campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Contract de 3,6 milioane de lei pentru reabilitarea DN 75, pe o porțiune de 20 de Km

Contract de 3,6 milioane de lei pentru reabilitarea DN 75, pe o porțiune de 20 de Km

Publicat în 15.10.2018 la ora 21:37

O porțiune de 20 de kilometri din DN 75, pe raza județului Alba, va intra în reabilitare în perioada imediat următoare după ce în 5 octombrie a fost semnat un contract de 3,6 milioane de lei, atribuit GP Săgeata Prod.

Lucrările care prevăd reasfaltarea sectorului de drum DN 75 km 40+000-60+000 pentru Secția Drumuri Naționale Alba vor fi executate de GP Săgeata Prod, contra sumei de 3.671.132 de lei, valoare la care a fost încheiat contractul. Reasfaltarea se va desfășura pe raza comunelor Arieșeni, Gârda de Sus, Scărișoara și Albac, adică în zona turistică a Munților Apuseni.

”Lucrările sunt necesare pentru aducerea tronsonului de drum la caracteristicile necesare unui drum de clasa tehnică III (capacitate portantă, planeitate, rugozitate). Sectoarele de drum studiate se află pe Drumul Național 75, drum destinat circulației naționale, care face legătura între localitatea Ștei (județul Bihor) și localitatea Mihai Viteazu (județul Cluj) și străbate județele Bihor, Alba și Cluj. Traseul studiat se întinde pe raza a 4 comune: Arieșeni, Gârda de Sus, Scărișoara și Albac.

Pe sectoarele analizate au apărut o serie de degradări pe suprafețe întinse (crăpături, fisuri, gropi) care produc disconfort conducătorilor auto”, se arată în caietul de sarcini.

Traficul este în continuă creștere în zona Munților Apuseni de pe raza județului Alba, cu atât mai mult în sezonul rece, când mii de turiști sunt așteptați să-și petreacă aici sărbătorile de iarnă. Lucrarea este propusă să se desfășoare în planul de întreținere periodică a drumurilor publice în anul 2018.

Acest articol a fost citit de 693 ori

Contract de 3,6 milioane de lei pentru reabilitarea DN 75, pe o porțiune de 20 de Km
5 (100%) 1 vote[s]

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.