campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Concert de colinde la Câmpeni susținut de interpreți talentați din județul Alba

Concert de colinde la Câmpeni susținut de interpreți talentați din județul Alba

Publicat în 23.12.2015 la ora 11:13

concert-colinde-campeni-22-12-2015Ieri seară, începând cu ora 18.00, la sala de evenimente ”Regal” din Câmpeni s-a desfășurat un concert de colinde organizat pentru locuitorii Apusenilor de Consiliul Județean Alba, această instituție fiind reprezentată de președintele Ion Dumitrel, vicepreședintele Florin Roman și consilierii județeni din zonă: Marcel Stan, Cristian Pașca, Virgil Narița, Gabriel Cîra-Grigorescu, Marin Cenușă.

Alături de aceștia, în public s-au mai regăsit senatorul Alexandru Pereș, primarii localităților Zlatna, Bistra, Sohodol, Albac și numeroși membri ai administrațiilor publice locale din Apuseni. Alături de ceilalți spectatori, ei au aplaudat atât la urcare, cât și la coborârea de pe scenă pe artiștii care au dovedit cu toții că păstrează tradițiile de iarnă specifice creștinilor și au reușit să aducă în sufletele tuturor spiritul Crăciunului.

Evenimentul a fost prezentat de Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultură ”Augustin Bena” Alba, care a trimis pe scenă binecunoscutul său ansamblu folcloric dirijat de profesorul Alexandru Pal și soliștii Maria Filimon, Floricica Moga, Roxana Reche, Cătălin Hașa. Alți oaspeți de seamă care au mai venit de la Alba Iulia și au colindat pe scena improvizată de la ”Regal” au fost grupul ”Primavera” coordonat de Marinela Popa, Leontina Farcaș însoțită de copiii din Ansamblul ”Muguri de Tezaur”, iar sfârșitul spectacolului a revenit lui Nicolae Furdui Iancu și fiului său Tudor, care au fost acompaniați de formația ”Crai Nou”. Mai mult, la ultimele piese interpretate, publicul s-a ridicat în picioare și a cântat alături de aceștia versurile unor colinde populare cunoscute în Țara Moților. La final, Nicolae Furdui Iancu – un fiu al Apusenilor – a mulțumit organizatorilor pentru invitația la Câmpeni, a precizat că nu a mai cântat de mult timp aici, transmițând tuturor spectatorilor gândurile și urări sale de bine cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Pe lângă acești oaspeți de seamă, pe scenă au colindat la începutul spectacolului trei tineri talentați ce au reprezentat fiecare câte un oraș din Apuseni: Baia de Arieș, Abrud, Câmpeni, precum și două grupuri de artiști amatori de aici: grupul vocal ”Tradiții” al Liceului ”Horea, Cloșca și Crișan ” Abrud acompaniat de câțiva interpreți din zona Abrudului și coordonați cu toții de profesorul Mirela Danciu, precum și corul Bisericii Ortodoxe cu hramul ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Câmpeni – Vale dirijat de profesorul Gelu Muntea, care a mai prezentat locuitorilor din Câmpeni un recital de colinde în biserică, cu două seri înainte.

Ovidiu Culda

Acest articol a fost citit de 241 ori

Concert de colinde la Câmpeni susținut de interpreți talentați din județul Alba
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Completează termenul lipsă * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.