campeniinfo, stiri campeni, informatii campeni

Acasă » Actualitate » Dascălul pensionar Mihaiu Berindei a sărbătorit 50 de ani de căsnicie cu consoarta întâlnită la „Târgul de Fete de pe Muntele Găina”!

Dascălul pensionar Mihaiu Berindei a sărbătorit 50 de ani de căsnicie cu consoarta întâlnită la „Târgul de Fete de pe Muntele Găina”!

Publicat în 11.01.2014 la ora 11:00

Parada-portului-Popular-pe-Muntele-GăinaPrimăria Câmpeni a organizat recent evenimentul „Nunta de Aur”, în cadrul căruia primarul Călin Andreş le-a decernat diplome şi premii familiilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie neîntreruptă.

În mesajul adresat sărbătoriţilor, primarul Călin Andreş a felicitat devotamentul şi seriozitatea cuplurilor, asigurând că vor beneficia în continuare de sprijinul şi respectul administraţiei locale, edilul-şef încheindu-şi alocuţiunea transmiţând urări de sănătate şi fericire tuturor. De asemenea, perechile de soţi care au rezistat împreună timp de 5 decenii greutăţilor vieţii au fost binecuvântate de părintele protopop Iosif Gligor şi pr. Viorel Ioan Trifa. Una dintre familiile aniversate de administraţia locală este şi cea a profesorului Mihaiu Berindei, un vechi colaborator al ziarului „Unirea”, care şi-a amintit cum şi-a găsit consoarta în iunie 1963, la „Târgul de Fete de pe Muntele Găina”. “Culcat pe pajiştea umezită de roua dimineţii, gândurile mă poartă în negura timpurilor, când pe aceste locuri urcau frumoasele fete ale moţilor, însoţite de părinţii lor, cu carul cu zestre, iar feciorii, bine «ferchezuiţi», îşi târguiau consoarta în speranţa străbaterii drumului vieţii în bunăstare şi fericire. Trezindu-mă din legendele şi istorioarele acestui munte, viitoarea mea consoartă mă întrebă: Noi când ne hotărâm, aşa cum este datina străbună, să păşim împreună pe drumul vieţii? Pe 23 august 1963 – mare nuntă, mare, în comuna Sălciua. Eu din Câmpeni, mireasa localnică. Ce legătură a vieţii mele cu legendele şi obiceiurile din vechime ale acestui munte, unde în acel an să ne unim destinele. Aşa a fost şi e bine şi acum”, şi-a amintit prof. Mihaiu Berindei. Dascălul pensionar s-a adresat primarului: „Stimate domnule primar, cel mai înalt semn al superiorităţii este bunătatea şi atenţia pentru aproapele tău. De fapt, soarele răsare roşu şi tot roşu el şi apune. Omul este bun şi pe vreme bună, ca şi pe vreme rea. Pentru atenţia cu care am fost sărbătoriţi nu pot decât să spun următoarele cuvinte: Recunoştinţa este o floare rară, care nu poate creşte în sufletul orişicui. În sufletul meu pentru dumneavoastră această floare a prins rădăcină, a crescut, a înflorit şi dă roade. Vă mulţumim, să aveţi parte de sănătate, bucurie şi succese în activitatea dvs. de zi cu zi.”. Totodată, prof. Mihaiu Berindei nu putea să nu se adreseze celei care i-a înseninat viaţa timp de 50 de ani, soţia sa: „Dragă soţie, ne-am văzut, ne-am cunoscut şi ne-am plăcut. Tu te-ai lipit de mine ca timbrul de scrisoare, nu te pot desface oricât de mult aş vrea. Te-ai lipit de mine, mi te-ai lipit cam tare. Nu am pic de pace, pe tine te iubesc. Aşa că ţi-am pus în deget un inel pentru logodna noastră, prin care tu şi eu ne-am legat prin el, prin gingăşia lui. Te iubesc aşa cum eşti şi toată viaţa te voi iubi mereu”. În final, el a felicitat şi celelalte cupluri, urându-le „să sărbătoriţi împreună peste 10 ani «Nunta de Diamant», adică 60 de ani de căsnicie neîntreruptă. Dumnezeu să ne ajute!”.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 471 ori

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.