturi care vor omagia personalităţile istorice ale zonei noastre, vom folosi piatra cubică pentru a pava căile de acces care vor brăzda parcul central, această piatră cubică fiind opţiunea vetățenilor şi pentru pavarea străzilor Horea, Libertăţii şi o parte din strada Moţilor, dar şi o mulţime de alte lucruri frumoase care vor face din acest părculeţ modest unul cu care să ne mândrim şi mai mult, va înfrumuseţa centrul oraşului”, a declarat primarul orașului Câmpeni.

Proiectul mai presupune amenajarea unui spațiu pentru fitness în aer liber, a unui portdrapel, a unui panou publicitar de afișaj stradal. De asemenea, va mai fi amenajată o fântână arteziană placată cu marmură, vor fi amplasate busturi ale unor celebrii înaintași de-ai cîmpănarilor. Vor fi sădiți arbuști tineri, garduri vii, flori perene, trandafiri.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1084 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.