Rămâi conectat

Administrație

Concurs de arhitectură în Ţara Moţilor

Publicat

în

Cabana ApuseniCJ Alba oferă un premiu de 4.500 de lei pentru cel mai bun proiect arhitectural din zona Munţilor Apuseni

Consiliul Judeţean Alba va organiza în perioada iunie – noiembrie 2013  ”Concursul de arhitectură contemporană în Ţara Moţilor”, cu premii totale de 10.700 de lei, întrecere profesională care se adresează arhitecţilor, urbaniştilor şi studenţilor la arhitectură şi urbanism, care pot participa individual sau în echipă, cu unul sau mai multe proiecte.
Motivul lansării acestui concurs este reprezentat de intervenţiile brutale şi arhitectura nespecifică localităţilor rurale apărută în ultima perioadă în Ţara Moţilor, în arealul din zona bazinului superior al râului Arieş, cuprins între Câmpeni şi Arieşeni, incluzând comunele Sohodol, Vidra, Vadu Moţilor, Poiana Vadului, Avram Iancu, Albac, Scărişoara, Gârda de Sus şi Arieşeni.
În vederea promovării şi protejării peisajului cultural şi a arhitecturii tradiţionale din zona Ţării Moţilor, CJ Alba organizează acest concurs pentru selectarea celor mai bune proiecte de arhitectură contemporană în cadrul secţiunilor: 1. „Pensiune turistică în Ţara Moţilor”; 2. „Locuinţă în Ţara Moţilor”. Proiectele vor fi prezentate ca exemple de urmat de către locuitori, proiectanţi şi administraţii locale. Obiectivul principal este realizarea unei pensiuni de dimensiuni medii, respectiv a unei case de locuit pentru o familie de 4 persoane – 2 adulţi şi 2 copii – care să se integreze în peisajul specific Ţării Moţilor, dar care să şi utilizeze tehnicile contemporane de construire, să utilizeze materiale de construcţie ţinând cont de spiritul locului, să aducă inovaţie şi sustenabilitate, prin integrarea noilor materiale şi tehnici de construire.
Pensiunea trebuie să aibă demisol, parter, etaj şi mansardă, maximum 15 camere de cazare a turiştilor: camere duble cu grup sanitar propriu (lavoar, WC şi duş) şi, limitat, camere cu un singur pat, un apartament de 2 camere pentru familia administratorului, un mic restaurant cu cel mult 50 de locuri la masă, în legătură cu holul de recepţie şi terasă pentru circa 20 de locuri la masă, în relaţie facilă cu bucătăria şi un oficiu, un hol de recepţie şi informaţii în legătură cu un birou de administraţie, grup sanitar pentru clienţi, organizat pe sexe, în legătură cu holul recepţiei şi în imediata apropiere a restaurantului, casa scării, în relaţie vizuală cu recepţia şi să permită accesul uşor la etajele destinate cazării, spaţii de recepţie şi depozitare marfă, depozitare rufe (curate, murdare), spaţii tehnice (centrala termică, hidrofor) etc, spaţii de parcare exterioară relaţionate la numărul unităţilor de cazare.
Casa poate avea regimul de înălţime demisol, parter şi mansardă, iar din punct de vedere funcţional: cameră de zi, dormitor matrimonial, dressing şi baie, două dormitoare pentru copii, baie, birou (poate avea grup sanitar independent) / cameră de oaspeţi, bucătărie (eventual cu oficiu şi cămară), loc de servit masa, grup sanitar de serviciu, cu duş, spaţiu tehnic, vestibul şi hol de acces, casa scării, terase, balcoane, logii.
Pentru fiecare din cele 2 secţiuni se vor acorda următoarele premii:  premiul I: 4.500 de lei, premiul II: 3.000 de lei, premiul III: 2.000 de lei, menţiune: 1.200 de lei, iar rezultatele se vor afişa pe pagina de Internet dedicată concursului de pe site-ul www.cjalba.ro. Data şi ora limită de predare a proiectelor vor fi anunţate la momentul lansării oficiale a concursului, pentru care consilierii judeţeni au aprobat în ultima şedinţă tema de proiectare şi regulamentul de organizare a competiţiei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Administrație

Asociere între CJ Alba și Consiliul Local Câmpeni, în vederea construcției unui HELIPORT în Capitala Țării Moților

Publicat

în

Consiliul Județean Alba se va asocia cu Consiuliul Local Câmpeni, în vederea construcției unui HELIPORT, în capitala Țării Moților, care să deservească urgențele medicale din zona Munților Apuseni.

Într-o primă etapă, cele două părți se asociază pentru realizarea studiilor: meteorologic, topografic și de obstacolare și geotehnic pentru a determina dacă terenul studiat este adecvat pentru realizarea heliportului.

Valoarea estimată pentru realizarea acestor studii este de 200.000 de lei, cu TVA. Fiecare asociat va asigura jumătate din valoare, respectiv 100.000 de lei, cu TVA.

