campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Comuna Bistra a primit finanțare prin AFIR pentru achiziționarea unui cilindru vibrator compactor

Comuna Bistra a primit finanțare prin AFIR pentru achiziționarea unui cilindru vibrator compactor

Publicat în 07.04.2018 la ora 8:35

În luna octombrie 2017 la sediul GAL „Drumul Iancului” din Avram Iancu a avut loc o ședință comitetului de selecție pentru întocmirea raportului de selecție final, aferent proiectelor depuse în cadrul Măsurii 19.2/6B – Îmbunătățirea INFRASTRUCTURILOR ȘI DOTĂRILOR EDILITARE.

Printre cele 3 proiecte, eligibile, conforme și care au obținut un punctaj acordat de GAL de 50 puncte fiecare, aflate pe lista cererilor de finațare eligibile selectate s-a aflat și cel depus de comuna Bistra și anume: „Achiziție cilindru vibrator compactor, a cărui valoare eligibilă este de 85000 euro”.

Prin acest proiect, comuna Bistra a dorit cumpărarea unui cilindru vibrator compactor pentru efectuarea de lucrări de terasamente.
Achiziționarea acestui utilaj nu a rămas doar la stadiul de proiect. Bistra a câștigat contractul de finanțare și acum se află deja în procedura de achiziție.

„Avem nevoie de utilaje în comuna noastră. Mă bucur că am reușit să obținem finanțare pentru acest coompactor și sunt sigur că ne va fi util pentru lucrările pe care le vom efectua în comună”, afirmă primarul Traian Gligor.

Conform studiilor efectuate la momentul depunerii proiectului a fost considerată necesară dar și oportună achiziționarea cilindrului vibrator compactor din mai multe considerente, printre care:

• Beneficiarii proiectului provin din mai multe localități, comuna Bistra însumând un număr de 36 sate și cătune aparținătoare
• Proiectul creează un loc de muncă cu normă întreagă
• Solicitantul nu a primit anterior sprijin comunitar pentru o investiție similară
• Proiectul include acțiuni inovative, care nu au existat în comunitate până în prezent
• Investiția favorizează mediul economic, aducând beneficii producătorilor locali, fermierilor și agenților economici din comună, prin oferirea de facilități cu privire la condiții mai bune de acces în localitate
• Beneficiari ai investiției sunt și comunități marginalizate și grupuri vulnerabile, datorită faptului că satele din comună sunt foarte dispersate și la distanțe destul de mari de centrul comunei, fiind o comună situată în zona montană.

Astfel de investiții au ca scop îmbunatățirea echipării teritoriale cu dotări edilitare și îmbunătățirea serviciilor publice locale prin dotarea lor cu echipamente necesare.

Dezvoltarea infrastructurii rurale este necesară și pentru atragerea de investiții în zonele rurale, crearea de noi locuri de muncă șii implicit dezvoltarea spațiului rural.

Comuna Bistra face parte din Grupul de Acţiune Locală ,,Drumul Iancului” prin care poate accesa fonduri europene.

În 2015, Bistra, împreună cu alte comune din Apuseni, dar şi societăţi comerciale, persoane fizice şi asociaţii non-profit, au constituit Grupul de Acţiune Locală „Drumul Iancului”.

Teritoriul GAL „Drumul Iancului” este format din localităţile de pe Valea Arieşului Mic care au decis să se asocieze în vederea dezvoltării: Bistra, Avram Iancu, Vidra, Sohodol şiRoşia Montană. GAL-ul ,,Drumul Iancului” are în componenţă 20 de membri fondatori, atât domeniul public, cât şi domeniul privat. Populaţia din zona GAL-ului poate accesa fonduri europene, atât sectorul public, cât şi cel privat.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 339 ori

Comuna Bistra a primit finanțare prin AFIR pentru achiziționarea unui cilindru vibrator compactor
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.