campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Politică » Cristian Pașca, candidat PNL la Primăria Câmpeni: „Este nevoie de schimbarea strategiei de dezvoltare a orașului”

Cristian Pașca, candidat PNL la Primăria Câmpeni: „Este nevoie de schimbarea strategiei de dezvoltare a orașului”

Publicat în 23.02.2016 la ora 17:10

Cristian-Pasca-candidat-PNL-la-Primaria-CampeniÎntr-o conferință de presă susținută astăzi la Alba Iulia, Cristian Pașca, candidatul PNL la Primăria Câmpeni, a afirmat că este absolut nevoie de o schimbare a strategiei de dezvoltare a orașului prin care să fie stimulate investițiile în zonă, iar acest lucru se poate face prin schimbarea administrației locale – conduse în prezent de primarul PSD, Călin Andreș.

Liderul PNL Câmpeni a prezentat câteva concluzii la care a ajuns împeună cu colegii săi liberali în urma analizei făcute bugetului public al orașului Câmpeni pe anul 2016, adoptat recent de Consiliul Local.

Astfel, potrivit lui Pașca, din bugetul stabilit pe 2016 la suma de 19.686.930 de lei, peste 15,7 milioane sunt destinați capitolului de funcționare și asistență socială, iar pentru dezvoltare/investiții suma de doar 3,8 milioane de lei, ceea ce reprezintă doar 19% din cheltuielile totale.  Din cei 3,8 milioane de lei, 2,8 milioane reprezintă excedentul bugetar, adică “bani care nu au fost cheltuiți anii trecuți”. În aceste condiții, liberalul susține că orașul Câmpeni nu are nicio șansă să se dezvolte din punct de vedere economic, al locurilor de muncă.

„Suma destinată cheltuielilor cu funcționarea Primăriei Câmpeni (2,8 milioane lei) și cu asistența socială (1,57 milioane lei) este aproape egală cu suma destinată pentru dezvoltare în valoare de doar 3,8 milioane de lei.

Pentru proiectele de infrastructură au fost alocați doar 700.000 de lei. Proiectele tehnice pentru cele trei străzi vizate erau în valoare de 2,8 milioane lei, această sumă neputând fi acoperită anul acesta. Primarul în funcție a decis totuși să atace trei străzi deodată, cu lucrări multi-anuale, în condițiile în care banii nu ajung pentru finalizarea lucrărilor și se crează un disconfort  inutil cetățenilor care locuiesc în acele zone. Ceea ce considerăm că este o mare greșeală.

Consilierii PNL au solicitat refacerea acestor proiecte tehnice, iar după o ședință de consiliu care a durat 6 ore, bugetul a fost adoptat cu aceste modificări cerute de noi”, a explicat Cristian Pașca.

În ultimii 12 ani, Primăria Câmpeni a reușit să acceseze finanțare europeană cu două proeicte  – refacere ambulatoriu și centru de informare

În concluzie, susține candidatul PNL la Primăria Câmpeni, este nevoie de o schimbare a strategiei de dezvoltare a orașului , de scăderea cheltuielilor cu funcționarea și creșterea celor de la capitolul dezvoltare. Acets lucru s-ar putea realiza printr-o gestionare mai eficientă a bugetului local și atragerea de investiții din fonduri europene.

Pașca s-a arătat dezamăgit  și de lipsa totală de eficiență a conducerii Primăriei Câmpeni în ceea ce privește atragrea de fonduri europene în oraș. Doar două la număr, în ultimii 12 ani. Liberalul crede că este inadmisibil ca orașe ca și Abrudul sau Zlatna să reușească la acest capitol, iar Câmpeniul nu.

“Este nevoie de o strategie de dezvoltare corectă, care să îi încurajeze pe cei ce doresc să investească în zona Câmpeni. Iar acest lucru cred că este posibil prin schimbarea administrației locale, cu o echipă liberală.”, a conchis liberalul.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 281 ori

Cristian Pașca, candidat PNL la Primăria Câmpeni: „Este nevoie de schimbarea strategiei de dezvoltare a orașului”
1 (20%) 1 vote

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.