campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Chemarea primarului din comuna Avram Iancu, judeţul Alba

Chemarea primarului din comuna Avram Iancu, judeţul Alba

Publicat în 21.08.2013 la ora 15:00

Istoria poporului român este bogată în evenimente. ŢARA a fost brăzdată de-a lungul şi de-a latul său de puternice lupte pentru independenţă şi unitate naţională, pentru dreptate şi o viaţă mai bună. Aceste evenimente şi momente au dat naştere la EROI pe care istoria, neamul nostru românesc îi aşează la loc de frunte. Ce poate fi mai frumos, mai bine şi mai înţelept pentru un popor, decât să-şi cinstească şi să-şi comemoreze eroii?

interior-primarie-avram-iancuCe poate fi mai important pentru un primar şi colaboratorii săi decât să pună în valoare locurile, monumentele, aşezămintele care au devenit simbol al neamului românesc?
Un astfel de loc îl constituie Complexul muzeal “AVRAM IANCU” din localitatea noastră. În acest spaţiu care cuprinde casa memorială a EROULUI nostru naţional, muzeul, şcoala şi biserica, recent consolidate şi renovate cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba dovedeşte încă o dată că noi, cei prezenţi, avem grijă de cel care a fost CONDUCĂTORUL Revoluţiei de la 1848 din TRANSILVANIA, cel care s-a jertfit pentru MOŢI şi pentru idealurile lor de dreptate, egalitate şi un trai mai bun.
A scrie şi a vorbi despre Avram Iancu este o mare cinste dar şi o mare răspundere.
A-i purta numele reprezintă tot ceea ce este mai nobil pentru o instituţie de cultură aşa cum este Complexul muzeal din localitatea noastră.
Prin această chemare doresc să îi invit  pe toţi cei care iubesc istoria, localitatea Avram Iancu şi Ţara Moţilor să participe în ziua de 1 SEPTEMBRIE 2013 orele 11.00 la inaugurarea acestui edificiu de cultură. Apelul îl adresez atât locuitorilor din judeţul Alba, cât şi pentru cei din alte părţi ale ţării, AVRAM IANCU fiind al tuturor românilor.
Să facem legământ că-i vom împlini idealurile pentru care a luptat şi s-a jertfit eroul nostru naţional AVRAM IANCU.
Vă aşteptăm cu drag pentru a fi prezenţi la manifestarea noastră.

Sandu HELER, primar al
localităţii Avram Iancu

Iancule mare,
Bravule tare
Cu noi să fii
Tu însoţeşte
Şi însufleţeşte
Pe ai tăi fii!

Facebook 

Acest articol a fost citit de 627 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.