campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Consilierii locali din Baia de Arieş au stabilit taxele pentru închirierea căminelor culturale din proprietatea oraşului

Consilierii locali din Baia de Arieş au stabilit taxele pentru închirierea căminelor culturale din proprietatea oraşului

Publicat în 04.02.2016 la ora 10:00

primaria-Baia-de-Aries-nouConsiliul Local al oraşului Baia de Arieş, întrunit în urmă cu câteva zile în şedinţă ordinară, a luat în dezbatere proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Traian Pandor privind aprobarea ”Regulamentului de organizare şi funcţionare a căminelor culturale de pe raza oraşului Baia de Arieş”, acesta fiind aprobat ulterior cu unanimitate de voturi.

Printre altele, regulamentul prevede că în căminele culturale de pe raza oraşului Baia de Arieş se pot iniţia şi desfăşura proiecte în domeniul educaţiei permanente, al culturii tradiţionale şi al creaţiei populare contemporane.
Deoarece căminele culturale sunt finanţate din venituri proprii şi din alocaţii de la bugetul local, consilierii au mai stabilit totodată taxa de închiriere şi taxa de garanţie pentru închirierea căminelor culturale cu ocazia diverselor evenimente, acestea plătindu-se anticipat la data încheierii şi semnării contractului de închiriere. Totodată, veniturile realizate din închirierea spaţiilor din incinta căminelor culturale  vor fi utilizate pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru întreţinerea sediului căminelor culturale: energie electrică, combustibil, apă şi canal etc.
Astfel, s-a stabilit că taxele de închiriere sunt următoarele: pentru nuntă – 500 lei/24 de ore; pentru botez – 200 lei/24 ore; pentru majorate sau alte evenimente: 70 lei/eveniment; pentru parastas, pomană, înmormântare: 50 lei/zi. Taxa de garanţie pentru închirierea căminelor este de 150 lei pentru nuntă sau botez, 50 de lei pentru spectacole, baluri, majorate, parastase sau alte evenimente, iar această taxă de garanţie se va restitui chiriaşului după predarea în stare bună a imobilului la expirarea perioadei de închiriere.
Dar nu toate evenimentele ce se desfăşoară în aceste cămine sunt taxate, precizându-se că vor fi scutite de plata taxei de închiriere următoarele evenimente: adunările publice organizate de primărie, serbările şcolare, repetiţiile pentru programele artistice, adunările partidelor politice şi adunările cultelor religioase. În prezent, pe raza localităţii Baia de Arieş există în stare bună cămine culturale în satele Brăzeşti, Sartăş, Muncelu şi Cioara de Sus, acestea fiind modernizate în ultimii ani de administraţia publică locală.

Ovidiu CULDA

Facebook 

Acest articol a fost citit de 14 ori

Consilierii locali din Baia de Arieş au stabilit taxele pentru închirierea căminelor culturale din proprietatea oraşului
Apreciază acest articol

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.