În etapa a doua, cele două administraţii se vor asocia pentru realizarea studiului de fezabilitate, care va cuprinde soluția constructivă, descrierea, din punct de vedere tehnologic, constructiv, tehnic, funcţional-arhitectural şi economic, a principalelor lucrări pentru investiţia de bază, corelată cu nivelul calitativ, tehnic şi de performanţă ce rezultă din indicatorii tehnico-economici propuşi. Acordul de asociere este încheiat pe o perioadă de 2 ani, cu posibilitatea prelungirii prin act adițional, la solicitarea motivată a oricărui asociat.

Heliportul public care se dorește a se construi în Câmpeni va deservi atât Spitalul Orășenesc Câmpeni și Spitalul de boli cronice Câmpeni, cât și toate urgențele din zona Munților Apuseni.

„Existența acestui heliport va contribui la salvarea de vieți omenești, prin reducerea timpului de preluare și transport a bolnavilor cu elicopterul SMURD la alte spitale sau centre medicale din regiune. Pentru ca în situaţii de urgenţă: inundaţii, înzăpeziri, cutremure, incendii de suprafaţă, accidente cu victime multiple sau stare de război, să poată ateriza elicoptere care execută acest gen de misiuni, heliportul este dimensionat pentru cel mai mare elicopter care operează în ţară în acest moment”, se arată în expunerea de motive.

Heliportul, care va putea fi utilizat atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, este în fapt un aerodrom utilizat exclusiv pentru elicoptere. El va avea un spațiu de aterizare cu o rază de 50 de metri, special amenajat pentru a permite aterizarea și decolarea elicopterelor, dispunând de indicatoare privind direcția vântului, sistem de balizaj și lumini de semnalizare, sisteme anti-incendiu.

Totul va fi desfășurat pe o suprafață de aproximativ 5.000 mp, în care vor fi cuprinse și sistemele de alimentare cu combustibil, mentenanță, stație pentru observarea fenomenelor meteo, spațiu administrativ, parcare, drum de acces etc.

Despre amenajarea unui heliport în Ţara Moţilor s-a vorbit încă din 2018, când primarul din acea vreme, Călin Andreş, a solicitat Guvernului sprijin financiar pentru achiziţionarea unui teren, pe care ar urma să se construiască ulterior, cu bani de la bugetul local, un heliport.

Mai târziu, amenajarea unui heliport în oraşul Câmpeni care să fie finanţat de CJ Alba cu 50% din suma necesară investiţiei s-a numărat printre amendamentele propuse la proiectul bugetului pe anul 2021 de către consilierii judeţeni social-democraţi, fără a fi aprobat la vremea respectivă.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Pod nou peste râul Arieș, la Câmpeni, în valoare de aproape 7,4 milioane de lei

Publicat

în

Contractul de lucrări pentru rezalizarea unui nou pod peste râul Arieș, pe strada Izvoarelor, a fost semnat joi, 7 martie 2024, a anunțat primarul orașului Câmpeni, Cristian Dan Pașca.

Valoarea lucrărilor se ridică la peste 7,3 milioane de lei, investiția fiind finanțată prin programul „Anghel Saligny”.

„Am semnat astăzi, la Câmpeni, împreună cu domnul inginer Adrian Dan Andreka, reprezentantul Asocierii S.C. ZSN Cardinal SRL, lider al asocierii S.C. ZSN Cardinal SRL, S.C. Lescaci Com SRL, contractul de lucrări pentru investiția ,,Pod 1 pe strada Izvoarelor, peste Râul Arieș, în orașul Câmpeni.

Este o investiție în valoare de 7.381.445 lei cu TVA. Finanțarea acestui proiect este pe Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny”.

Este vorba despre un pod nou care va fi amplasat în amonte de podul Ferdinand. Lucrările vor demara în cel mai scurt timp.

Continuăm să modernizăm orașul nostru cu fonduri europene, guvernamentale sau de la bugetul local”, a scris pe Facebook Cristian Dan Pașca, primarul orașului Câmpeni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administrație

Primăria Câmpeni a decolmatat subsolul blocului B1, de pe strada Oituz

Publicat

în

Luni, 26 februarie 2024, lucrători din cadrul Primăriei Câmpeni s-au deplasat cu utilajele necesare pe strada Oituz, la numărul 8, unde au efectuat lucrări de decolmatare a subsolului la blocul B1, a cărui canalizare era înfundată și spartă.

„Așa cum am promis, am acordat sprijin locatarilor de la blocul B1, strada Oituz, nr. 8 din Câmpeni pentru decolmatarea subsolului.

Administrația publică locală a răspuns solicitării cetățenilor și astăzi, 26 februarie 2024, ne-am deplasat la fața locului cu utilajele necesare și am reușit să curățăm subsolul blocului.

Canalizarea era înfundată dar și spartă. Am scos tot ce a fost necesar. Urmează ca proprietarii de apartamente să își refacă rețeaua de canalizare de la subsol pentru ca să nu se mai confrunte cu astfel de situații neplăcute.

Primăria Câmpeni a sprijinit și alte asociații de locatari pentru decolmatarea și igienizarea subsolurilor blocurilor din oraș”, a scris primarul orașului Câmpeni, Dan Cristian Pașca, pe pagina păersolaă de facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Câmpeni Info și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Politică

Știrea ta

Societate

Sport

Economie

Din Județ

Articole Similare

campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni