campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Administrație » Consiliul Local Câmpeni a instituit o taxă specială pentru promovarea turismului

Consiliul Local Câmpeni a instituit o taxă specială pentru promovarea turismului

Publicat în 18.01.2017 la ora 19:08

Luând în dezbatere proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Ioan Călin Andreş, Consiliul Local Câmpeni a aprobat cu unanimitate de voturi impozitele şi taxele locale pentru acest an, hotărârea fiind adoptată în şedinţa ordinară desfăşurată într-una din ultimele zile ale anului trecut.

Prin urmare, consilierii locali au aprobat ca pentru acest an, impozitele pe clădiri, pe terenuri şi pe mijloacele de transport să rămână la nivelul celor din 2016, iar persoanele fizice proprietare, care au domiciliul şi locuiesc efectiv în oraşul Câmpeni, beneficiază în continuare de scutire de 50% de la plata acestora, fapt reglementat de mai multe articole din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal şi H.G. nr. 323/1996.

Totodată, au fost aprobate numeroasele tipuri de taxe locale percepute la nivelul oraşului, marea majoritate a acestora rămânând la acelaşi nivel ca anul trecut, iar câteva dintre ele au suferit reduceri. Astfel, consilierii locali au aprobat reducerea la jumătate a taxei pentru următoarele animale aduse la vânzare în pieţe sau târguri: bovine, bubaline, cabaline adulte – de la 20 lei/animal în 2016 la 10 lei/animal în 2017, iar la porcine, ovine şi caprine adulte, bovine, bubaline şi cabaline tinere – de la 10 lei/animal în 2016, la 5 lei/animal în 2017. Totodată, s-au redus tarifele la tichetele de parcare pentru autoturisme, în parcările publice cu plată: de la 2 lei/oră la 1 leu/oră şi de la 15 lei/zi la 3 lei/zi. Pe lângă aceste reduceri, s-au aprobat majorări ale abonamentelor de parcare pentru autoturisme pe perioade scurte de timp (1 lună, 3 luni), au crescut tarifele abonamentelor de parcare pentru riverani şi ale abonamentelor pentru parcare rezidenţială.

• Taxă specială pentru promovarea turismului

Ca element de noutate pentru acest an, începând cu 1 ianuarie 2017 s-a instituit o taxă specială pentru promovarea turismului, care este în cuantum de 2% din valoarea tarifelor de cazare, exclusiv TVA. Plătitorii acestei taxe speciale sunt persoanele care beneficiază de servicii de cazare prin unităţile hoteliere care desfăşoară activităţi pe raza oraşului Câmpeni.

Taxa se datorează de unităţile de cazare: hotel, hotel-apartament, motel şi pensiune turistică, fiind inclusă în costul nopţii de cazare. Taxa specială pentru promovarea turismului se constituie într-un fond care va avea următoarele destinaţii: să finanţeze cheltuielile de participare la târguri sau expoziţii de turism naţionale şi internaţionale; să finanţeze acţiunile şi evenimentele culturale cu impact direct sau indirect asupra dezvoltării turismului şi atragerii unui număr mai mare de turişti; să deruleze activităţi de promovare şi marketing în scopul atragerii de turişti sau investiţii în servicii turistice; să construiască sau să finanţeze servicii şi produse oferite contra-cost sau gratuit turiştilor şi agenţilor economici locali din domeniul turismului.

Toate aceste acţiuni de promovare, realizare şi construcţie a serviciilor turistice pentru şi din oraşul Câmpeni se vor derula prin Centrul de Informare Turistică, pentru promovarea turismului din Cîmpeni şi regiune.

Acest articol a fost citit de 422 ori

Consiliul Local Câmpeni a instituit o taxă specială pentru promovarea turismului
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.