campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Cercetașii din Alba Iulia au adăugat încă 35 de trepte pe porțiunile abrupte și periculoase ale potecii de acces către Peștera Ghețarul de la Vârtop

Cercetașii din Alba Iulia au adăugat încă 35 de trepte pe porțiunile abrupte și periculoase ale potecii de acces către Peștera Ghețarul de la Vârtop

Publicat în 29.08.2016 la ora 15:01

cercetasi-alba-iulia-amenajare-poteca-ghetar-vartop-201620 de cercetași eXploratori (liceeni) ai Centrului Local Axente Sever din Alba Iulia au lucrat voluntar, alături de angajații Parcului Natural Apuseni, la amenajarea potecii de acces către Peștera Ghetarul de la Vârtop, peşteră administrată de APNA.

Cercetașii au reușit să amenajeze 35 de trepte pe poteca ce duce din Casa de Piatră către Peștera Ghetarul de la Vârtop, traseu străbătut de mii de turiști în fiecare an. Aceștia au amenajat trepte pe porțiunile abrupte, care sunt mai periculoase pentru turiști fără încălțăminte de munte sau pe vreme ploioasă. După ce au terminat amenajarea treptelor, cercetașii au primit un tur ghidat al peșterii Ghețarul de la Vârtop.

Recompensa cea mai mare pentru cercetași a fost aprecierea turiștilor care, chiar și pe vremea nu tocmai frumoasă din ziua respectivă, treceau constant la deal sau la vale pe poteca în lucru.

Parcul Natural Apuseni a contribuit cu toate materialele necesare și suportul tehnic necesare pentru îndeplinirea acestui proiect. Pe lângă acestea, ranger-ul Ionuț Ardeleanu a oferit cercetașilor informații legate de fauna și flora din zonă, despre cum putem proteja natura și mediul înconjurător.

Proiectul a făcut parte din programul destinat eXploratorilor în cadrul Campului de Centru Local, tabăra de vară anuală organizată de cercetașii din Alba Iulia. În cadrul taberei, cei 130 de cercetași cu vârsta cuprinsă între 7 și 24 de ani au avut un program educativ care a inclus, pe lângă ridicarea tuturor facilitătilor necesare taberei (dușuri, spălător, intendenta, adăposturi) drumeții în zona Gârda de Sus și Padis, jocuri și animatie socio-educativă, o competitie de gătit între patrule și ateliere tematice, pe tema vieții în natură.

Administrația Parcului Natural Apuseni este institutiă cu rol de analiza, planificare, supraveghere și control pe teritoriul ariilor protejate: Parcul Natural Apuseni și Siturile Natura 2000 ROSCI0002 Apuseni, ROSCI0016 Buteasa si ROSPA0081 Muntii Apuseni-Vlădeasa. APNA funcționează ca unitate în cadrul Regia Natională a Pădurilor.

Organizatia Națională Cercetașii României este o organizație de tineret a cărei misiune în societatea românească este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune si o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniți ca indivizi și joacă un rol constructiv în societate. În 2016, peste 4000 de copii și tineri din România, alături de volutari adulți, contribuie la dezvoltarea unui viitor durabil în care educația și comunitatea sunt puse pe primul loc.

Acest articol a fost citit de 61 ori

Cercetașii din Alba Iulia au adăugat încă 35 de trepte pe porțiunile abrupte și periculoase ale potecii de acces către Peștera Ghețarul de la Vârtop
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.