campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Comemorare a eroilor neamului românesc la Bistra

Comemorare a eroilor neamului românesc la Bistra

Publicat în 19.05.2018 la ora 10:04

Elevii Școlii Gimnaziale ,,Nicodim Ganea” Bistra împreună cu Parohia Ortodoxă din localitate și Primăria Bistra prin participarea primarului Traian Gligor, au organizat în ziua Înălțării Domnului o activitate de comemorare și de cinstire a eroilor neamului românesc care au luptat cu vitejie și s-au jertfit pentru ţara noastră.

Astfel, cu această ocazie a fost organizat un TE DEUM și un parastas de pomenire în curtea Bisericii Ortodoxe Bistra, urmate de o depunere de coroane și jerbe de flori la troiță, precum și de un excepțional moment artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale ,,Nicodim Ganea” Bistra, coordonați de cadre didactice. Ulterior, împreună cu enoriașii parohiei s-a pornit într-o procesiune la troița din centrul comunei iar în final s-a poposit în curtea școlii gimnaziale, la monumentul ridicat în memoria rapsodului din Apuseni, Nicodim Ganea.

,,Această activitate a făcut parte din proiectul organizat de școala noastră, care este intitulat <<Suntem 100! Suntem uniți în diversitate>>. În fiecare an, la 40 de zile de la Sfânta Înviere, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte praznicul Înălţării Domnului nostru Iisus Hristos, care este şi ziua dedicată pomenirii eroilor neamului. Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost consacrată ca Ziua Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească. Fie ca lumina Zilei Eroilor din ziua Înălţării la ceruri a mântuitorului nostru Iisus Hristos să se reverse în sufletele românilor de pretutindeni, împreună cu sentimentul de recunoştinţă faţă de toţi eroii neamului românesc, spre slava lui Dumnezeu și demnitatea noastră ca popor!” a transmis Elena Balea, directorul Școlii Gimnaziale ,,Nicodim Ganea” Bistra.

Ovidiu CULDA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 88 ori

Comemorare a eroilor neamului românesc la Bistra
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.