campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Știri din zonă » Consilierii locali din comuna Bistra au aprobat înființarea Serviciului de Iluminat Public

Consilierii locali din comuna Bistra au aprobat înființarea Serviciului de Iluminat Public

Publicat în 05.05.2018 la ora 19:39

Consilierii locali au aprobat prin HCL nr.23 din data de 24 aprilie 2018 înființarea Serviciului de Iluminat Public în comuna Bistra dar și regulamentul cadru aferent funcționării acestui serviciu.

Dacă până acum legea prevedea concesionarea prin licitație publică a acestui tip de servicii, mai nou legislația în domeniu permite prestări de servicii pentru întreținerea și gospodărirea iluminatului public.

Prin caietul de sarcini întocmit a  fost stabilit modul în care Consiliul Local al comunei Bistra organizează, conduce, coordonează și controlează funcționarea serviciului de iluminat public precum și modul de funcționare și exploatare a infrastructurii tehnico-edilitare aferente, în comună.

„Acest lucru era necesar pentru întreținerea și gospodărirea în bune condiții a întregii rețele de iluminat public din comună. Bistra are 22 de km de rețea de iluminat public, avem peste 400 de becuri și 8 puncte de alimentare și control pe teritoriul comunei”, a afirmat primarul comunei Bistra, Traian Gligor.

Printre specificațiile din caietul de sarcini se regăsește și obligația operatorului serviciului de iluminat public de a crește eficiența sistemului de iluminat în scopul reducerii tarifelor, precum și modernizarea continuă a rețelei. Operatorul are și obligația verificării și supravegherii continue a funcționării rețelelor electrice de joasă tensiune, a posturilor de transformare, cutiilor de distribuție și a corpurilor de iluminat.

„Desfășurarea serviciului de iluminat public trebuie să asigure satisfacerea unor cerințe și nevoi de utilitate publică a comunităților locale, de exemplu: ridicarea gradului de civilizație, a confortului și a calității vieții, susținerea și stimularea dezvoltării economico-sociale a localității, punerea în valoare prin iluminat adecvat  a elementelor arhitectonice  și peisagistice a localității, precum și marcarea evenimentelor festive și a sărbătorilor festive și religioase”, este de părere edilul din Bistra, Traian Gligor.

Rețeaua de iluminat public din comuna Bistra este în continuă extindere și modernizare pentru a atinge cele mai înalte standarde europene.

Acest articol a fost citit de 277 ori

Consilierii locali din comuna Bistra au aprobat înființarea Serviciului de Iluminat Public
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.