campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Politică » Clement Negruț, președinte PMP Alba: „Avram Iancu este erou martir al neamului românesc, dar nu pentru Preşedinţie şi Guvernul României”

Clement Negruț, președinte PMP Alba: „Avram Iancu este erou martir al neamului românesc, dar nu pentru Preşedinţie şi Guvernul României”

Publicat în 17.09.2016 la ora 10:00

clement-negrutDuminică, pe data de 11 septembrie, i-am adus cinstire eroului nostru naţional Avram Iancu, aşa cum noi, românii, o facem de atâta timp.

Da, am spus Avram Iancu erou naţional, deoarece consider că aşa este drept pentru „Crăişorul Munţilor” şi pentru poporul care îl cinsteşte. Eroii sunt memoria vie a istoriei noastre şi a trecutului nostru ca popor, punctat de faptele memorabile ale unor oameni providenţiali. Recunoştinţa faţă de înaintaşii noştri este o datorie pe care o avem atâta vreme cât spunem că suntem români.
Avram Iancu a marcat puternic istoria noastră, a românilor, de aici din Ardeal. „Crăişorul Munţilor” a rămas pentru totodeauna în conştiinţa românilor ca unul dintre cei mai importanţi eroi ai naţiunii noastre.
Iată însă că un proiect de lege prin care Avram Iancu era declarat „Martir şi Erou al naţiunii române”, proiect de  lege votat în Parlamentul României, nu este promulgat de către preşedintele României Klaus Werner Iohannis, şi ce este de neînţeles, Guvernul României, condus de Dacian Cioloş, nu avizează  acest proiect de lege după ce a fost retrimis în parlament de către preşedinte.
Multora le-a stat în gât această iniţiativă legislativă, pentru mulţi numele lui Avram Iancu nu este demn de a fi recunoscut ca numele unui martir al naţiunii române. Consider că este  o nedreptate, aşa cum au fost şi altele faţă de Avram Iancu, să ne amintim de gestul extremistului maghiar Csibi Barna. Poate răspunsul la asemenea gesturi trebuia să fie declararea lui Avram Iancu martir al neamului prin lege. Este ruşinos pentru noi, românii, ca preşedintele ţării şi prim-ministrul să se opună unui asemenea demers.
Spunea Avram Iancu: „Unicul dor al vieţii mele este să-mi văd naţiunea ferictă”. Şi a dovedit acest lucru. Noi cum îi mulţumim?
Avram Iancu a fost un vizionar, un mare patriot, un mare iubitor de ţară. De la Zlatna la Bucium, de la Abrud, la Avram Iancu încă mai freamătă prin cetinile brazilor numele lui.
Nu ne vom da bătuţi şi vom lupta în continuare pentru ca Avram Iancu să primească această recunoaştere, voi cere introducerea de urgenţă pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor cererea de reexaminare a legii.  Mă bucur că Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu” din România ţine aprinsă lupta de recunoaştere a meritelor pe care le are acest erou al Naţiunii Române.
Numele lui trebuie să fie păstrat cu sfinţenie, asemenea unei icoane dragi. Datorită faptelor sale extraordinare, numele Crăişorului Munţilor va rămâne încrustat pentru eternitate pe frontispiciul pantheonului marilor personalităţi istorice ale acestei ţări care au făcut posibilă dăinuirea în timp a naţiunii noastre.

Deputat Clement NEGRUŢ,
preşedinte PMP Alba

Acest articol a fost citit de 53 ori

Clement Negruț, președinte PMP Alba: „Avram Iancu este erou martir al neamului românesc, dar nu pentru Preşedinţie şi Guvernul României”
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.