campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Comemorare sau bâlci la ȚEBEA? Memoria Crăișorului, dezonorată!

Comemorare sau bâlci la ȚEBEA? Memoria Crăișorului, dezonorată!

Publicat în 03.04.2018 la ora 9:37

La Țebea s-a statornicit obiceiul unui târg sau mai degrabă a unui bâlci, o afacere profitabilă pentru partide politice, taman în ziua când este comemorat Avram Iancu, “Erou al Națiunii Române”. Câmpia se umple de corturi de partid, chefuri, manele, chiuituri bahice, oportunism și lichelism politic.

În noaptea premergătoare ceremoniei de la Țebea și a încheierii Marșului Național Avram Iancu aprind candele și priveghez mormântul Crăișorului. În câmpie se petrece și se chefuiește. Politicienii pun coroane purtate de alții, iar prin fața mormântului Crăișorului trec ca turiști.

Cer imperios ca mormântul Crăișorului să fie amfiteatrul celebrării memoriei sale, cântăreții să cânte acolo, iar târgul să fie mutat în altă zi. Altfel, voi fi nevoit să deschid un proces pentru profanarea zilei comemorative a “Eroului Națiunii Române”, Avram Iancu.

Cer ca Jandarmeria să nu mai pună garduri de metal între români și mormântul Martirului Avram Iancu sau politicienii să treacă dincolo de gard, impietează prezența lor lângă Marele Mucenic al Apusenilor.

În încheiere le amintesc lui Liviu Dragnea și lui Laurențiu Nistor președinte PSD Deva, că sunt doi mincinoși, mi-au promis sprijinul în fața mormântului Crăișorului pentru proiectele deja înregistrate în Parlament dedicate voievodului Miihai Viteazul, primul întregitor de Țară, și Horea, Cloșca și Crișan martiri ai românismului. Acești doi mincinoși nu au ce căuta în Panteonul Sacru al Moților de la Țebea, doar peste moartea mea. Vă avertizez! Se știe, vorba mea este scurtă și faptă, îmi este mai scumpă onoarea decât viața!

Laurian Sănchescu,
autorul proiectului Avram Iancu din Parlamentul României

Acest articol a fost citit de 82 ori

Comemorare sau bâlci la ȚEBEA? Memoria Crăișorului, dezonorată!
Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.